Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dziwny problem !!! Błąd 14

• This topic is locked This topic is locked
24 replies to this topic

#1 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 April 2011 - 19:20

Witajcie, mam pewien dość dziwny problem. Kupiłem niedawno iPhone, wyczyściłem go używając przycisku " odtwórz " wszystko ładnie poszło za pierwszym razem. iPhone miał sima na AT&T więc przy pomocy redsn0wa 0.93 zrobiłem JB z unlockiem. Po wszystkim iPhone śmigał aż miło. Zacząłem więc personalizacje. Zacząłem od wejścia do Cydii i pobrania SBSsettings :) najpierw Cydia wysypała się podczas instalacji więc ja uruchomiłem ją ponownie i na wszelki wypadek dałem reinsatall. Wszystko ładnie poszło i cydia kazała mi zrobić reboota wciskając odpowiedni przycisk. Kliknąłem więc reboot. Kółko zaczęło się kręcić, ja zostawiłem iPhone i wyszedłem z pokoju. Za około 1 godzinę wróciłem i zobaczyłem że dalej jest tak jak było. Pomyślałem więc, że coś tu jest nie tak i wyłączyłem iPhone przez power i home ( chyba hard reset ) i po tym procesie próbowałem go uruchomić, niestety bezskutecznie ( wisiał na jabłku ). Chciałem go przywrócić lecz kiedy iTunes kończy proces " odtwarzam oprogramowanie iPhone " i zaczyna " sprawdzam oprogramowanie iPhone" to wywala błąd 14. Bardzo proszę o pomoc, co mam zrobić, bo cierpliwość i pomysły się wyczerpują ;) iPhone teraz wyświetla znak "podłącz do iTunes". Dodam że mam iPhone 2g 16gb soft 3.1.3.

#2 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 20 April 2011 - 20:21

Pobierz iReb Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: iREB-r4.zip , a potem uruchom go i kliknij online mode
Potem na ipku pojawi się znaczek iReb, wtedu odtworz go z iTunes :)

#3 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 April 2011 - 21:21

czyli rozumiem, że pobieram iReba uruchamiam go w online mode. Odpalam iTunes i daję odtwórz. czy to wszystko? nic więcej nie trzeba zmieniać ?

#4 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 21:37

Piropirat ma Ci jeszcze raz napisać to samo??? Moim zdaniem jasno się wyraził, wiec zastosuj się do jego instrukcji

#5 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 22:27

Na Twoim miejscu skorzystałbym z aktywowanego już softu oszczedzi Ci to sporo pracy.

#6 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 April 2011 - 23:36

piropirat --> nie wiem czy robię wszystko dobrze gdyż nie mogę znaleźć tego online mode. Zrobiłem tak : ireb --> iPhone 2g-->dfu--> ireb coś załadował --> przywróć w iTunes. I praktycznie dalej jest to samo ( tym razem nie wysypuje się na początku gdy "sprawdza oprogramowanie iPhone" tylko gdzieś tak w 1/4 ).
gizmo3800 --> masz jakieś zaufane źródełko tych CF ? bo ja nie chcę na ślepo pobierać żeby coś się nie zepsuło.

---------- Wpis dodano o 00:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:33 ----------

sorki przecież sam sobie stworzę :) w sn0wbreeze ;)

#7 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2011 - 17:33

już nie wiem co mam robić. próbowałem wszystkiego z tym irebem ale na ekranie ipka nie pojawia się żaden znaczek ( czarny ekran ) kiedy próbuję przywrócić normalnego softa to jest błąd 14 a gdy softa z sn0wbreeze to błąd 1601. Macie jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu ? a i czy nie uważacie że soft po rebocie z cydii nie powinien paść ;)

#8 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 21 April 2011 - 18:23

Błąd z serii 1600 mozna wyeliminować przy pomocy Pwned DFU Mode w Redsn0w.

#9 ULRICHXX5

ULRICHXX5
  • 159 posts
  • SkądCzaniec, Polska

Posted 21 April 2011 - 19:33

A może spróbuj na innym komputerze

#10 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2011 - 20:53

Na innym kompie probowalem i nadal nic. W Pwned dfu mode nie wprowadza przypadkiem ireb? Dalej mnie zastanawia dlaczego sprawny iphone ulegl "znuszczeniu" softa przez nie udana instalacje z cydii i dlaczego itunes nie chce go przywrocic?

#11 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 21 April 2011 - 22:06

Nie polecam, ale możesz go zamrozić w zamrażarce.
Ja tak raz odratowałem konsolę.
Wyczyści ci całą pamięć, ale zostawi pliki systemowe (nieulotna pamięć) potrzebne do odtworzenia ;)

#12 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2011 - 22:13

Świetny pomysł ;) już mrożę iPhone. Nie ma jakiegoś cudownego programu do zrobienia czegoś takiego ale poza zamrażarką ???

