Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymiana ekranu + LCD.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 MC-Maxim

MC-Maxim
  • 19 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 07 maja 2011 - 07:12

Witam

Chciał bym wskrzesić mojego zdewastowanego już Iphona 3G. Zależy mi na wymianie całego przodu - LCD + ekran + Home. Czy ktoś z Was wie jak działają takie ekrany sprzedawane na Allegro ?

[url=http://allegro.pl/lcd-wyswietlacz-szybka-digitizer-ramka-iphone-3g-i1588609473.html]LCD WYSWIETLACZ + SZYBKA DIGITIZER RAMKA IPHONE 3G (1588609473) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Czy po takiej wymienia dotyk będzie działał tak dobrze jak w oryginale i czy obraz także będzie porównywalny do tego z oryginału?

Dzieki za odp.
Pozdrawiam

#2 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 07 maja 2011 - 09:42

Będzie działał jak oryginał i wyglądał jak oryginał, druga sprawa to nie nabieraj się na aukcję droższe o parędziesiąt złotych gdzie napisane jest, że przedmiot jest 'oryginalne', takich nie ma - wszystkie to zamienniki, ale dotyk jak i lcd działają jak te zamontowane fabrycznie. 198zł trochę dużo, parę razy się natknąłem cały panel przedni do 150zł, nawet sam sprzedawałem takie z wymontowanych 3G, więc wtedy masz pewności, że t oryginalny przedmiot tyle, że ze śladami używania..

#3 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 07 maja 2011 - 10:25

ja swojego iphone 3G z homebuttonem digitizerem i LCD wymieniłem wszystko za jakies 100zł tyle, że sam wszystko wymieniałem a czesci na allegro od apple_tech bo najtaniej maja

#4 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 07 maja 2011 - 13:26

Ale autor chcę tutaj wymienić chyba też ramkę z uszczelką, więc lepiej i prościej kupić całość.

#5 MC-Maxim

MC-Maxim
  • 19 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 07 maja 2011 - 16:58

Tak chce wymienić całość, z uszczelką włącznie. Dzięki za pomoc. Jeśli te zestawy działają równie dobrze jak oryginały, to zakupie sobie taki. Muszę jedynie poczekać bo widze, że aktualnie żadna poważniejsza firma nie sprzedaje takich.

#6 almemento

almemento
  • 28 postów

Napisano 07 maja 2011 - 19:01

na Allegro jedynie KAFKA albo Glob GSM (czyli to co podałeś), mogę polecić.

#7 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 07 maja 2011 - 19:37

A dlaczego chcesz wymienić? Masz zbity LCD, panel dotykowy? To i to? A może masz jedynie porysowany przód i z tego względu chcesz wymienić? ;)

#8 MC-Maxim

MC-Maxim
  • 19 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 07 maja 2011 - 20:18

na Allegro jedynie KAFKA albo Glob GSM (czyli to co podałeś), mogę polecić.

Polecić ?

[url=http://allegro.pl/show_user.php?search=KAFKA+]Informacje o Użytkowniku kafka - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Konto zablokowane.

Mam porysowaną szybke i uszkodzone LCD + home.

#9 Andzia86

Andzia86
  • 14 postów

Napisano 08 maja 2011 - 09:16

taśma 1 LCD

A czy jest możliwość w jakimś konkretnym serwisie elektroniki precyzyjnej wymienić samą taśmę nr 1 od wyświetlacza LCD bez wymiany całego wyświetlacza?

P.S. Do kolegi co założył ten temat:
Zwróć uwagę na to czy oferowany komplet wyświetlacz+szybka zawiera 3 taśmy 1,2 a przede wszystkim nr 3.Ja mam zwalone styki od taśmy nr 1 i padł mi wyświetlacz więc chciałam kupić z allegro jakiś komplet szybka+lcd ale nigdzie nie widziałam żeby była zamontowana taśma nr 3

#10 almemento

almemento
  • 28 postów

Napisano 08 maja 2011 - 09:22

@MC-Maxim chodziło o ten serwis KAFKA Informacje o Użytkowniku kafka-krakow - Aukcje internetowe Allegro

#11 Andzia86

Andzia86
  • 14 postów

Napisano 08 maja 2011 - 09:35

[url=http://allegro.pl/wyswietlacz-iphone-3g-szybka-ramka-caly-kopmlet-i1569826121.html#gallery]Wyświetlacz iPhone 3G szybka + RAMKA CAŁY KOPMLET (1569826121) - Aukcje internetowe Allegro[/url] bedzie dobre?

#12 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 08 maja 2011 - 10:40

Będzie dobre, ale drogo. Do tego panel wymontowany z innego 3G, więc ok, ale dotyk był wymieniany.

#13 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 08 maja 2011 - 11:17

Poza tym ten człowiek nie wie co pisze. Napisał, że jest do 3G oraz, że będzie pasował do 3Gs. ;|

Andzia86 wymień sam LCD będzie o wiele taniej. ;)

#14 Andzia86

Andzia86
  • 14 postów

Napisano 08 maja 2011 - 11:41

Tak,ale mam już zdewastowaną uszczelkę,porysowane szkiełko i na LCD mam ubytek w postaci pojawiających się kolorowych pikseli.Skoro już szykuje się remont myślę że trzeba go zrobić konkretnie. Hmmm czyli twierdzicie że to jednak drogo? Fakt,tel warty około 7 stów a 200 za ten komplecik to się średnio kalkuluje. I tak nie minie mnie wizyta w serwisie bo muszą mi odlutować gniazdko od płyty głównej gdzie wchodzi taśma nr 3 i zamontować nowe (u Kafki 140zł). Myślicie że w takim serwisie wyjdzie taniej za taki komplet wyświetlacz+szybka+home niż na tej aukcji ?

---------- Wpis dodano o 12:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:28 ----------

[url=http://allegro.pl/wyswietlacz-lcd-digitizer-dotyk-iphone-3g-3gs-i1594515612.html#gallery]WYŚWIETLACZ LCD DIGITIZER DOTYK IPHONE 3G 3GS (1594515612) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
jest jeszcze taka aukcja,w cenie żadna różnica,chyba taniej nigdzie nie dostanę takiego kompletu :(

#15 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 08 maja 2011 - 11:42

Ramka z uszczelką to 20-25zł + panel dotykowy to około 20zł + 60zł LCD wychodzi około stówki. Klej złotówkę. ;) Oczywiście + koszt wysyłki. Te wszystkie części będą raczej identyczne jak te złożone do kupy za 200zł. bo czy kupić panel dotykowy za 20zł czy ten za 100zł (mowa o nowych) to będzie to samo. Chyba, że kupisz z demontażu to wtedy będzie oryginał, ale będzie miał ryski. Moim zdaniem 200zł za to wszystko jest drogo, chyba, że ktoś chce sam wymienić a nie potrafi oddzielnie wszystkich elementów złożyć. Musiałabyś się pytać go od razu, może cenę ma taką samą, ale wymieni przy okazji za darmo. Chociaż ja chyba bym wolał dotyk z ryskami oryginał niż zamiennik, który będzie się o wiele szybciej rysował. Myślicie, że ma taką samą powłokę chroniącą przed rysami jak oryginał? ;) Lepiej chyba już od tamtego, ma więcej pozytywów a cena ta sama. Spytaj najpierw w serwisie w którym będą Ci gniazdo robić. Jesteś pewna, że masz uszkodzone te gniazdo na płycie? Może sama taśma LCD jest zepsuta?

#16 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 08 maja 2011 - 12:10

Telefon wart w takim stanie jak masz około 400zł, więc nie wiem czy opłaca Ci się inwestować w niego 140zł za naprawę gniazda + 200zł za lcd. Lepiej byłoby go sprzedać za 400zł, i zainwestować na zakup drugiego za 500-600zł sprawnego niezniszczonego egzemplarza.

#17 Andzia86

Andzia86
  • 14 postów

Napisano 08 maja 2011 - 12:11

Ja kupiłam ten tel już używany i nie sądzę żebym miała oryginalną szybkę ;) jest głęboko ryśnięta w kilku miejscach, ponadto po rozbiórce zobaczyłam że taśma plombująca w miejscach śrubek jest zerwana.Ktoś już tam grzebał i to chamską łapą ;) bo uszczelka też rozszarpana w miejscu gdzie się podwadza ekran. Skompletować te rzeczy o których mówisz to jedno ale za każdą z nich musiałabym płacić osobny koszt przesyłki bo nie mam dostępu do sklepu z takimi artykułami aby je zamówić wszystkie naraz. AlienMichal-zapomniałeś też o przycisku Home,od niego też prowadzi jakaś taśma i to wszystko trzeba kupić i przykleić do ramki :(

#18 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 08 maja 2011 - 12:16

Pomyśl nad sprzedażą i zakupem innego, bardziej będzie się to opłacać i nie trzeba będzie nic samemu naprawiać..

#19 Andzia86

Andzia86
  • 14 postów

Napisano 08 maja 2011 - 12:24

Lepiej chyba już od tamtego, ma więcej pozytywów a cena ta sama. Spytaj najpierw w serwisie w którym będą Ci gniazdo robić. Jesteś pewna, że masz uszkodzone te gniazdo na płycie? Może sama taśma LCD jest zepsuta?

Gniazdo od taśmy nr1 LCD jest zepsute-nie to na płycie głownej-wiem bo sama widziałam pokrzywione styki (pewnie od nieumiejętnego wtykania taśmy do gniazda) ,potem je próbowałam naprostować to jeden się ułamał ;) (koszt wymiany tego gniazda w taśmie to 50zł)

Po drugie:mam skruszony całkiem ten ciemny plastik (okalający styki-nie zatrzask) od gniazda na płycie gdzie wchodzi taśma nr 3 bo sama zamiast otworzyć biały zatrzask podwadzałam ten ciemny :) i teraz taśma nr3 nie trzyma się wcale (a koszt tego gniazda z płyty 140zł)

W tym stanie nikt nie kupi ode mnie tego telefonu bo wyświetlacz jest biały a liste usterek znacie,oby nie było ich więcej.Ale płytę główną wykrywa i wszystkie dane,wyświetlacz/dotyk też działa gdy tąpam w niego intuicyjnie czy przesuwam palcem.Przyciski home i power też oraz przełącznik wibracji.Jedyne co mnie zastanawia power nie działa tylko wtedy gdy przytrzymuje go dłużej aby wyłączyć tel. Na tą chwilę aby go wyłączyć przytrzymuje dłużej, po czym palcem przesuwam po ekranie tam gdzie zazwyczaj jest czerwona strzałeczka "wyłącz" i wtedy się wyłącza :) dziwne...

#20 Andzia86

Andzia86
  • 14 postów

Napisano 09 maja 2011 - 20:36

Hehehe problem rozwiązany :) oddałam tego starego 3G do znajomogo do salonu gsm i w rozliczeniu dopłaciłam 4 stówki i dostałam iPhone 3GS 16gb bez simlocka ze softem 4.1 :P no i tu mam problem bo on nie chce się zaktualizować do nowszej wersji ;(

#21 chris2pl

chris2pl
  • 13 postów

Napisano 10 maja 2011 - 15:46

No koniec do tematu... są różne zamienniki jeśli chodzi o digitizer i miałem chyba z 3 razy wymieniany (taki tańszy) bo się wieszał :-( dopiero po zrezygnowaniu z tańszego i zakupie trochę droższego było OK.
A co do uszkodzonych uszczelek przy otwieraniu iPhone -> zamiast podważać szybkę skorzystać z przyssawki: [URL="http://mctech.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=18:wymiana-modu%C5%82u-wy%C5%9Bwietlacza-iphone-3gs-lcd-+-dotyk&Itemid=91"][/URL]

#22 chylo

chylo
  • 34 postów

Napisano 10 maja 2011 - 16:52

Ja tak przy okazji.Iphone 4 z ERY kupiony na allegro, do tego kserokopia faktury.Będzie to honorowane w razie reklamacji u tego operatora,czy będzie potrzebna umowa ze sprzedającym?

#23 marekwroc

marekwroc
  • 2 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 14:50

[url=http://allegro.pl/dotyk-iphone-3g-bialy-ramka-home-tania-wysylka-i2514141168.html]Dotyk Iphone 3G BIAŁY Ramka Home ! TANIA WYSYŁKA ! (2514141168) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] - czy warto nabyć? chyba, że ktoś zna lepszą opcję, szukam całego przodu bez lcd do 3G w kolorze bieli.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych