Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Notatki - iPad na uczelni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#51 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 29 maja 2012 - 12:10

Używam ipada non stop na uczelni , do notowania Pages i evernote ( synchronizacja z komputerem) Pozdrawiam z wykładu :)

#52 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 10:18

Ja tam notuję w najzwyklejszych "Notatkach" na iPadzie. Potem mam to od razu na mailu, a po bloku zajęć zrzucam wszystko w pdf i się z tego uczę. Może się wydawać mało wygodne ale mi to pasuje. Wcześniej nosiłem mac'a, ale mniejszy, lżejszy i poręczniejszy iPad wygrał w boju o przyrząd do notowania. Zwłaszcza ze z iPadem mogę być ciągle w ruchu i notować nie tylko na wykładach, a z macbookiem to już nie było możliwe. Inna sprawa jak się notuje - ja zwykle zapisuję słowa "klucze", ważne informacje, których nie znajdę w literaturze, jakieś nowinki do których dokopanie się zajęło by mi trochę czasu, albo zagadnienia na które szczególnie muszę zwrócić uwagę w kontekście egzaminu państwowego, więc w zasadzie to nie ma tych notatek przesadnie dużo. Jakbym chciał na iPadzie przepisywać całe wykłady, to raczej bym się zdecydował na zewnętrzną klawiaturę, albo został przy komputerze.

#53 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 postów
  • SkądOśw

Napisano 15 grudnia 2012 - 22:44

no ja sobie nie wyobrażam notowania na jakimkolwiek urządzeniu elektronicznym. Nawet nie wiem po co. Przecież są skanery, a potem wszystko ładnie można wydrukować lub wrzucić do jakiejś przeglądarki plików dobrej. No chyba że ktoś jest humanistą, wtedy ujdzie, ale na technicznej to powodzenia, używa się conajmniej kilku alfabetów na oznaczenia zmiennych często.

#54 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 12:02

no ja sobie nie wyobrażam notowania na jakimkolwiek urządzeniu elektronicznym. Nawet nie wiem po co. Przecież są skanery, a potem wszystko ładnie można wydrukować lub wrzucić do jakiejś przeglądarki plików dobrej. No chyba że ktoś jest humanistą, wtedy ujdzie, ale na technicznej to powodzenia, używa się conajmniej kilku alfabetów na oznaczenia zmiennych często.

tylko po co mam skanować i drukować notatki odręczne, skoro mam je napisane na ipadzie, którego mam przy sobie i na którym mam resztę notatek, książek i przydatnych na studiach aplikacji? No i inna sprawa, że nie tylko są uczelnie techniczne i humanistyczne :P

#55 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 26 grudnia 2012 - 00:16

Witam, poszukuję (na iPada 3) notatnika lub notesu w celu opisywania treningów, wykładów w szkole itp. Troszeczkę miałem styczność z Opus Domini, ale jakoś nie potrafię go rozgryźć w 100%. Pozdrawiam serdecznie.

#56 Bazz

Bazz
  • 11 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 20:36

Co prawda studia skończyłem niemal 20 lat temu, ale do pracy wykorzystuję goodnotes - polecam; poza ciekawymi możliwościami edycyjnymi pozwala m.in. na synchronizację z Dropboxem konwertując notatki do pdf'a. Potestować możesz na darmowej wersji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych