Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro 13" - strzelająca obudowa unibody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 23:32

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że prawa część obudowy dolnej powierzchni mojego MacBook'a się ugina pod naciskiem chwytu co powoduje denerwujący dźwięk (tak jakby strzela), gdy odpuszczam chwyt. Jest to denerwujące podczas przenoszenia. Zastanawiam się czy mogę to reklamować, bo nie ukrywam, że solidność wykonania obudowy była jedną z rzeczy, która do kupna MacBook'a mnie przekonała, a takie strzelanie mnie irytuje.

#2 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 kwietnia 2011 - 11:16

masz na myśli kiedy opuszczasz ekran bądź go podnosić baaardzo powoli? Bo mnie od czasu do czasu coś tam "strzeli" ale mam o wiele starszy model - ja nie reklamowałem bo aż takie wnerwiające to nie jest..

#3 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 11:39

czasem coś strzeli jak podnoszę jedną ręką za prawy róg otwartego maca, ale sporadycznie. no ale żeby zaraz wymieniać? bez przesady.

#4 squid

squid
  • 242 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 11:46

Ja mam tak w moim 15" tyle, ze dokladnie po srodku. Potrafi tak pykac nawet gdy jest na stole i pisze na klawiaturze. Waham sie czy isc do serwisu, bo nie wierze zeby zrobili to od reki a na zostawianie sprzetu nie mam ochoty. Moze wystarczy odkrecic spod i zobaczyc co tak pyka?

#5 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 11:56

Chodzi o to, ze jak go złapie z prawej strony, to dolna powierzchnia obudowy (ta na której go leży) ugina się, odkształca (tzn., ze jest tam jakiś luz pomiędzy obudowa a podzespołami - przynajmniej tak mi się wydaje) i gdy puszczam to moment gdy powraca do stanu przed ugięciem się, do stany bez ucisku to tak jakby pyka i to mnie denerwuje...

#6 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 12:03

deal with it. :lol:

#7 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 20 kwietnia 2011 - 12:46

Sprawdź czy obudowa jest dobrze dokręcona, a po drugie sprawdź czy nie masz jakiś śmieci w środku, które ocierają się o obudowę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych