§ orange - niewiarygodna kara za przekroczenie limitu transferu danych – Forum Prawne
A na MyApple było również:
http://myapple.pl/op...dluzenia-3.html
oraz:
http://myapple.pl/ip...jest-grane.html
Oprócz przeczytania zawartości stron które podałem wyżej, pragnij zwrócić uwagę na zakładkę:
Ustawienia >> ogólne >> użycie >> Dane Sieci Komórkowej
A sprawę, jak pisałem wcześniej - wyjaśnij w Orange.
Idź do głównego salonu Orange w Twoim mieście, powiedz im o zaistniałej sytuacji. Zwróć im uwagę że wiele osób miało ten sam problem. Zgłoś reklamację, powiedz im że się z tym nie zgadzasz.
Nie płać tego aż sprawa się nie rozwiąże.
Co do postów które były na początku i nic do owego tematu nie wnosiły:
Nie rozumiem dlaczego się czepiacie. Adam13 to nowy user na tym forum, nie wiedział że temat był już kilka razy poruszany. Nie wiedział również że nie tylko on siedzi w bagnie jakie Orange mu stworzyło. Człowiek się zagubił, potrzebuje pomocy bo nie wie co zrobić. Normalna rzecz. Jak Wy kiedyś będziecie w podobnej sytuacji, co zrobicie? Pójdziecie do znajomego, on wam powie że już tysięczna osoba z takim problemem do niego przyłazi, że masz szukać gdzie indziej. Miło by było? Nie sądzę.
Człowiek ma różne problemy, z nimi udaje się w różne miejsca. Adam13 wybrał MyApple, na którym część ludzi mu pomogło, a część wyszydza z niego, mówiąc że ma użyć google, szukać na forum, itd.. Człowiek to tylko człowiek, tak samo google to tylko google a nie wszechwiedzący Bóg. Ktoś ma problem, a ty udajesz że go słuchasz następnie twierdzisz że to już było i polecasz mu samobójstwo. Ładnie? nie. No właśnie. Nie rozumiem takich ludzi... Niech idą wypowiadać swoje mądrości gdzie indziej, a nie wyszydzają z człowieka potrzebującego pomocy w sprawie, która dla niego jest akurat ważna, a nie tak jak dla niektórych forumowiczów "była poruszana x miliardów razy". To, czy temat był na forum poruszany czy nie, i czy ma być zamknięty/usunięty - o tym zdecydują moderatorzy według swojego uznania. Ewentualnie dopiszą coś POMOCNEGO przed zamknięciem tematu i odeślą do innych POMOCNYCH źródeł. To tyle co JA mam w tej sprawie do powiedzenia.
Pozdrawiam i życzę szczęścia w wybrnięciu z tej sprawy.