Witam,
Wczoraj kupiłem kabelek do przesyłu obrazu na telewizor po HDMI
Rozmawiałem ze sprzedawcą że kabelek idealnie przesyła obraz na TV. Po za tym koszt jego w iSpocie 169 zł gdzie na Allegro ktoś wystawił za 280 więc uznałem że to opłacalny zakup.
Kabelek nazywa się Digital AV Adapter HDMI a poniżej link do opisu tego kabelka
Apple (Polska) - iPad - Gdy potrzebny jest drugi, jeszcze większy ekran.
Sprzedawca powiedział że idealny do iPada 2 co potwierdzam. Cały obraz idealnie idzie z iPada na TV. Rewelacja.
Dodatkowo sprzedawca powiedział mi że mogę go zastosować do iPhone tylko abym miał iOS w wersji 4.3
Mój ból jest taki że nie poinformowałem go że dysponuje iP 3Gs.
Po podłączeniu kabelka do iP-ka mimo że iOS jest w wersji 4.3.1 , pojawił się komunikat
"nieznane urządzenie" i dupa. Obraz z iPka nie poszedł na TV.
Moje pytanie jest takie gdyż od rana szukam odpowiedzi na nie poprzez googlowanie...
Czy ów kabelek jest może iP 3Gs nie obsługuje lecz tylko iP 4???
Nie chce mi się dusić sprzedawcy gdyż tak faktycznie nie dokońca go poinformowałem o typie iPka a powiedział mi że obraz powinien być przesyłany tylko nie aż takim formacie lecz mniejszym zakresie /też niewiem o co mu chodziło ale o tym póżniej/
Wiec może działać na iP3Gs czy tylko obsługuje iP4 ? / jak w ogóle obsługuje oba telefony pod iOS 4.3.1/
Pozdrawiam

iPhone z HDMI
Rozpoczęty przez
iAndrzej
, 09 kwi 2011 10:41
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 kwietnia 2011 - 10:41
Napisano 09 kwietnia 2011 - 11:50
Tylko do iPhone'a 4, iPada i iPoda toucha 4gen.
Słabo googlujesz
Tutaj masz info o obsługiwanych urządzeniach: Apple Digital AV Adapter - Apple Store (U.S.)
Słabo googlujesz

Napisano 09 kwietnia 2011 - 15:49
z czego tylko na iPadzie 2 mirroruje na TV wszystko co wyświetla się na ekranie. Na iPadzie 1, iPhonie 4 i iPodzie wyświetla tylko programy, które umożliwiają to
Napisano 09 kwietnia 2011 - 15:55
Małe zmiany w K48AP (system/library/coreservices/springboard.app/) i wszystko się wysyłą na tv ...
Napisano 09 kwietnia 2011 - 16:05
czy mozna te zmiany zrobic bez JB?
jarek
Napisano 09 kwietnia 2011 - 16:15
Musi być JB
Napisano 09 kwietnia 2011 - 16:27
Bysio a czy to działa też z iPhonem? Bo na pierwszym iPadzie działa świetnie, a nie chcę na marne jailbreakować telefonu.
EDIT: Wygooglałem sobie i jest info, że na iPhone 4 działa, na 3GS też może, ale to jest nie potwierdzone.
Napisano 15 maja 2011 - 19:10
Zakupiłem ten kabelek do iPhone'a 4 dzisiaj i np. z AVPlayer'em działa wyśmienicie tak więc podstawowa funkcjonalność, dla której go chciałem jest spełniona. Mam pytanie dotyczące wyświetlania prezentacji z power pointa, czy jest program mogący przesłać obraz tym na rzutnik/TV (mam oczywiście dostęp do rzutnika z wejściem hdmi)?
Kupiłem program TVout Genie! ale działa on w oparciu o widgety udostępnione przez programistów tego programu - niby jest przeglądarka, możliwość wyświetlania plików (w tym pptx ale jest to tylko ciągłe przewijanie, slajdy nie mieszczą się na jednym ekranie), podgląd z kamery, video player i kilka innych - niestety nie spełnia żadnych oczekiwań. Kilka pomysłów jest ok, np. możliwość otwierania plików z wiadomości e-mail od razu do tego programu ale samo wyświetlanie jest beznadziejne.
Było ciężko ale znalazłem, programik całkiem fajny i do tego darmowy: presentation viewer
Ogólnie zauważyłem, że jeśli w opisie jest VGA adapter to i z hdmi działa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych