Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Autostart w iPad???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 amos62

amos62
  • 4 postów

Napisano 01 maja 2011 - 08:16

Jestem potencjalnym użytkownikiem iPada. Proszę o wyjaśnienie, czy można "zmusić" go do autostartu o określonej porze (tak jak np. ustawiając odpowiednio BIOS w PC), by następnie spowodować samoczynne uruchomienie określonego programu. Pozdrawiam, amos.

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 maja 2011 - 10:07

Nie. A co chcesz osiągnąć?

#3 amos62

amos62
  • 4 postów

Napisano 01 maja 2011 - 10:27

Włączenie się urządzenia o zaprogramowanym wcześniej czasie, nagranie audycji radiowej i wyłączenie tak jak klasyczny magnetowid - sygnał tv). Obecnie robię to przez PC ale szukam mniejszego urządzenia. Rynek jest pusty na takie potrzeby.

#4 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 01 maja 2011 - 14:48

Włączyć o określonej porze można, ale wykonać jakąś konkretną czynność, to już ciężej. Takie coś musiał by obsługiwać konkretny program, inaczej się nie da, ale może są takie aplikacje? Teoretycznie dało by się to zrobić po przez napisanie odpowiedniego skryptu w Bash, ale tylko na iUrządzeniu po JB, oraz dużo grzebania by było przy tym, bo oprócz samego skryptu, trzeba by doinstalować pewnie kodeki ;)

#5 amos62

amos62
  • 4 postów

Napisano 01 maja 2011 - 14:53

... a w jaki sposób można włączyć? Inni mówią, że nie ma możlowości.

#6 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 01 maja 2011 - 15:48

Można włączyć, ale nie tak do końca, bo to jest obchodzenie problemu na około. Jeśli chcesz włączyć jakąś stację radiową, to zainstaluj sobie program RadioAlarm. W nim jako budzik, można ustawić radio internetowe. Z nagraniem będzie już gorzej. Przeszukałem Google i nie znalazłem żadnej aplikacji, w której można, by ustawić czas rozpoczęcia nagrania.

#7 amos62

amos62
  • 4 postów

Napisano 03 maja 2011 - 07:03

Dzięki za wszystkie info. Będę szukał drogi.

#8 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 03 maja 2011 - 07:27

Aplikacja na iOS'a dla iPad'a, iPod'a Touch i iPhone'a - 'TuneIn Radio' TuneIn Radio Pro for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store umożliwia ustawienie nagrywania o odpowiedniej porze i czas trwania nagrania.

#9 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 03 maja 2011 - 09:02

Aplikacja na iOS'a dla iPad'a, iPod'a Touch i iPhone'a - 'TuneIn Radio' TuneIn Radio Pro for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store umożliwia ustawienie nagrywania o odpowiedniej porze i czas trwania nagrania.

Natrafiłem na tą aplikację i tego "Record any station for playback later (on demand or with record timer)" nie zauważyłem ;) Też pewnie skorzystam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych