Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HTC Desire S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 18 kwietnia 2011 - 16:04

Czołem! Tak się przypadkowo złożyło, że moja kobiełka wygrała HTC Desire S, więc trochu się pobawiłem, wiele się nie spodziewałem ale....jest super ! Myślałem, że po iPhone nie ma już nic, a tym czasem zamieniam się z nią i oddaje jej swojego 3gs... Zdrady nie ma, mam macbooka, którego narazie nic nie zastąpi i kupuję ipada :) Co do Desire - ma wszystko czego mi brakowało wo iphone (Radio, bezproblemowe zarządzanie skorkami, dzwonkami, itp) + świetna jakość wykonania. Jest mniejszy pomimo większego ekranu, świetna jakość dźwięku w oryginalnych słóchawkach, o dźwięku z AKG nie wspomnę, szybki interface. Narazie przy nim zostanę, zobaczę co pokaże Apple w nowym iPhone. pozdr. kostek

#2 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 kwietnia 2011 - 16:23

Gratuluję Twojej kobiecie wygranej :) A teraz ide o zakład, że zacznie sie kolejny temat w ktorym poleje sie krew :D

#3 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 16:27

Dołączona grafika

#4 this rox

this rox
  • 25 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:00

A teraz ide o zakład, że zacznie sie kolejny temat w ktorym poleje sie krew

Dlatego przestałem czytać po trzech pierwszych zdaniach :D.

#5 xeo00

xeo00
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2011 - 19:55

jak zdjęcia, wyświetlacz ? Lepsze od iPhone'a ? Używam obecnie iPhone'a, przesiadłem się z HTC Desire (tylko dlatego że go dostałem za free) i powiem Wam... porządny HTC z Androidem bije na głowę przereklamowanego iPhone'a!! :)

#6 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 kwietnia 2011 - 20:44

jak zdjęcia, wyświetlacz ?
Lepsze od iPhone'a ?

Używam obecnie iPhone'a, przesiadłem się z HTC Desire (tylko dlatego że go dostałem za free) i powiem Wam...
porządny HTC z Androidem bije na głowę przereklamowanego iPhone'a!! :)

Mówie Ci z takimi deklaracjami daleko od Myapple bo sprowokujesz kolejną potyczke :D To nie forum do porównywania co lepsze a co gorsze bo jego użytkownicy już wybrali :P

#7 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2011 - 08:12

Ale tu się wyraża też swoją opninie, nawet negatywną, i mi to serio nie przeszkadza mimo, że od 2007 roku kupuje tylko iPhone'y.Wręcz przeciwnie, nawet chętnie się dowiem czemu tak uważa.

#8 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 16:10

a mnie się znudził już iphone, i gdyby nie fakt że taki htc hd2 trzymał niecały dzień na baterii to na pewno bym się przesiadł na niego :). teraz myślę o zamianie iphonea na nowego se xperia x10 arc może się znajdzie jakiś chętny na wymianke :)

#9 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 19 kwietnia 2011 - 16:25

a mnie się znudził już iphone, i gdyby nie fakt że taki htc hd2 trzymał niecały dzień na baterii to na pewno bym się przesiadł na niego :). teraz myślę o zamianie iphonea na nowego se xperia x10 arc może się znajdzie jakiś chętny na wymianke :)

ja mam HTC HD2 i mi bateria trzyma od 1-3 dni miałem wcześniej Ip 3g i tam mi trzymała bateria 1dzień . Na htc nie gram a resztę robię to co na Ip .

#10 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2011 - 17:30

powiem tak ja na iphona 4 się przesiadłem z HTC Desire Hd i ogólnie i jedno i drugie ma swoje wady i zalety . Zalety Iphona : : + ekran , ekran i jeszcze raz ekran - za to tylko 3,5 cala Po tym jak oglądałem filmy w hd na desire Hd były kiepskie kolory ale oglądało się przyjemnie , a na Iphonie filmów już nie oglądam bo mnie meczy to na 3.5 cala . Ale sam ekran jest świetny - ogólnie na korzyść iphona System : I tu mam pewne ale Iphone ma świetny system podatny na wizualne modyfikacje , ale brakuje mi tu paru rzeczy z androida tj Pamięć masowa i całe zarządzanie plikami pobieranie itp . Ale android muli częściej niż ios i potrawi się przeciwstawić użytkownikowi Imo podsumowując w iphonie brakuje mi 4.3 retiny i pamięci masowej to są wg mnie głowne wady iphona w porównaniu do HTC Desire HD . I proszę nie robić z mojego postu flamewara ponieważ po prostu jako użytkownik Win-Mo , Palm-Os , Mameo , Androida i IOs wyraziłem swój pogląd na temat czego mi brakuje w iphonie z poprzedniego telefonu

#11 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 kwietnia 2011 - 18:31

powiem tak ja na iphona 4 się przesiadłem z HTC Desire Hd i ogólnie i jedno i drugie ma swoje wady i zalety .

Zalety Iphona :
: + ekran , ekran i jeszcze raz ekran - za to tylko 3,5 cala Po tym jak oglądałem filmy w hd na desire Hd były kiepskie kolory ale oglądało się przyjemnie , a na Iphonie filmów już nie oglądam bo mnie meczy to na 3.5 cala . Ale sam ekran jest świetny - ogólnie na korzyść iphona

System :
I tu mam pewne ale Iphone ma świetny system podatny na wizualne modyfikacje , ale brakuje mi tu paru rzeczy z androida tj Pamięć masowa i całe zarządzanie plikami pobieranie itp . Ale android muli częściej niż ios i potrawi się przeciwstawić użytkownikowi

Imo podsumowując w iphonie brakuje mi 4.3 retiny i pamięci masowej to są wg mnie głowne wady iphona w porównaniu do HTC Desire HD .

I proszę nie robić z mojego postu flamewara ponieważ po prostu jako użytkownik Win-Mo , Palm-Os , Mameo , Androida i IOs wyraziłem swój pogląd na temat czego mi brakuje w iphonie z poprzedniego telefonu

Zgadzam się z tą wypowiedzią. Wyjątkowo rzeczowa i neutralna ;)

#12 Dex00

Dex00
  • 51 postów
  • SkądŁajkiki

Napisano 20 kwietnia 2011 - 22:51

jak zdjęcia, wyświetlacz ?
Lepsze od iPhone'a ?

Używam obecnie iPhone'a, przesiadłem się z HTC Desire (tylko dlatego że go dostałem za free) i powiem Wam...
porządny HTC z Androidem bije na głowę przereklamowanego iPhone'a!! :)

Dołączona grafika

Szanowny Kolego, wydaje mi się iż nazwanie iPhone przereklamowanym jest nie na miejscu.
Jakość wykonania iPhone jest jak najbardziej adekwatna co do ceny. Za swojego Desire dałem w sierpniu 2010 roku 1750(!!) zł, obudowa trzeszczy, jest źle wykonana, napis HTC odpadł pozostały po nim tylko wnęki. Szanuję telefon, całość nie jest poobijana ale uważam,iż nie tak powinien zachowywać się (jak na tamte czasy) High End tego producenta.

Sam android to coś dziwnego... O ile całkiem świeży działa całkiem żwawo i sprawnie to po zainstalowaniu kilku aplikacji z marketu system zwalnia, zaczyna mulić, potrafi zamyślić się przy najprostszych zadaniach. Nie wspominam o 130 mb pamięci na aplikacje które daje nam producent,na nic nam kupowanie większej karty sd.
Kupiłem HTC po iPhone 3G jednak po moich przygodach stwierdzam gdy tylko pojawi się następca "czwórki" ustawię się w kolejce żeby go zakupić. Szybkość iOS, prostota, wygląd to coś czego powinni się uczyć wszyscy.. Pozdrawiam

#13 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 08:00

Zamienił stryjek siekierkę na kijek...

Zamieniłem 3GSa na Galaxy S - najgorsza chwila w moim życiu jeżeli chodzi o telefony! Teraz biegam z Blackberry i czekam na koniec umowy żeby brać IP.

Zauważyłem, że najbardziej androida chwalą ludzie co nie mieli IP w ręku. Dla nich po symbianie z nokii jest to ogromny przeskok technologiczny.

Studiuję na uczelni Informatycznej i czasami nasze rozmowy sprowadzają się do telefonów i wygląda to tak:

Kolega: "Ty widziałeś, gameloft wypuszcza jakąś fajna gierkę na Androida"
Kolega 2: "No, super! Będzie w co grać"
Ja: "Na Iphonie była już pół roku temu"
Kolega: "Iphone jest dla dzieci i fanbojów apple'a"
Kolega 2: "No, masz racje. Takie gówno za tyle pieniędzy"
Ja: "Miałeś w ogóle kiedyś w IP w ręku?"
Kolega: "Nie, bo to gówno"

Nie bronię tutaj w żadnym wypadku iPhone'a. Dla każdego co innego. Jeden ma Skode, bo lubi. Natomiast drugi jeździ Fiatem i za nic by swojego samochodu nie zmienił, bo uważa że jest najlepszy.

To takie moje krótkie "Cool Story".

#14 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 21 kwietnia 2011 - 08:27

Ja mam tak samo z kumplami miałem ip 3g to mówili : Kolega 1. iphone jest zje***** , Kamera do bani , nie da się wysyłać do kogoś innego jakiegoś pliku przez Blutocz ja : A miałeś kiedyś iPhone przez np 1miesiąc ? kolega 1. Nie bo to gówno Po około 3miesięcy użytkowania mojej Noki e52 kupiłem sobie Ip 3g , Pokazałem mu a on : Ale zajebiście tutaj działa dotyk , Gry są zajebiste . Tylko kamera... Ale po 6 dniach użytkowania iP , Znudził mi się to kupiłem sobie HTC HD2. I użytkuje go . Lecz sobie postanowiłem skończy mi się umowa z Play to przedłużę i biorę ip 4. Za około 4miesiące .

#15 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 09:18

Dołączona grafika

Szanowny Kolego, wydaje mi się iż nazwanie iPhone przereklamowanym jest nie na miejscu.
Jakość wykonania iPhone jest jak najbardziej adekwatna co do ceny. Za swojego Desire dałem w sierpniu 2010 roku 1750(!!) zł, obudowa trzeszczy, jest źle wykonana, napis HTC odpadł pozostały po nim tylko wnęki. Szanuję telefon, całość nie jest poobijana ale uważam,iż nie tak powinien zachowywać się (jak na tamte czasy) High End tego producenta.

Sam android to coś dziwnego... O ile całkiem świeży działa całkiem żwawo i sprawnie to po zainstalowaniu kilku aplikacji z marketu system zwalnia, zaczyna mulić, potrafi zamyślić się przy najprostszych zadaniach. Nie wspominam o 130 mb pamięci na aplikacje które daje nam producent,na nic nam kupowanie większej karty sd.
Kupiłem HTC po iPhone 3G jednak po moich przygodach stwierdzam gdy tylko pojawi się następca "czwórki" ustawię się w kolejce żeby go zakupić. Szybkość iOS, prostota, wygląd to coś czego powinni się uczyć wszyscy.. Pozdrawiam

iPhone jest świetnie wykonany to prawda, choć tylne obudowy we wszystkich modelach pozostawiają jak dla mnie wiele do życzenia. Co do instalacji aplikacji, jakbyś najpierw coś poczytał to wiedział byś że od Androida 2.2(Froyo) można już instalować aplikacje na karcie pamięci. Nie zgadzam się, z twoją opinią na temat wykonania HTC, może trafiłes akurat na jakiegoś wadliwego, ale tylna obudowa raczej się jakoś nie przesuwa, nie trzeszczy. Co do wykonania androidów, zobacz na motorolę milestone, która jest poprostu nie do zdracia, jedyne co może się rysować to ramka wokół ekranu, nic nie trzeszczy nic się nie przesuwa + MA WYMIENIALNĄ BATERIĘ. Według to głupota mówić, że nic nie trzeszczy w iPhonie, Jak on może trzeszcześ jak jest zamontowany na stałe, ma tylko wyjście na sim, nie można zmienić bateri. Myślę, że jakby w Androidach były telefony bez możliwości wymiany bateri to też tak by było.

#16 Remek.B

Remek.B
  • 463 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 kwietnia 2011 - 09:34

Neutralność dyskusji skończyła się na jednym obiektywnym poście ... chwiałbym przedstawić jak ja to widzę: Byłem długie lata użytkownikiem iPhone (2g, przez chwilę 3g i 3gs) nawet dostałem ksywkę od znajomych "PanoramixAjfonix" ;) Miałem przyjemność i udrękę pracować na iOS jak i Androidzie, za nim znalazłem urządzenie które mi pasuje z Androidem przetasowałem sporo urządzeń: HTC Wildfire, HTC Magic, Samsung Galaxy, Acer, Motorola Milestone, Sony Ericsson, HTC Desire, Motorola Defy, na każdym z tych urządzeń android inaczej działał, 90 % z was miało przyjemność lub nie używać raptem jednego no może 2 urządzeń z androidem i macie czelność porównywać urządzenia ? IPhone do HTC czy Samsunga. W moim nieimaniu to jest takie samo lamerstwo jak wydawanie opinii o iPhone nie mając go nigdy w rękach (myślę że stąd wiozło się określenie Fanoboy na Użyszkodników Apple) reasumując nie miejcie pretensji jak garbaty do praczki że ma proste dzieci, iPhone jest zupełnie z innej pułki niż taki htc czy Samsung. PS. Przesiadłem się na Motorole Defy z racji tego że telefon u mnie pracuje w ciężkich warunkach i potrzebuje sprzętu który jest dobrze wykonany (zatyczki na usb i słuchawki, wzmocniona obudowa, ekran gorilla glass) Ps. Zeby nie było że nie jestem obiektywny ... nadal jestem użyszkodnikiem Apple mam iMaca ;)

#17 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 21 kwietnia 2011 - 10:04

Czołem!

Tak się przypadkowo złożyło, że moja kobiełka wygrała HTC Desire S, więc trochu się pobawiłem, wiele się nie spodziewałem ale....jest super ! Myślałem, że po iPhone nie ma już nic, a tym czasem zamieniam się z nią i oddaje jej swojego 3gs... Zdrady nie ma, mam macbooka, którego narazie nic nie zastąpi i kupuję ipada :)
Co do Desire - ma wszystko czego mi brakowało wo iphone (Radio, bezproblemowe zarządzanie skorkami, dzwonkami, itp) + świetna jakość wykonania. Jest mniejszy pomimo większego ekranu, świetna jakość dźwięku w oryginalnych słóchawkach, o dźwięku z AKG nie wspomnę, szybki interface. Narazie przy nim zostanę, zobaczę co pokaże Apple w nowym iPhone.

pozdr.
kostek

YouTube - iphone 4 perpage inteliscreen
tak jakby ip4 miał słabą jakość wykonania z dwóch stron szkło i aluminium, słabą jakośc dzwieku na słuchawkach i wolny interfejs bez skórek

---------- Wpis dodano o 11:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:03 ----------

powiem tak ja na iphona 4 się przesiadłem z HTC Desire Hd i ogólnie i jedno i drugie ma swoje wady i zalety .

Imo podsumowując w iphonie brakuje mi 4.3 retiny i pamięci masowej to są wg mnie głowne wady iphona w porównaniu do HTC Desire HD .

wystarczy wgrać PwnTunes i jest pamięć masowa działa z każdym windowsem jakim sprawdzałem xp, vista , windows 7 plus urządzenie asusa oplay

#18 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 21 kwietnia 2011 - 10:49

PwnTunes działa wam na 4.3.1 ?

#19 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2011 - 10:57

@Dex Nie gorączkuj się tak, dostał pewnie 2G :D Jak dla mnie iP 4 to najlepszy telefon na rynku. Kumpel ma Desire i przy przeglądaniu neta jest "podcinanie" (może dlatego, że jest zapchany, ale przecież zapchany iP działa prawie równie płynnie co czysty), co nie ma miejscu w przypadku iP4. Komfort użytkowania pod względem wyświetlacza także na korzyść produktu Apple. Desire ma 3,7'' i moim zdaniem zdecydowanie gorzej przegląda się strony internetowe niż w iP, taką samą uwagę mam do Galaxy S (tam nawet są 4'').

#20 Dex00

Dex00
  • 51 postów
  • SkądŁajkiki

Napisano 21 kwietnia 2011 - 11:08

Co do instalacji aplikacji, jakbyś najpierw coś poczytał to wiedział byś że od Androida 2.2(Froyo) można już instalować aplikacje na karcie pamięci.

Kolego nie każ mi czytać, odkąd HTC udostępniło 2.2 Froyo używam go i owszem można przenosić aplikację na sd, ale uwierz mi na słowo(jako iż masz iPhone) pamięci i tak bardzo szybko zaczyna brakować. W oryginalnym programowaniu nie każdą aplikację można przenieść na SD chyba,że deweloper udostępni taką możliwość. Istnieją sposoby,żeby sobie z tym poradzić jak "D2EXT- data 2 EXT" jednak dla kogoś kto chce wyciągnąć telefon z pudełka i bez problemu go używać jest to pewien problem.

Nie zgadzam się, z twoją opinią na temat wykonania HTC, może trafiłes akurat na jakiegoś wadliwego, ale tylna obudowa raczej się jakoś nie przesuwa, nie trzeszczy.

Polecam lekturę znanego forum w dziale HTC Desire i temat o rysującym się oczku aparatu, dzięki czemu zdjęcia wychodzą bez ostrości. Mówię tylko o HTC a nie telefonach innych producentów bo tych niestety nie widziałem na oczy.

Kumpel ma Desire i przy przeglądaniu neta jest "podcinanie" (może dlatego, że jest zapchany, ale przecież zapchany iP działa prawie równie płynnie co czysty), co nie ma miejscu w przypadku iP4.

Widzę,że kolega dobrze wie co mam na myśli.
Wiem,że to nie o tym telefonie rozmawiamy ale jako dowód zobaczcie sobie ten film moment od 2:55 facet wciska przycisk, raz,drugi coś się otwiera, przywiesza i dopiero pojawia się to co chcemy.
http://www.youtube.com/watch?v=zQl-8Tm9AoQ&feature=player_detailpage#t=174s
Cały system tak pracuje, nie ważne czy to high end czy troszkę tańszy model. Nie wiem jak sprawa z czystym androidem ale ten z HTC Sense nie działa jak należy.

#21 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:16

PwnTunes działa wam na 4.3.1 ?

ja mam 4.2.1 dwa dni temu wgrywałem 4.3.2 i wiekszosc aplkacji z cydi juz jest dostosowana przynajmniej ta płatna, niestety nie wszystkie,
nie moglem przywrócić aplikacji appbackup bo nie dzialała a z kopi itunes wyskoczył błąd wiec wrocilem do 4.2.1,nie pamiętam na pewno ale pwntunes zdaje mi się że działał bo wgrywalem archiwa do donloads

#22 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 kwietnia 2011 - 13:43

@Dex00 Na czystym 2.3 jest zdecydowanie lepiej: Seria Nexus to właściwie jedyne telefony na ktore bym sie zamienił. Analogicznie Nexus One > iPhone 3GS i Nexus S > iPhone 4.

#23 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 21 kwietnia 2011 - 16:16

żeby android miał push to bym sie nawet pokusił o jakiś dwurdzeniowy z nagrywaniem 3d

#24 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 22 kwietnia 2011 - 08:45

żeby android miał push to bym sie nawet pokusił o jakiś dwurdzeniowy z nagrywaniem 3d

Andek ma push.... tak mi sie zdaje, bo normalnie jak dzialam na facebooku to przychodza mi wiadomosci.

#25 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 kwietnia 2011 - 10:42

Andek ma push.... tak mi sie zdaje, bo normalnie jak dzialam na facebooku to przychodza mi wiadomosci.

Pewnie fetch i odświeżanie co pare minut. Dużo bardziej "kilobajtożerne" i prądożerne rozwiązanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych