Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPhone 4 - słuchawka Bluetooth, która działa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Territo

Territo
  • 3 postów

Napisano 01 maja 2011 - 18:11

Witam, Od dłuższego czasu szukam słuchawki Bluetooth, która będzie działać bezproblemowo z IPhonem 4. Słuchawka musi obsługiwać: - A2DP - Multipoint - dobra bateria i jakość rozmów - sterowanie głosowe IPhonem poprzez wciśnięcie przycisku na słuchawce Po przeczytaniu mnóstwa różnych recenzji wybór padł na Plantronics Pro Plus. Jednak potem znalazłem dużo postów na temat problemów tej słuchawki z IPhonem 4 - stłumiony dźwięk, brak komunikatów A2DP, wynikających z problemów anteny Iphone'a 4. Do tej pory testowałem IPhone 4 z oryginalną słuchawką apple i delikatnie mówiąc do ideału jej bardzo, bardzo daleko.... oraz ze słuchawką Jabra Wave - tutaj bardzo pozytywnie, ale brak wsparcia A2DP. W związku z powyższym dwa pytania. 1. Wasze opinie o słuchawce Plantronics Pro Plus z IPhonem 4? 2. Proszę o polecenie słuchawki z w/w kryteriami, która po prostu działa bez żadnych problemów (o ile taka istnieje:-D) z IPhonem 4? Z góry dzięki!

#2 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 01 maja 2011 - 21:27

Polecam z wlasnego doswiadczenia Sony Ericsson - Produkty - Dodatki - Przegląd - HBH-DS970 ew. HBH-DS980.

#3 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 maja 2011 - 22:20

Ja się aż tak nie znam, ale też mam Jabra Wave - brak mi właśnie A2DP, mam też JAbra Stone - 2h działa, porażka kompletna, ale za to fajnie czyta kto dzowni. Mam też Plantronics Voyager PRO+ i jak dla mnie póki co wygrywa, długo działa, pokazuje baterię w telefonie i po rozmowie mówi, ile zostało. Niestety nie mówi kto dzwoni, i to co było fajne w Jabra Stone, nie da się odebrać słowami "ignore" i "answer"> Wybieranie głosowe wbudowane w telefon działa i da się obsługiwać bez ruszania samego telefonu. Przy okazji zauważyłem, że czasem w każdej z nich (najczęściej jak bateria jest już słaba) są zakłócenia połączenia, ktoś słyszy mnie w taki metaliczny sposób, jakby DSP się waliło. Może wpływa to też środowisko i jakieś inne fale w około, tego nie wiem, bo raz jest, raz nie ma. A zapomniałem, teraz używam Plantronics Voyager PRO+ i sobie chwalę, jest duża wprawdzie, ale mi nie przeszkadza, dobrze leży, bardzo wygodna, długo działa. Nic lepszego póki co nie miałem.

#4 Territo

Territo
  • 3 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:55

Przy okazji zauważyłem, że czasem w każdej z nich (najczęściej jak bateria jest już słaba) są zakłócenia połączenia, ktoś słyszy mnie w taki metaliczny sposób, jakby DSP się waliło. Może wpływa to też środowisko i jakieś inne fale w około, tego nie wiem, bo raz jest, raz nie ma.

Ale podczas rozmowy kiedy bateria jest naładowana - chodzi mi tutaj głównie o Plantronics Voyager PRO+ - jakość rozmowy jest dobra? nie ma żadnych stłumień, zakłóceń itp?
W przypadku oryginalnej słuchawki Apple'a na początku rozmowy jakość była super, żeby po paru minutach rozmówca nie wiedział o czym mówię.

#5 podrozposlubna

podrozposlubna
  • 47 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 16:51

@ Territo - I co w koncu kupiles? Sprawdza sie?

#6 Territo

Territo
  • 3 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 10:27

Plantronics Pro Plus. Jest OK. Ostatnio plantronics wypuścił jakieś nowe słuchawki dla Iphone. Nie pamiętam moedlów... pogooglaj:)

#7 yorky

yorky
  • 48 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 10:43

Ja po przetestowaniu całego stosu słuchawek znalazłem ta jedyna - Jawbone. Współpraca idealna, bez rozlaczania, idealna jakosc dzwieku ,łączy sie po A2DP i wyświetla poziom baterii na iPhone.

#8 podrozposlubna

podrozposlubna
  • 47 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 13:12

Ja po przetestowaniu całego stosu słuchawek znalazłem ta jedyna - Jawbone. Współpraca idealna, bez rozlaczania, idealna jakosc dzwieku ,łączy sie po A2DP i wyświetla poziom baterii na iPhone.

Yorky - dzieki za sugestie (choc troche kosztuja) - a ktorego dokladnie modelu jawbone uzywasz i do ktorego iphone?

#9 yorky

yorky
  • 48 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 17:40

Używaniem z 4, a aktualnie z 4s i wszystko chodzi idealnie. Oczywiscie jest tez multipoint i wybierania głosowe. Dodatkowo fajna funkcja jest to, ze jak ktos dzwoni to mówi numer, a po krótkim nacisnieciu przycisku mówi ile pozostało czasu rozmowy na baterii. Mozna tez jej robić upgrade softu przez net i jakoś tam programowac - nie sprawdzalem jeszcze, ale jest do tego aplikacja na iPhone. Mam model Icon - nie był tani, ale jako jedyny warty wydanej kasy po wielu wcale nie tańszych wtopach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych