Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zlikwidowali mi konto .mail pocztę.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:09

Witam!!
Zarejestrowałem sobie trial konta .mac
Była tam poczta email, która miała nie znikać po 60dniach.
Ale zniknęła, nie mogę sie logować, program mail nie może uzyskać dostępu.
przy logowaniu w przeglądarce wywala:

Posted Image

Najgorsze jest to, że żeby zmienić adres email dla konta allegro trzeba sie zalogować najpierw na stary i kliknąć w link potwierdzający, niestety nie mogę tego zrobić!
Pomocy!

#2 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:13

Na dużym obrazku masz napisane wołami: Renew your membership today to enjoy access....

W życiu nie ma niczego za darmo.

#3 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:16

renew konta .mac Mi chodzi tylko o pocztę email!! muszę odzyskać pilnie stare maile i zmienić adres dla konta allegro, a do tego jest nie zbedne zalogowanie się na starą pocztę!!

#4 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:24

Witam!!
Zarejestrowałem sobie trial konta .mac

Trial to trial ;)

Była tam poczta email, która miała nie znikać po 60dniach.
Ale zniknęła, nie mogę sie logować, program mail nie może uzyskać dostępu.

... wiec skad przypuszczenie, ze miala nie zniknac? Zakladajac trialowe konto .Mac wyraznie miales napisane, ze bedzie dzialac przez 60-dni. Zostaje Ci jedynie login, ktory mozesz uzywac w iChacie.

Najgorsze jest to, że żeby zmienić adres email dla konta allegro trzeba sie zalogować najpierw na stary i kliknąć w link potwierdzający, niestety nie mogę tego zrobić!

Jedynia mozliwoscia dostapu do konta jest wykupienie go.

#5 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:24

nie wiem, gdzie ci napisali, że konto mail ci zostanie na zawsze. Na zawsze zostaje ci tylko adres w domenie mac.com, cobyś mógł się logować w iChacie.

#6 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:54

Poszukaj kogoś z pełnym kontem .Mac, żeby Ci wykupił na rok konto mailowe (10 euro za rok lub odpowiednia część tego za czas do zakończenia okresu rozrachunkowego konta głównego). To chyba będzie najtańsze rozwiązanie problemu.

#7 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:02

jaaaaki zwał, gdzieś na necie czytałem i było napisane ze mail i login dla iCHATa zostaje ;/ Poczta nie dość ze mało pojemna to jeszcze trial, i teraz mam zwał bo nie mogę kozystac z mojego konta allegro. Jak to jest z tym wykupowaniem? Chciałbym wykupic tylko "na chwilę" żeby skopiować wszystkie wiadomości. Pozdr.

#8 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:07

ak to jest z tym wykupowaniem?

Od kupy?

Nierozumienie czytanego tekstu faktycznie jest potężne w naszym społeczeństwie.

Aby uniknąć nieporozumień: po skończeniu triala .mac pozostaje tylko login iChat.

W twojej sytuacji pozostaje postępować zgodnie z radą Wallendroda (na mnie nie licz) lub po prostu wykupić to konto (320zł).

#9 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:14

320zł... za? rok? dwa?

#10 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:17

Za rok.

#11 Raflo

Raflo
  • 160 postów
  • SkądDublin

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:23

Maile otrzymane na macowego maila powinly pozostac w iMailu pomimo skonczenia sie triala.

#12 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:39

niby są ale tylko na moim kompie, ja maiłem zwyczaj nie usuwania niczego z poczty zeby mieć dostęp z każdego miejsca, PS. A co do allegro to chyba pozostaje mi tylko kontakt z obsługą ;/

#13 Mikołaj

Mikołaj
  • 124 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:43

Najtaniej kupisz na Amazonie - weź pakiet rodzinny :D

#14 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:47

AFAIK nie kupisz z uwagi na ograniczenia 'eksportowe'.

Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S. and to APO/FPO addresses. For APO/FPO shipments, please check with the manufacturer regarding warranty and support issues.

#15 MarG

MarG
  • 156 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:01

Mi sie wydawalo, ze te info o tym, ze nie kasuja maila bylo w
http://mac.chwilami.pl/poradniki/ , ale za to też już trzeba
płacić ;)

Jednak nie jestem pewien

No cóż nie ma jak gmail.

Pozdrawiam,
Mariusz

#16 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:26

no ja tez czytałem jakis "mądry" poradnik i byłem pewien, że poczty mi nie skasują, ale jednak. Niech ten topic będzie przestrogą!

#17 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:39

Nie wystarczy poczytać informacji na stronach Apple? Dosyć jasno są tam określone możliwości wersji testowej dotmaka.
p.s. te nędzne 50MB jest tylko w wersji testowej
-> poczytaj tutaj

#18 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:40

To dosyc nieodpowiedzialne, zeby jakas powazna dzialalnosc (tutaj: Allegro) opierac na demo konta pocztowego... Teraz juz wiesz.

#19 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:40

no ja tez czytałem jakis "mądry" poradnik i byłem pewien, że poczty mi nie skasują, ale jednak.

Niech ten topic będzie przestrogą!

I nie skasowali. Zablokowali do niej dostep, a to roznica. Poza tym co oznacza wg Ciebie 60 Day Trial?

#20 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:43

Mi sie wydawalo, ze te info o tym, ze nie kasuja maila bylo w
http://mac.chwilami.pl/poradniki/ , ale za to też już trzeba
płacić ;)

Jednak nie jestem pewien

No cóż nie ma jak gmail.

Pozdrawiam,
Mariusz

no ja tez czytałem jakis "mądry" poradnik i byłem pewien, że poczty mi nie skasują, ale jednak.

I odpowiedni fragment 14. rozdziału z Poradników:

Konto .mac daje wiele możliwości synchronizacji z naszym Makiem, robienia kopii
zapasowej plików, współpracuje z pakietem iLife. Ma jedną zasadniczą wadę ? kosztuje
blisko 30pln.

Na szczęście po 60?dniowym, darmowym, okresie testowania, wygasają wszystkie usługi
oprócz samego konta iChat w domenie .mac
. Dzięki temu raz zarejestrowany użytkownik
może bez żadnych opłat korzystać z komunikatora iChat.

Niech ten topic będzie przestrogą!

Przed czym? Przed niedoczytywaniem instrukcji i warunków triala na .Mac czy gdziekolwiek indziej?

#21 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2007 - 17:33

Jak to jest z tym wykupowaniem? Chciałbym wykupic tylko "na chwilę" żeby skopiować wszystkie wiadomości.

Właściciel pełnego konta .Mac ma prawo do wykupienia do 10 kont "tylko poczta" w cenie 10 euro za rok. Jeżeli konto wykupowane jest w trakcie trwania okresu rozliczeniowego (roku), płaci się za okres pozostały do końca bieżącego okresu.

Dla przykładu, jeżeli wykupujesz dodatkowe konto pocztowe po upływie pół roku od ostatniej opłaty abonamentowej, płacisz tylko za pozostałe pół roku, czyli 5 euro.

Innymi słowy, najtaniej by było znaleźć kogoś, komu niedługo kończy się abonament .Mac, bo wtedy zapłacisz jakiś ułamek ceny.

#22 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 11 kwietnia 2007 - 17:44

Tak sie zastanawiam, czy nie prosciej bedzie skontaktowac sie z obsluga allegro i po ludzku to jakos zalatwic? Napewno bedzie taniej ;)

#23 MarG

MarG
  • 156 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 kwietnia 2007 - 17:49

Jak pisalem, ze nie jestem pewien ;)

#24 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2007 - 18:02

Tak sie zastanawiam, czy nie prosciej bedzie skontaktowac sie z obsluga allegro i po ludzku to jakos zalatwic? Napewno bedzie taniej ;)

Jeżeli chodzi tylko o konto Allegro, pewnie masz rację. Ale, jeżeli dobrze zrozumiałem, chodzi o odzyskanie całej zawartości skrzynki na .Mac, a w tym administratorzy Allegro nie pomogą.

#25 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 kwietnia 2007 - 18:09

no juz w sumie nie zalezy mi na tej zawartosci skrzynki tak bardzo jak na koncie allegro, wysłałem maila do pracowników, zobaczymy co poradzą. JA GDYBYM WIEDZIAŁ, ŻE TA POCZTA TO TRIAL TO NAWET RAZU BYM SIĘ NA NIĄ NIE ZALOGOWAŁ!! W JAKIMŚ MĄDRYM PORADNIKU PISZE, ŻE POCZTA Z LOGINEM iCHAT ZOSTAJE!! WIDAĆ JEDNAK NIE!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych