Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Portal 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 13:02

Witam, chcialem zapytac czy ktos juz gral/testowal ta gre. Szczegolnie zastanawiam sie czy wartos kupowac gre na MacBook early 2010 ;) Nawet dema nie zrobili...

#2 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 23 kwietnia 2011 - 13:36

A jak chodzi Ci Portal 1? Bo jeżeli na maks to w przypadku 2 będziesz miał ciut mniej klatek lub nawet zmuszony obniżyć parę detali.

#3 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 13:47

No czesc pierwsza chodzi na max'a. Ale od premiery troche czasu uplynelo i mogli rozbudowac silnik dosc mocno. Dzieki za info :)

#4 daro16

daro16
  • 169 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 23 kwietnia 2011 - 21:19

Nie chcę całkowicie przeczyć teorii dwóch kolegów wyżej, ale w przypadku słabszych kart graficznych (która to znajduję się w moim komputerze pc), to portal 1 może działać bardzo dobrze, na najwyższych detalach, a taki left 4 dead 2 to działa mi na najniższych i mam tyle samo fps co w portalu, z tego co wiem to Portal 2 działa na tej samej wersji Source'a co l4d2 lub nowszej więc z tym też może być krucho bo przecież w macbookach to karty graficzne są montowane raczej słabe, ale jeśli poprzednicy testowali to u siebie na takich samych komputerach to jest pewne że będzie działać. A co do dema to wiedz że nie ma co narzekać na jego brak, gdyż demo po pierwsze kosztuje, a po drugie pewnie opóźniłoby premierę pełnej wersji gry.

#5 Taziek

Taziek
  • 50 postów
  • SkądTymbark

Napisano 24 kwietnia 2011 - 07:55

Powiem tyle, na pc'cie portal 1 na maxa chodzil a sprzet juz swoje ma... przedwczoraj zainstalowałem Portal 2 i szczerze to raczej niczym się nie różni prócz wg. mnie denną fabułą, może coś tam poprawili ale zcinek 0 :)

#6 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 24 kwietnia 2011 - 09:12

Gratuluje! U mnie na 9400m niestety jestem zmuszony oglądać slideshow - ale może to winna dema Portal 1. Tak czy siak nawet głupiutka gra Torchlight potrafi przymulić przy większej liczbie przeciwników. Chyba nie zostaje mi nic innego jak grać w Diablo 2 lub nie grać w nic:) Kurcze szkoda, że Mac OS X jako genialny system ma tak wielki minus.

#7 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 10:06

Ciekawe, mój MacBook bez problemu obsługuje Portalach 1 na max detalach. Choć mam fabryczna ilośc RAMu i to może być problemem :/ @abovePL dobrze, ze Diablo 2 to ciagle bardzo dobra gra :) sam mam i ciagle do niej wracam. Tak samo jak Baldur's Gate :D

#8 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 24 kwietnia 2011 - 13:43

Wiem Diablo 2 złe nie jest, ale po obejrzeniu Diablo 3 to kurczę jakoś grać się odechciewa, a grę znam na pamięć ;P

#9 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 13:59

To będzie okazja aby zaktualizowac swój sprzęt ;)

#10 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 kwietnia 2011 - 23:46

Witam, chcialem zapytac czy ktos juz gral/testowal ta gre. Szczegolnie zastanawiam sie czy wartos kupowac gre na MacBook early 2010 ;) Nawet dema nie zrobili...

Powinien ci spokojnie chodzic ale na max detale nie licz bo gra jest znacznie ladniejsza od Portala 1.

Dodam tylko ze gra to jest zupelny must-have, najlepsza gra w jaka gralem od dluzszego czasu i zdecydowany kandydat do nagrody roku. :3 Na razie ukonczylem single player tylko 2 razy a z coopem czekam az znajomy sie przez sp przebije.

#11 rbej

rbej
  • 596 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 25 kwietnia 2011 - 07:18

Napewno będzie to gra roku na Maca. Na PC-ta będzie to Wiedźmin 2 a na konsolach wygra L.A Noire.

#12 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 13:52

Portal 2 to z pewnością na tą chwilę najlepsza gra roku. Skończyłem na ps3, teraz gram w kooperację ps3 + mac. A przynajmniej grałem póki usługa psn nie padła... Ogólnie jednak polecam wszystkim, na Maca z pewnością przez długi czas nie będzie lepszej pozycji.

#13 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 kwietnia 2011 - 17:10

Szkoda tylko, że trzeba posiadać jeden z nowszych modeli MB.

#14 sthEn

sthEn
  • 318 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 kwietnia 2011 - 17:18

Bądź jakiegokolwiek PC'ta ;>

#15 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 25 kwietnia 2011 - 22:22

Gra roku 2011 na Mac bedzie Mass Effect 3. O ile nie przesuna premiery na przyszly rok ;). Chyba ze Diablo 3 bedzie lepsze ;). Choc z tego co widac, bedzie trudno komukolwiek pobic ME3 w tym roku ;).

#16 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 kwietnia 2011 - 22:53

Dla mnie Diablo 3 to MUST HAVE. Mass Effect 3 niczym nie nie urzeka, tak samo jak 1 i 2. Pytanie czy po Starcrafcie 2, Blizzard pójdzie po rozum do głowy i tak zoptymalizuje Diablo 3 by chodziło nawet na 9400m. Bo jeżeli nie pójdzie - a jest to prawie pewne, to się normalnie zapłaczę... PS: Już powoli szykuje paczkę husteczek. Jednak wolałbym się miło rozczarować.

#17 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 kwietnia 2011 - 00:30

Gra roku 2011 na Mac bedzie Mass Effect 3. O ile nie przesuna premiery na przyszly rok ;). Chyba ze Diablo 3 bedzie lepsze ;). Choc z tego co widac, bedzie trudno komukolwiek pobic ME3 w tym roku ;).

Portal 2 jest gra IMO lepsza od obu ME i ME3 na prawde musial by byc genialny jezeli mial by pozycji P2 zagrozic. Poza tym jezeli wydadza go z malym opoznieniem (np w grudniu) moze sie nie zalapac na nagrody za 2011 :P

Poza tym stawiasz gre o ktorej malo co wiadomo nad gre ktora juz jest na rynku i wiadomo ze jest genialna a gdyby miala troche lepsza grafike zbierala by same 10/10 ;)

#18 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 26 kwietnia 2011 - 07:54

Wątpię, żeby D3 chodziło na 9400M :), i nie wiem czy jest sens żeby blizzard optymalizował ją pod takie leciwe karty :), sami by sobie samobója strzelili. Ja to się martwię czy moja 330GT podoła, bo w stara to ja gram na windzie, podobnie jak w portala 2 od wczoraj :), jakoś lepiej śmiga, i stery do myszki mam "pełne", bo pod maca są bardzo okrojone. pzdr. Łukasz

#19 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 08:38

Grą roku może być L.A. Noire, Mass Effect 3 również może być świetny, ale póki co możemy oceniać tylko to, co jest w tej chwili na rynku. A tu Portal 2 nie ma w tej chwili konkurencji.

#20 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 26 kwietnia 2011 - 08:45

Wątpię, żeby D3 chodziło na 9400M :), i nie wiem czy jest sens żeby blizzard optymalizował ją pod takie leciwe karty :), sami by sobie samobója strzelili. Ja to się martwię czy moja 330GT podoła, bo w stara to ja gram na windzie, podobnie jak w portala 2 od wczoraj :), jakoś lepiej śmiga, i stery do myszki mam "pełne", bo pod maca są bardzo okrojone.

pzdr. Łukasz

Czemu uważasz, żeby sobie strzelili samobója? To źle że ich gra chodziłaby na większości komputerów? Jeżeli pod Mac OS X gra nie da rady to zawsze można pograć przez BootCamp i będzie te 20-30% lepiej, ale znowu żonglowanie systemami.

Ale zanim wyjdzie D3 to dorobię się wersji 2011 lub znacznie szybszego internetu by pograć przez OnLive;)

#21 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 26 kwietnia 2011 - 08:57

Nie źle tylko na tle konkurencji wyglądało by tak se, że blizzard robi kolejną część diablo co wygląda jak 2, ja rozumiem grywalność itp itd, ale jednak po coś się to wszystko rozwija :). pzdr. Łukasz

#22 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 26 kwietnia 2011 - 10:45

Wiesz w końcu pracują tam ludzie co znają się na rzeczy, a wybacz żeby takie Diablo 3 miało wymagania niczym Call of Duty lub co gorsza Crysis.

#23 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 26 kwietnia 2011 - 12:53

Jesli graliscie w Mass Effect 2 to mniej wiecej wiecie czego mozecie sie spodziewac, tylko "wiecej, lepiej, bardziej". ME3 bedzie znacznie bardziej rozbudowany w stosunku do 2 i bedzie mial znacznie lepsza fabule(z tego co mowi BioWar ;)). Diablo 3 spokojnie bedzie dzialal na GT330M niezaleznie od tego czy to system MacOSX czy Win7.

#24 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 26 kwietnia 2011 - 13:34

nie byl bym az taki pewien tego 330GT w wersji lapkowej przy graniu w D3, w Starcrafcie 2 tak se obrabia na MACU, i na windzie na maxa nie bardzo idzie grać, zwłaszcza po necie. Ja w sumie gram na srednich na windzie i jest oki. Diablo pewnie nie dostanie wymagań jak crisis, ale myślę, że spokojnie będą one podobne jak nie wyższe do SC2. pzdr. Łukasz

#25 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 30 kwietnia 2011 - 22:07

Panowie sprawdzał ktoś - faktycznie jest tak że kupując wersję PS3 dostaje się kod - i można pobrać / pograć na Maczku - jeśli tak to rewelka :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych