Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jak przeniesc oprogramowanie ze starego na nowego maca - fotostation

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 szafir

szafir
  • 63 posts

Posted 24 April 2011 - 08:10

Witam, stalem sie posiadaczem nowego jabluszka i obecnie przenosze dane na nowy komputer. wszystko idzie ok. Kopiuje po prostu na pendrive'a ikonki z folderu aplikacje i przenosze na nowy komputer. Aplikacje na nowej maszynie dzialaja. Jedynie fotostation nie chce ruszyc, wyskakuje blad. Oba komputery mam na intelu, wiec architektura ta sama... macie jakis pomysl? edit: wlasnie przenioslem aplikacje fotostation pro na jeszcze inny komputer i na tym wogole sie nie uruchamiania... tak jakby brakowalo jej jakicbhs bibliotek. any idea?

#2 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 24 April 2011 - 08:42

A co? Asystent migracji nie działa?

#3 pynieq

pynieq
  • 418 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 April 2011 - 09:05

Zklonuj dysk starego maca za pomoca CarbonCopyCloner'a i przerzuc na nowego maczka.

#4 knera

knera
  • 138 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 24 April 2011 - 12:12

Carbon Copy Cloner'em przeniesiesz wszystko jak leci (cały dysk), ale zrobisz to raczej wyjmując dysk z nowego maca i wsadzając go w kieszeń. Asystent Migracji (Finder - Programy - Narzędzia) pomoże ci przenieść rzeczy ze starego systemu z wyborem. Lepiej skorzystaj z tego i spróbuj tym sposobem przenieść programy.

#5 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 24 April 2011 - 12:18

Zklonuj dysk starego maca za pomoca CarbonCopyCloner'a i przezuc na nowego maczka.

Sklonuj .............przerzuć..........
Bo ktoś pomyśli o przeżuwaniu:)

#6 szafir

szafir
  • 63 posts

Posted 26 April 2011 - 14:03

przerzucalem za pomoca asystentem migracji i za pomoca zwyklego przeciagania. rezultat ten sam. troche trudno mi bedzie wyjac dysk z macbooka, znaczy sie... bardziej sie tego boje, ze cos spieprze. moze macie jakis inny pomysl?

#7 yahol

yahol
  • 1321 posts
  • Skąd*.#

Posted 26 April 2011 - 14:35

przerzucalem za pomoca asystentem migracji

Tzn, odpaliłeś jednego w target mode i uruchomiłeś Asystenta migracji.
I rozumiem,ze program się w dalszym ciągu nie uruchamia.
Co wydaje się mało prawdopodobne.

troche trudno mi bedzie wyjac dysk z macbooka,

A po co? Przecież jak napisałem, za pomocą kabla fire wire odpalasz kompa w target modę i masz to samo.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users