#13 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 21 April 2011 - 22:14

Ok, przypomniała mi się pewna sytuacja... Błędy 14 i 13(chyba) są błędami połączenia. Może na komputerze masz zainstalowane inne oprogramowanie, które zmienia domyślny rozmiar pakietów w systemie Windows, dodając do rejestru wpis TcpWindowSize. Nieprawidłowe ustawienia mogą być przyczynami wielu błędów. Przeczyść złącze-przeczyść kabel(może kup inny ;))

#14 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2011 - 22:31

No właśnie kiedy przywracałem iphone to używałem tego samego kabla co teraz i portu USB również :) też taki myślałem i zmieniłem kabel ( miałem kabel od ipka 4 fabrycznie zafoliowany ) też nic :( inny komp z nowy systemem operacyjnym i też lipa :/

#15 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 21 April 2011 - 22:38

Może dock jest brudny?

#16 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2011 - 22:45

spróbuję wyczyścić ale dopiero jutro bo teraz mi się nie chce :)

#17 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 21 April 2011 - 22:48

Jak jutro znajdę czas, to z chęcią pomogę (oczywiście nie z czyczeniem docka).

#18 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2011 - 22:51

dzięki czekam w takim razie :) na szczęście jest jeszcze ipod więc temat będę śledził cały czas :)

#19 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 April 2011 - 11:41

dock sterylny jak w aptece, kabel nowy od ipka 4. a nadal jest to samo :( ratunku forumowicze ;)

#20 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 22 April 2011 - 13:20

A probowales tego co ja doradzilem?

#21 kondzio42

kondzio42
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 April 2011 - 13:40

tak RAK. Próbowałem tego Twojego sposobu na CF i na normalnym sofcie i dalej lipa. nie mam już probelmu z błędem 16xx ale z 14 :(

#22 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 22 April 2011 - 13:47

Spróbuj tego-o ile iP nie jest uszkodzony, powinno pomoc: Error 13 and 14: These errors are typically resolved by performing one of more of the steps listed below: Perform USB isolation troubleshooting, including a different USB port directly on the computer. Put a USB 2.0 hub between the device and the computer. Try a different USB 30-pin dock connector cable. Eliminate third-party security software conflicts. There may be third-party software installed that modifies your default packet size in Windows by inserting one or more TcpWindowSize entries into your Registry. If your default packet size is set incorrectly it can cause this error. Contact the manufacturer of the software that installed the packet size modification for assistance. Connect your computer directly to your Internet source, bypassing any routers, hubs, or switches. You may need to restart your computer and modem to get online. Try to restore from another known-good computer and network.

#23 piropirat

piropirat
  • 366 posts

Posted 22 April 2011 - 15:18

Prosto ze strony Apple, żebyś nie musiał tłumaczyć ;) Błędy 13 i 14: usunięcie tych błędów zazwyczaj polega na wykonaniu co najmniej jednej z wymienionych poniżej czynności: 1. Wykonaj procedury rozwiązywania problemów prowadzące do odizolowania portu USB jako źródła problemów, łącznie z użyciem innego portu USB bezpośrednio w komputerze. 2. Umieść koncentrator USB 2.0 między urządzeniem a komputerem. 3. Wypróbuj inny kabel z 30-stykowym złączem dokowania i złączem USB. 4. Wyeliminuj konflikty wywoływane przez oprogramowanie zabezpieczające innych firm. 5. Być może na komputerze jest zainstalowane oprogramowanie innej firmy, które modyfikuje domyślny rozmiar pakietów w systemie Windows, dodając do rejestru wpis lub wpisy TcpWindowSize. Nieprawidłowe ustawienie domyślnego rozmiaru pakietów może być przyczyną tego błędu. W celu uzyskania pomocy należy skontaktować się z producentem oprogramowania, którego zainstalowanie spowodowało modyfikację rozmiaru pakietów. 6. Podłącz komputer bezpośrednio do źródła Internetu, pomijając wszelkie routery, koncentratory czy przełączniki. Aby połączyć się z Internetem, może być konieczne ponowne uruchomienie komputera i modemu. 7. Spróbuj odtworzyć urządzenie za pomocą innego znanego sprawnego komputera i znanej sprawnej sieci. Znalezienie błędu ASR numer 1000 w pliku dziennika programu uaktualniającego telefonu iPhone, tabletu iPad lub odtwarzacza iPod oznacza, że w pliku IPSW, który jest pobierany w trakcie odtwarzania, wystąpił błąd podczas rozpakowywania i przesyłania. Częste przyczyny tego błędu to: szkodliwy wpływ oprogramowania zabezpieczającego innych firm, niska jakość połączenia internetowego powodująca problemy z pobieraniem pliku IPSW lub konflikt na magistrali USB.

#24 adnet

adnet
  • 214 posts
  • SkądIrlandia

Posted 17 December 2011 - 11:38

Witam, Czy jakoś udało się rozwiązać problem? Mam iPhone 3G 4.2.1 w którym po restore pojawia się błąd 14 oraz iTunes logo. Nie można zrobić restore (z Sn0wbreeze oraz iReb) ? Nie można zrobić restore z iTunes ani 'clean' ani 'custom' ??

#25 majklasz

majklasz
  • 68 posts
  • SkądMikołów k/Katowic

Posted 17 December 2011 - 11:45

Załóż nowy temat i wklej link do tego tematu na dowód, że czytałeś forum. Temat sprzed 8 miesięcy!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users