Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook A1181 z Allegro za 1200zł. Czy nada się do codziennych zastosowań?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lares

lares
  • 23 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 23:42

Witam. :wink:

Zastanawiam się nad kupnem macbooka na allegro.

### Apple MacBook A1181 Komplet + Etui Gratis ### (1572910160) - Aukcje internetowe Allegro

Mam jednak kilka pytań co do niego.

Czy ktos miał styczność z tą wesją macbooka? Z którego roku jest ten mac?

Czy komputer nada się do np. Oglądania filmów w hd, albo chociaż 720p z youtube?

Czy na tym laptopie udałby mi sie odpalić counter strike albo gothica 1 i 2? (nie mówię tutaj o graniu po kilka godzin dziennie, tylko powiedzmy- kilka godzin w tygodniu)

Czy ten model jest godny polecenia? Opłaca się go kupić w tej cenie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :D

#2 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 20 kwietnia 2011 - 03:53

Na tym procesorze spokojnie odpalisz 1080p, a pamieć RAM w tym modelu można rozbudować do 4GB. jeśli chodzi o cenę, to na eBay'u da się znaleźć w tej cenie MacBook'i z procesorami 2.60 GHZ, ale cena zła nie jest.

---------- Wpis dodano o 03:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 03:48 ----------

Czy na tym laptopie udałby mi sie odpalić counter strike albo gothica 1 i 2? (nie mówię tutaj o graniu po kilka godzin dziennie, tylko powiedzmy- kilka godzin w tygodniu)

WTF? To jest Mac. Jeżeli chcesz sprzęt do grania to bierz albo konsolę albo PC. Na OS X nie ma ani gry 'Counter Strike' ani Gothic'a.

#3 dark4blade

dark4blade
  • 15 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 09:20

Przepraszam, ale to nie do końca prawda. Nie wiem jak z Gothic'iem, ale w Counter-strike Source można na macu pograć natywnie. Wystarczy mieć konto Steam ;)

#4 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 kwietnia 2011 - 09:47

karta graficzna (intel x3100) raczej nie wpłynie pozytywnie ani na granie ani na oglądanie video 720p. maczek po zdjęciach widać w dobrym stanie. prawdopodobnie po gwarancyjnej wymianie topcase, który lubi pękać. do codziennych zastosowań (internet/mail/muzyka/itp) ten model sprawdzi się doskonale. Ja bym zainstalował 4GB RAM i dorzucił szybki SSD. Wtedy posłuży spokojnie jeszcze kilka lat (o ile nie padnie)

#5 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 20 kwietnia 2011 - 10:04

co za róznica czy kilka godzin dziennie czy kilka godzin tygodniowo, zaden Mac nie jest do grania, tym bardziej ten model. Co do filmów...a na co filmy w HD 1080p, skoro obraz wyświetlany i tak jest mniejszy, co wymusza dodatkowo skalowanie do mniejszych rozdzielczosci. Nie nadaje sie ten Mac ani do grania ani filmów HD 1080p , jest to calkiem fajna propozycja dla kogos, kto szuka sensownej w cenie alternatywy dla drogich - nowych MBP. Potwierdzam-chcesz grac kup konsole, chcesz filmy HD kup konsole PS3 z BD playerem lub stacjonarke BD + min. 40". Szukasz fajnego w przystepnej cenie Mac-a do codziennych zadan , takich jak poczta, internet, muzyka, dokumenty itp.-znalazłes dosyc ciekawa ofertę. Tak jak napisał RiQ dokładasz RAM / z SSD bym sie powstrzymał - brak TRIM, cena za 1GB-bez sensu/ i masz lapka na kilka lat / 2-3/.

#6 Fabienne

Fabienne
  • 4 postów

Napisano 25 września 2011 - 23:06

Ok, ja znalazłam ofertę na allegro tego samego modelu maca, i mam też pytanie, mówicie że do filmów HD się nie nadaje, a co w takim razie ze zwykłym oglądaniem filmów/seriali/youtube? Naprawdę mnie kusi, żeby tego Maca kupić, ale się własnie zastanawiam nad tym oglądaniem, bo nie powiem, mam kilka seriali, których nie obejrzę w Polskiej tv, a nie ukrywam, że mi zależy aby obejrzeć je w ogóle.

#7 lewandowsky

lewandowsky
  • 492 postów

Napisano 26 września 2011 - 00:26

Obejrzysz płynne filmy full HD bez problemu na tym komputerze ze wszystkimi efektami obrazu i dźwieku ustawionymi wg. twoich preferencji bez ograniczeń. Wiem, bo takiego mam i nie ma z tym problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych