Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi więc pytanie w związku, że małe przemeblowanie w sprzęcie i mieszkaniu.
W jaki sposób można odtwarzać na iPadzie media z dysku sieciowego w domu. A skoro jesteśmy już przy domowym dysku sieciowym i iOS- jaki dysk sieciowy (rozwiązanie) jest najlepsze do trzymania mediów w domu tak aby dostęp do niego miały zarówno iPad, ATV2 i Macbook Pro w jak najprostszy sposób (chodzi o zdjęcia, wideo i muzyke)
Chodzi o dysk sieciowy działający bez pomocy komputera- czyli bezpośrednio z dysku na iPada czy ATV.

iPad i dysk sieciowy....
Rozpoczęty przez
rzeziol
, 15 kwi 2011 17:45
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 kwietnia 2011 - 17:45
Napisano 15 kwietnia 2011 - 19:08
Nie mam ipada ale od jakiegoś czasu szukam tych informacji.
Wygląda na to, że jedyną opcją jest NAS (albo serwer) z UPnP/DLNA i jakaś aplikacja na iPada w stylu AirPlayer. Zobacz w AppStore jakie dyski NAS były testowane z tą aplikacją - ale wydaje mi się, że bez problemu powinna pracować z większością innych. Ogólnie - aplikacja wygląda dosyć solidnie (nie wiem, jak z wyświetlaniem napisów).
Osobiście, najbardziej odpowiadałoby mi odgrywanie plików avi+napisy z zasobu SMB (samba) albo nfs ale nie znalazłem nic takiego.
Pozdrawiam
Napisano 15 kwietnia 2011 - 19:37
U mnie iPad, iPhone, Macbook bez problemu współdziała (Timemachine, streaming, itp.) z WD My Book World Edition II
Napisano 15 kwietnia 2011 - 19:55
ezShare - całkiem fajnie odtwarza media ze wszelkiego rodzaju dysków sieciowych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych