Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 jailbreak

• This topic is locked This topic is locked
1012 replies to this topic

#76 North

North
  • 1336 posts

Posted 01 June 2011 - 18:58

iOS 5 ukaże się dopiero we wrześniu, więc myślicie, że będą czekali do jesieni?;d Nie wiem, co za różnice wrzucić już teraz a nie po prezentacji.

#77 MurcieFan

MurcieFan
  • 1415 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 June 2011 - 19:05

Nie wiem, co za różnice wrzucić już teraz a nie po prezentacji.

tego ze takie lamanie to nie jest piwo ze znajomymi pod sklepem a wiele godzin mozolnej roboty, i kazdorazowo wydanie takiego narzedzia dla uzyszkodnikow jest mile, ale w praktyce dla autora oznacza szukanie w nowej wersji OS dziury od nowa.

#78 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 June 2011 - 20:21

iOS 5 ukaże się dopiero we wrześniu, więc myślicie, że będą czekali do jesieni?;d Nie wiem, co za różnice wrzucić już teraz a nie po prezentacji.

Przeczytaj i napisz jeszcze raz. Premiera iOS 5 nastąpi za 5 dni, a nie 5 miesięcy.

#79 kiler129

kiler129
  • 403 posts
  • SkądSiedlce

Posted 02 June 2011 - 06:50

Przeczytaj i napisz jeszcze raz. Premiera iOS 5 nastąpi za 5 dni, a nie 5 miesięcy.

Za 4 dni to wyjdzie ale raczej dla dev - jeśli bez testów wypuszczą to się będzie działo, oj będzie.

#80 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 02 June 2011 - 14:44

Bez testów? Wątpię aby Apple nie wypuściło żadnej bety. IOS 4x miał bety więc 5x też powinien mieć...chyba,że aż tak boją się JB.

#81 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 02 June 2011 - 16:38

Zawsze najpierw jest pokaz na konferencji, potem pierwsze bety idą do developerów.

#82 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 02 June 2011 - 17:32

No tak,i już się nie mogę doczekać,aż nowy IOS wpadnie w moje rączki:) Oczywiście IMEI mój widnieje u dewelopera.

#83 pynieq

pynieq
  • 418 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 June 2011 - 17:45

No tak,i już się nie mogę doczekać,aż nowy IOS wpadnie w moje rączki:)
Oczywiście IMEI mój widnieje u dewelopera.

Jestes pewien ze IMEI? Na co komulkolwiek twoj IMEI?

#84 North

North
  • 1336 posts

Posted 02 June 2011 - 18:03

Mam jeszcze raz napisać to samo?;d Premiera dla WSZYSTKICH użytkowników na pewno nie będzie za 5 dni.

tego ze takie lamanie to nie jest piwo ze znajomymi pod sklepem a wiele godzin mozolnej roboty, i kazdorazowo wydanie takiego narzedzia dla uzyszkodnikow jest mile, ale w praktyce dla autora oznacza szukanie w nowej wersji OS dziury od nowa.

W zupełności to rozumiem. Tyle, że pojawia się pytanie, czy warto czekać parę miesięcy na finalną wersję iOS 5, czy też wypuścić już teraz. Moim zdaniem, argumentacja, że czekają na nowy iOS jest bez sensu, bo równie dobrze mogliby czekać na iOS 6 i stale odwlekać terminy wypuszczenia jailbreaka. Oczywiście, robią to za darmo i chwała im za to, jednak denerwuje mnie osobiście ciągle tłumaczenie się z odwlekania spowodowane czekaniem na nową wersję softu (podobnie było z ultrasnow). Niech po prostu powiedzą, że jeszcze nie mają zrobionego dobrego programu i tyle.

#85 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 02 June 2011 - 20:37

Jestes pewien ze IMEI? Na co komulkolwiek twoj IMEI?

Sorry błąd.
Po prostu jestem przypisany do konta dev.

#86 michal0297

michal0297
  • 1 posts

Posted 12 June 2011 - 20:43

kolejne info odnośnie JB
[url=http://www.ultrasn0w.ca/2011/05/musclenerd-dumps-a5-bootrom-ipad-2.html]MuscleNerd Dumps A5 Bootrom ! iPad 2 Jailbreak Seems Closer Now ![/url]
nie rozumiem słowa "dumped" tłumacz mówi "ceny dumpingowe" nawet po polsku nie kapuję

nie, tam pisze że jakiś 'MuscleNerd' rozwalił A5 bootrom, i że jailbreak ipada 2 wydaje się być bliżej. a nie że on poddaje się w jailbreaku. [znam angielski]

#87 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 12 June 2011 - 22:13

Comex kombinuje coś z jailbreakme.com popularną metodą JB iOS'a 4.0 do 4.0.2.

#88 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 13 June 2011 - 09:08

Noop właśnie widziałem stronke jego ;) Chyba ma drugą luke w systemie a dokładniej chyba w plikach PDF Zreszta wejdzcie sami: jailbreakme.com

#89 ULRICHXX5

ULRICHXX5
  • 159 posts
  • SkądCzaniec, Polska

Posted 13 June 2011 - 14:35

@kris1992 No rzeczywiście. Może będzie jailbreak do 4.3.3 dla iPada 2, i całej reszty iUrządzeń Zresztą to co zrobi comex jest trudne do przewidzenia

#90 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 13 June 2011 - 14:41

Byc moze comex miał już te lukę systemowa lecz jej nie wykorzystal... A teraz gdy wszedł iOS 5 sprawdził te lukę czy działa ale sie okazało że nie wiec da JB teraz bo po co trzymać lukę w PDF skoro bedzie on a juz zalatana w iOS 5. Take mine domysły.

#91 sirleo

sirleo
  • 5 posts

Posted 15 June 2011 - 21:09

witam, wg informacji na [url=http://www.limera1n.cc/2011/06/ipad-2-jailbreak-433-almost-ready.html]iPad 2 jailbreak 4.3.3 - Almost Ready - Jailbreak 5.1 / 4.3.1 / 4.3.2 / 4.3.3 /iOS 5 Untethered - iPad 2 Jailbreak[/url] JB na Ipad2 bedzie w najblizsza niedziele, pzdr

#92 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 15 June 2011 - 21:57

witam, wg informacji na iPad 2 jailbreak 4.3.3 - Almost Ready - Jailbreak 5.1 / 4.3.1 / 4.3.2 / 4.3.3 /iOS 5 Untethered - iPad 2 Jailbreak JB na Ipad2 bedzie w najblizsza niedziele, pzdr

comex napisał na tweeterze że jest praktycznie skończone, więc to naprawdę dobra wiadomość :o

wracam z ios 5 na 4.3.3 w takim razie 8-)

#93 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 15 June 2011 - 22:57

Hehe teraz Apple zanotuje spadek kupna aplikacji na iOS :D

#94 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 June 2011 - 08:04

Hehe teraz Apple zanotuje spadek kupna aplikacji na iOS :D

Bo więcej będzie kraść i stąd to oczekiwanie u większości na jb.

#95 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 16 June 2011 - 09:26

Poczytajcie o planach na przyszłość Jailbreaku. Ma być zablokowana możliwość wgrywania pirackich aplikacji. I dobrze.

#96 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 16 June 2011 - 09:35

I bardzo dobrze. Skończy się pieprzenie jaki to ten Jailbreak zły.

#97 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 16 June 2011 - 10:15

Poczytajcie o planach na przyszłość Jailbreaku. Ma być zablokowana możliwość wgrywania pirackich aplikacji. I dobrze.

Poczytałem o planach jailbreak'a na ios 5 i jedynie Stefen Esser z załogi tworzącej społeczność jailbreak'a wspomina że chodzi mu ta myśl po głowie, żeby zablokować dostęp do pirackich aplikacji.

Także wstrzymałbym się ze stwierdzeniem że "ma być zablokowana", na razie plany, pod koniec wspomniana że większość użytkowników robi jailbreak do tego , także siłą rzeczy mogli by stracić rzesze użytkowników.

BTW, to już leży w Waszych rękach co zrobicie po jailbreak'u.

#98 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 16 June 2011 - 12:43

Poczytałem o planach jailbreak'a na ios 5 i jedynie Stefen Esser z załogi tworzącej społeczność jailbreak'a wspomina że chodzi mu ta myśl po głowie, żeby zablokować dostęp do pirackich aplikacji.

Także wstrzymałbym się ze stwierdzeniem że "ma być zablokowana", na razie plany, pod koniec wspomniana że większość użytkowników robi jailbreak do tego , także siłą rzeczy mogli by stracić rzesze użytkowników.

BTW, to już leży w Waszych rękach co zrobicie po jailbreak'u.

No właśnie ... Czy jak kupujesz nóż w sklepie to nie sprzedadzą bos terorysta? Nie. Sprzedadzą ... A co z nim zrobisz to Twoja sprawa czy będziesz kroic ogórki czy pobawisz sie w seryjnego nozownika :P

#99 vault_dweller

vault_dweller
  • 40 posts

Posted 17 June 2011 - 09:56

Jako że czekam już na telefon w sprawie oczekiwanej dostawy ipadów, najprawdopodobniej niedługo zacznę intensywnie zgłębiać tą zabawkę. Przeczytałem niezliczoną ilość tekstów na ten temat i stwierdziłem że JailBreak często widziany jest jako przepustka dla twojego "ogryzka" żeby stał się na prawde dobrym sprzętem. Zastanawiam się ile w tym prawdy, tymbardziej że decydując się na ipada 2, ryzykuję że nigdy nie dostanie on JB. Wydaje mi się że zupełnie wystarczającym byłby wariant w którym mając ipada 2 i jak bozia przykazała nabywając appy tylko za pośrednictwem appstora spokojnie czekałbym na ewentualnego JB i w momencie gdyby taki był dostępny, bez uszczerbku dla już kupionych programów mógłbym korzystać z dobrodziejstw JB. Tylko teraz pytanie do was, czy taki wariant jest w ogóle możliwy? czy tak to wygląda w przypadku ipada 1? Jeśli jest to możliwe to może muszę pamiętać o jakimś konkretnym szczególe? (np. nie rejestrować się gdzieś do tego czasu?) Czy w momencie zrobienia JB tracę wszystkie nabyte wcześniej programy i ewentualną możliwość ich upgradu?

#100 M.Moroszczuk

M.Moroszczuk
  • 44 posts

Posted 17 June 2011 - 11:49

Prawdopodobnie dziś jailbreak iPad'a 2 (poprzez jailbreakme 3.0) JailbreakMe 3.0 potrebbe essere rilasciato oggi! | iSpazio - IL Blog Italiano per le Notizie sull'iPhone e sull'iPod Touch di Apple con recensioni di Applicazioni e Giochi App Store e Guide al Jailbreak

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users