Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pomiar przyśpieszenia/ 1/4 mili na iPhone?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 01 May 2011 - 22:27

Panowie, słyszałem że jest aplikacja która zmierzy mi na całej trasie moje przyśpieszenie od 0 do 100km/h, poda czasy na 1/4 mili na podstawie GPS, znacie takie coś? Znalazłem coś typu Dynolicious, ale to mierzy na podstawie akcelerometru, i wątpię żeby było to jakoś realne...

#2 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 01 May 2011 - 22:37

Takie aplikacje oparte na akcelerometrze są warte jedno wielkie gó..o. Chipowałem samochód i mam dokładny wykres z hamowni, to co pokazują te aplikacje to kompletna bzdura, nawet nie są blisko prawdy. Daj sobie spokój. Co do tych z GSP to może jakoś lepiej działa, ale GPS ma to do siebie, że też nie jest dokładny i wątpię, żebyś mógł coś ciekawego z tych danych wyciągnąć. Jedynie informacje w ramach "ciekawostki".

#3 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 01 May 2011 - 22:47

Jestem motocyklistą, jeżdzę sportowo, i ciekawiło mnie jakie prędkości osiągam na różnych odcinkach, jakie przyśpieszenia itd. Wiem że tamte aplikacje to syf, ale nie znacie nic normalnego ? Jutro potestuję te Dynolicious i G-Tac Free... Zobaczymy... Pomiary sprawdzę z seryjnym urządzeniem pomiarowym, ale żeby się dostać do kostki, trzeba zdejmować owiewkę... :/

#4 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 01 May 2011 - 22:48

O, Dawca :-)

#5 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 01 May 2011 - 22:52

Nerek nie oddam! :P A tak serio, znacie jakiś sprawdzone aplikacje tego typu ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users