Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4 - nawigacja

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 adixior2d2

adixior2d2
  • 88 posts

Posted 12 April 2011 - 18:04

Witam. Mam iphone 4g soft 4.2.1 i chciałem się zapytać czy znacie jakąkolwiek nawigację, taką żeby działała bez internetu ? na 3g patrzyłem TomTom Poland, ale potrzebuje ona internetu do nawigowania - i tu jest problem... nie mogę sobie pozwolić na zbyt duże rachunki :P ma działać jak chcę dojechać np. na daną ulicę, ale żeby nie ciągnęło kasy za korzystanie z internetu. Pozdrawiam! :)

#2 gieza

gieza
  • 709 posts

Posted 12 April 2011 - 18:24

a po co internet do nawigowania w mapach offline? Jedyne co, to może trochę kb pociągnąc przy łapaniu fixa na A-GPS. Tak czy inaczej np. Navigon łączy sie tylko pobrania danych o pogodzie w miejscu docelowym i ewentualnie fix przez A-GPS

#3 adixior2d2

adixior2d2
  • 88 posts

Posted 12 April 2011 - 18:46

a navigon dziala jak normalny GPS? typu "za 200 metrow skrec w lewo"? bo chodzi mi o taką navigacje zeby mowila jak jechac itd, ale zeby nie korzystała z internetu :)

#4 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2011 - 18:48

Navigon to normalna nawigacja, tak jak automapa

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 12 April 2011 - 19:00

Navigon to normalna nawigacja, tak jak automapa

Hehe, po ostatnich wyczynach AutoMapy na iOS normalna nawigacja w ich wydaniu nabrała nieco innego wyrazu i nie porównywałbym Navigona do iAM ;)

@adixior2d2, tak to zupełnie niezależna od internetu nawigacja. Możesz wyjechać za granicę, wyłączyć internet i będzie działać. Tylko uważaj na wersję Navigon Era, bo ta potrzebuje do startu połączenia z internetem.

#6 adixior2d2

adixior2d2
  • 88 posts

Posted 12 April 2011 - 19:15

@renqien Super! Dziękuję Ci bardzo! :)) Tylko teraz czekać aż ściągnie się 1,7 GB nawigacji : P

#7 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2011 - 21:17

Hehe, po ostatnich wyczynach AutoMapy na iOS normalna nawigacja w ich wydaniu nabrała nieco innego wyrazu i nie porównywałbym Navigona do iAM ;)

@adixior2d2, tak to zupełnie niezależna od internetu nawigacja. Możesz wyjechać za granicę, wyłączyć internet i będzie działać. Tylko uważaj na wersję Navigon Era, bo ta potrzebuje do startu połączenia z internetem.

Miałem na myśli automapę na urządzenia GPS:)

#8 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2011 - 22:57

Ja używałem Navigona na 3GSie podczas wyjazdu do Anglii i poza tym, ze kompletnie nie trzymał zasiegu w aucie to żadnych danych nie ciagnal..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users