Witam !
Mam pytanie - czy któremuś z kolegów kiedykolwiek NIE UDAŁO się wejść w tryb DFU w jakiejś konkretnej sztuce IPhona ? ( mimo licznych prób wejścia ) - rozumiem że nie zawsze wejdziemy tzn. "wyrobimy się" z czasem,ale kilka prób pomaga...
Ja właśnie posiadam taką sztukę - Iphone 4 16GB zakupiony niedawno w Orange ( oczywiście z sim-lockiem ),w tym momencie wersja 4.3.2 (8H7) FW mod.04.10.01 i nie można na nim uruchomić DFU... ( tak jak w poprzednich wersjach softu które posiadał ).
Wszystkie sposoby jakie znalazłem w necie nie działają - a jest tego naprawdę sporo , sam proces nie jest też zbytnio skomplikowany - oczywiście korzystam ze "stopera" w programach redsnow czy snowbreze...efekt jest zawsze jeden - tuż przed puszczeniem przycisku PWR pojawia się jabłko - telefon jest w trybie Restore a nie DFU. ( tak po skończonej procedurze twierdzą programy - również Itunes po odpaleniu wyświetla taki komunikat ).
Próbowałem różnych kombinacji czasowych ( przesunięcia czy "pośliźnięcia" czasowe ) , próbowałem to robić na różnych kompach i systemach ( oprócz Mac-a ) - nic....
W międzyczasie odblokowałem 4 Iphone-y kolegów, wszystkie za pierwszym razem , więc można powiedzieć że sposób odblokowania ( redsnow rc14 ) i sprzęt ( komp, kable itp. ) jest OK.
Stwierdziłem że się nie znam i oddałem telefon do serwisu GSM w trójmieście ( goście podobno się znają "najlepiej" w okolicy ).Trzymali około tygodnia - efekt uzyskali taki sam jak ja , czyli żaden...twierdzą że wygląda to jakby nie działał przycisk "home" , ale nie ma z nim żadnego problemu jak system wstanie ( nie zauważyłem żadnych przerwań czy nie zadziałania przy naciśnięciu przycisku ).
Nie mam już pomysłu... czy ew. można oddać go na gwarancję z opisem "Brak możliwości wejścia w DFU" ? Ciekawe jak serwis zareaguje...chociaż tryb serwisowy DFU jest "funkcjonalnością" czy "funkcją" Iphona i jeśli nie działa to jest to jakaś niesprawność...
Powiedźcie co o tym sądzicie, jakieś pomysły na rozwiązanie sytuacji ?
Pozdrawiam !

Nie można wejść w DFU
Rozpoczęty przez
sadycho
, 29 kwi 2011 12:14
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych