Witam, dzisiaj dostałam używanego iPhone'a 3g od koleżanki i jak podłączam go do iTunes, to niestety program go nie widzi automatycznie. Czy można to jakoś ręcznie ustawić, albo 'sprawić', żeby iTunes automatycznie go wykrywał? Błagam o pomoc, chciałabym coś sobie powgrywać, a na razie nic nie mogę zrobić.

iPhone 3g- iTunes nie widzi sprzętu
Started by
Fabienne
, 19 Apr 2011 19:29
5 replies to this topic
Posted 19 April 2011 - 19:29
Posted 19 April 2011 - 20:33
Wprowadz telefon w DFU i restore.
Wyprzedze kolejne twoje pytanie. DFU robisz przycisk power okolo 3seck potem home i power okolo 10seck potem puszczasz power i trzymasz do skutku home i iTunes zobaczy iPhone w DFU i w iTunes klikasz "otworz".
Posted 19 April 2011 - 22:02
ok, zrobiłam tak, iTunes w końcu znalazł iPhone, ale znowu, kliknęłam przycisk "odtwórz" więc wgrało się nowe oprogramowanie, ustawienia fabryczne, itp. I po tej czynności iTunes znowu go nie widzi, więc nie mogę sobie wgrać żadnej muzyki, nic.. A jeszcze najgorsze jest to, że jak wsadzam kartę sim (on ma sim locka na orange, ale ja wsadzam kartę z orange właśnie), to jest napisane "tylko alarmowe połączenia" i nie mogę w żadną funkcję wejść.. I jak go zablokuję to jest pokazane logo iTunes i wtyczka, czyli żeby go podłączyć, ale właśnie o to chodzi, że jest podłączony.. Nie wiem co to jest, naprawdę..
Posted 19 April 2011 - 22:20
Wpisz PIN w telefonie, odłącz od komputera i podłącz ponownie.
//T
Posted 19 April 2011 - 22:23
Nie mam pinu. Odłączam i podłączam ponownie cały czas. To nic nie daje.
Posted 20 April 2011 - 23:15
Tak strzelam, że może musisz wgrać od nowa oprogramowanie. Poszukaj w wątkach na forum o tym jak sprawdzić jaki telefon ma soft oraz bb, no i później jak to wszystko ogarnąć. Powodzenia!

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users