Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Edycja stopki w Pages

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 credens

credens
  • 99 postów

Napisano 01 maja 2011 - 09:19

Cześć Wam, mam taki problem, że po eksportowaniu mojej pracy licencjackiej do doc trochę się ona rozjechała, ale najgorszy problem jest z przypisami w dolnej stopce - strasznie zwiększyły się odstępy między wierszami i czcionka. Mogę edytować wielkość czcionki ale tylko strona po stronie zaznaczając wszystkie przypisy, a odległości między wierszami nie mogę zmienić w ogóle. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? : )

#2 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 01 maja 2011 - 09:30

obawiam się, że jedynym dobrym pomysłem jest odpalanie pracy na office'ie... tak samo miałem ze swoją... jak ja zacząłem pisać w Word'zie i później wrzuciłem do Pages to część się rozjeżdżała... jedyna opcja to zacząć od początku pisać w jednym programie... albo Word, albo Pages...

#3 credens

credens
  • 99 postów

Napisano 01 maja 2011 - 09:32

Czyli jak odpalę to na Office to będę w stanie te stopki naprawić za jednym zamachem? Wtedy będę kontynuował pisanie a potem to sobie zfixuję..

#4 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 01 maja 2011 - 09:58

teoretycznie tak, ale w praktyce to gwarancji na 100% Ci nie dam, bo jeszcze istnieje coś takiego jak złośliwość rzeczy martwych ;) ale raczej powinieneś móc je edytować bezproblemowo... pozdrawiam

#5 marcin0208

marcin0208
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 września 2013 - 16:17

Mam nadzieje, że komuś się jeszcze przyda. W Inspektorze, w zakładce "dokument". Pole "między przypisami" określa odstęp przypisów między sobą. Zaznaczamy tekst w przypisie, command+A i zmieniamy wartość, najlepiej na 0. [ATTACH=CONFIG]16902[/ATTACH]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych