Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

huawei e122 i mac os x 10.6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamyck

kamyck
  • 6 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 19:59

Czesc bardzo Was proszę o pomoc. Nie znalazłem informacji która dotyczy mojej konkretnej sprawy. jestemi wsciekłym posiadaczem modemu huawei e122. Niestety nie jestem w stanie uruchomić go na obu Macach z systemami 10.6.3 i 10.6.7. Próbowałem z preferencjami sieci kombinować, jakimiś szemranymi sterownikami i niestety! Mryga zielone światełko, modem nie ma zasięgu, gdy łączę się z siecią kilkanaście sekund trwa łączenie i uwierzytelnianie i na tym koniec. Jestem bezsilny. Nie pomogli mi w Erze ani w iSpocie :((( POMOCY!!

#2 kriski

kriski
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 kwietnia 2011 - 20:23

Hej,
Co prawda nie jest to e122 ale radze spróbować z tego przepisu http://www.playmobil...ei_E220_MAC.pdf
ewentualnie jeszcze pogrzebać na stronach play ale jesli zrobisz tak jak tu jest napisane to powinno zadziałać.
wyśle Ci na priva trzy manuale i zainstaluj je scisle według kolejnosci.
pozdrawiam

#3 kamyck

kamyck
  • 6 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 21:18

Dziękuję za pomoc ale niestety po przejściu wszystkich kroków, instalacjach próbuje się łączy uwierzytelnia etc. potem pojawia sie okienko z komunikatem - "Nie można było nawiązać połączenia z serwerem PPP. Spróbuj połączyć sie ponownie. Jeśli nie rozwiąże to problemu, sprawdź ustawienia i skontaktuj się z administratorem." Zaczynam się poddawać

#4 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2011 - 01:07

Spróbuj też tego software iPlus manager 1.0 na Mac OS X Używałem go i bez problemu łączy z internetem. W praktyce można to zrobić bez dodatkowych programów, ale wtedy musiałbym napisać mini tutorial.
Przedstaw nam tutaj zrzuty ekranu, co i w jakiej kolejności robiłeś. Być może popełniłeś w którymś miejscu błąd.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 356 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 18:45

Huaweie nie lubią się z systemami 64-bit (póki co). Nie masz przypadkiem?

#6 Sajmon_szy

Sajmon_szy
  • 110 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 11:17

Ja mam huaweie e180. I też nie chce mi się połączyć. Co prawda wykrywa modem, ale nie chce się przyłączyć do internetu. Coś mu nie pasuje z kartą mimo iż podaję właściwy PIN. Poza tym przy konfigurowaniu pytają mnie o nazwę użytkownika, hasło. A nie znam tego. Wiecie może o co chodzi? Jest włożona karta z PLUSa

#7 e1n

e1n
  • 1 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 19:04

Wyszły już sterowniki, które działają w 10.6.x.

[url]http://ask3.three.co.uk/mbbdocs/bstep_udate_3/3UK_27_20091222_r63_Huawei_.zip[/url]

Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych