Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w trybie PWNED DFU. Co dalej ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 pronatello

pronatello
  • 9 postów

Napisano 06 maja 2011 - 18:30

Cześć Wprowadziłem swojego Iphone'a 3gs w tryb PWNED DFU poprzez wgranie softu 3.1.2 programem redsn0w 9.3 gdyż iTunes w wersjach 10.2.2, 9.1 a nawet 7 robiłem jakieś problemy z error'em (3194) na czele. Zamiast "Tak" wcisnąłem "nie" przy instalacji w odpowiedzi na pytanie czy mam nowy bootrom. Teraz nie wiem co dalej i jak wyjść z tego trybu i kontynuować próbę odblokowania i zdjęcia simlock'a. Telefon był kupiony w grudniu 2009 w UK ale nie wiem w jakiej sieci i od temtej pory do dzisiaj siedział w pudełku. Co dalej należy zrobić?

#2 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 06 maja 2011 - 18:39

bez różnicy czy kliknąłeś TAK czy NIE - to tylko chodzi o jakąś aplikację...

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 maja 2011 - 18:40

Dalej należy znaleźć w sieci, pobrać i zainstalować przez iTunes oprogramowanie CF ( Custom Firmware ). Oprogramowanie musi być w wersji 'activated', musi być w wersji 4.3.3 ( może 4.3.2 jeszcze też sie uda ) i być dla telefonu 3GS. //T

#4 pronatello

pronatello
  • 9 postów

Napisano 06 maja 2011 - 18:48

Jak wyprowadzić go ze trybu PWNED DFU i jaką wersje softu wgrać.
W tym trybie redsn0w nie chce dalej kontynuować instalacji softu.

---------- Wpis dodano o 19:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:43 ----------

Czy wgrać ten soft (4.3.3, 4.3.2) przez itunes czy inny program?
Czy możliwe jest zdjęcie simlock'a na tym sofcie?

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 maja 2011 - 18:50

Jak wyprowadzić go ze trybu PWNED DFU i jaką wersje softu wgrać.
W tym trybie redsn0w nie chce dalej kontynuować instalacji softu.

---------- Wpis dodano o 19:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:41 ----------

Czy wgrać ten soft (4.3.3, 4.3.2) przez itunes czy inny program?
Czy możliwe jest zdjęcie simlock'a na tym sofcie?

redn0w NIE SŁUŻY do instalacji oprogramowania. redn0w robi JB, wprowadza w hackowany DFU itp. Musisz zgodnie z tym co napisałem wcześniej znaleźć odpowiednie oprogramowanie w sieci. To musi być werja 4.3.3. 4.3.2 już nie jest wspierane przez Apple'a - przed chwilą to sprawdziłem. Jeśli telefon jest w trybie pwned DFU po uruchomieniu iTunes pojawi się informacja, że telefon wymaga odtworzenia. MUSISZ wtedy nacisnąć 'shitf + odtwórz' i wskazać pobrany z sieci plik.
Jeśli klikniesz po prostu 'odtwórz' zostanie zainstalowane oryginalne oprogramowanie Apple'a co spowoduje upgrade BB i pozbawisz się możliwości ominięcia simlocka. Jeśli telefon faktycznie jest z 2009 roku będziesz mógl ominąć simlock przy pomocy ultasn0w. Wszystko pod warunkiem, że zainstalujesz Custom Firmware.

//T

#6 pronatello

pronatello
  • 9 postów

Napisano 06 maja 2011 - 19:08

Dzięki wielkie. Właśnie ściągam 4.3.2 o nazwie "sn0wbreeze_iPhone 3GS-4.3.2.ipsw" ok.405mb, czy to o tą wersje chodzi.
Jeżeli tak to zainstaluje.
Sprawdziłem na pudełku jest data 2009, czy zdjęcia simlock'a po instalacji softu 4.3.2 to tylko kwestia odpalania ultrasn0w?

---------- Wpis dodano o 20:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:06 ----------

Jeszcze jedno czy ważne jest jaką wersję iTunes stosuję?

#7 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 maja 2011 - 19:19

Dzięki wielkie. Właśnie ściągam 4.3.2 o nazwie "sn0wbreeze_iPhone 3GS-4.3.2.ipsw" ok.405mb, czy to o tą wersje chodzi.
Jeżeli tak to zainstaluje.
Sprawdziłem na pudełku jest data 2009, czy zdjęcia simlock'a po instalacji softu 4.3.2 to tylko kwestia odpalania ultrasn0w?

---------- Wpis dodano o 20:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:06 ----------

Jeszcze jedno czy ważne jest jaką wersję iTunes stosuję?

4.3.2 sie nie zainstaluje !!!! Chyba, że masz SHSH dla tej wersji... Jeśli nie masz, MUSISZ znaleźć 4.3.3
Wersja iTunes nie ma większego znaczenia. Zakładam że masz w miare nową...

//T

#8 pronatello

pronatello
  • 9 postów

Napisano 06 maja 2011 - 20:06

Czy ta wersja będzie odpowiednia "iphone 3gs custom firmware Preserve baseband 4.3.3"....?

---------- Wpis dodano o 21:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:38 ----------

Nie udało mi się ściągnąc wspomnianej wersji lecz w zamian mam "iPhone2,1_4.3.3_8J2_Restore.ipsw" czy ta będzie dobra.
Znalazłem instrukcje postępowania w programie sn0wbreeze czy właśnie tak należy to zrobić po instalacji soft w iTunes?

#9 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 maja 2011 - 22:22

Nie! Uważaj bo, nie czytałem reszty, ale widzę, że chodzi o simlocka za pomocą sn0wbreeze robisz Custom Firmware najpierw preparujesz software przez sn0wbreeze i potem ten spreparowany przez Ciebie Custom Firmware wgrywasz do iPhone'a przez iTunes jak wgrasz najpierw "zwykły" 4.3.3 przez iTunes to wskoczy Ci nowy baseband i simlock do końca zyćia, więc reasumując zrób firmware i wgraj utworzony firmware przez sn0wbreeze do iPhone'a przez iTunes.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych