Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sparrow - potwierdzenia odbioru mail'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 darekpoznan

darekpoznan
  • 213 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 21:32

Witam,
bardzo podoba mi się program Sparrow, ale brakuje mi opcji żądania potwierdzenia odbioru poczty;
czy zna ktoś sposób rozwiązania tego problemu (analogicznie do systemowego Mail'a)?
próbowałem sposobu opisanego na Potwierdzenia odbioru w programie Apple Mail ale nie wiem jak zmodyfikować komendę
defaults write com.apple.mail UserHeaders '{"Disposition-Notification-To" = "Nazwa "; }'
zamiast com.apple.mail wpisałem com.sparrow.sparrow ale funkcja nie działa
Pilnie liczę na pomoc!
P.S. Czy Mail.app w OS 10.7 Lion ma wbudowaną funkcję żądania potwierdzenia odbioru?
Pzdr,
Darek

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 02 maja 2011 - 13:28

Żeby 'defaults cośtam.cośtam' działało, program musi daną funkcjonalność wspierać, nie sądzisz? Nie wpisuj na pałę, tylko pomyśl najpierw. Mail w becie Liona nie umiał - na szczęście - wysyłać tych kretyńskich żądań.

#3 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 maja 2011 - 19:02

W dobie webmaili i mobilnych klientów, które w większości nie obsługują potwierdzania odbioru oraz narzekania na brak prywatności, funkcja ta mija się z celem bo najczęściej aplikacja odbiorcy jej nie wspiera lub sam (jak ja) zablokował tę funkcję. Sens stosowania tego może być jedynie wewnątrz firmy gdzie administrator może na sztywno ustawić to u wszystkich pracowników.

#4 darekpoznan

darekpoznan
  • 213 postów

Napisano 05 maja 2011 - 08:04

@revanmj akurat większość (99%) moich odbiorców to klienci i firmy współpracujące pracujące na PC-tach z Outlook Express/Windows mail (czy jaksię tam to nazywa) lub MS Outlook, które obsługują tą funkcję i funkcja ta ma dla mnie sens; to czy ktoś wyłączy potwierdzenie to już Jego sprawa - mam potwierdzenie od Klienta, więc mam pewność, że to co miało do Niego dotrzeć dotarło

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych