Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Filmy w 1080p szarpią na MBP 2.4 z 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#26 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 kwietnia 2011 - 10:42

Plex o wiele bardziej obciąża CPU niż Xbmc. Przynajmniej u mnie.

U mnie podczas odtwarzania obciazaja identycznie - w koncu to ten sam silnik jednak Plex nie ma problemu z odtwarzaniem materialu o bitrate 25Mbps i w gore przez siec WiFi - XBMC sie krztusi. Plex ma rowniez wieksza funkcjonalnosc szczegolnie dla posiadaszy urzadzen z iOS. Jest to jednak wieksza i troche ciezsza aplikacja niz XBMC jednak nie przeszkadza to jej w odtwarzaniu plynnie materialu 1080p nawet na komputerach z C2D i bez akceleracji sprzetowej ;)

#27 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 25 kwietnia 2011 - 13:47

U mnie podczas odtwarzania obciazaja identycznie - w koncu to ten sam silnik jednak Plex nie ma problemu z odtwarzaniem materialu o bitrate 25Mbps i w gore przez siec WiFi - XBMC sie krztusi. Plex ma rowniez wieksza funkcjonalnosc szczegolnie dla posiadaszy urzadzen z iOS. Jest to jednak wieksza i troche ciezsza aplikacja niz XBMC jednak nie przeszkadza to jej w odtwarzaniu plynnie materialu 1080p nawet na komputerach z C2D i bez akceleracji sprzetowej ;)

W jakim sensie większa funkcjonalność dla posiadaczy iOS? Czyżby bezpośredni stream wideo na iPhone'a/iPad'?

#28 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 kwietnia 2011 - 14:32

W jakim sensie większa funkcjonalność dla posiadaczy iOS? Czyżby bezpośredni stream wideo na iPhone'a/iPad'?

Do wszystkich urzadzen z iOS i Androidem w rozdzielczosciach do 1080p (jezeli urzadzenie obsluguje - na iPhone 4 smiga ale nie ma za bardzo sensu :D) przekodowywane w locie z napisami i wyborem sciezek dzwiekowych. I to nie tylko plikow ktore masz na komputerze ale tez materialow z niektorych stron www (o ile istnieje plugin dla danej strony) jak np The Daily Show, Colbert Report czy TED: Ideas worth spreading. Streaming przez WiFi i 3G, wznawianie z miejsca gdzie zakoczyles ogladanie na komputerze, uzywanie telefonu jako pilota do playera na Maku itp.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych