Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

The Sims 2 na Mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 marc_jag

marc_jag
  • 4 postów

Napisano 15 października 2005 - 16:25

Czy jest już dostępna polska wersja językowa The Sims 2 na Mac ?

#2 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2005 - 17:52

Wątpię żeby ktokolwiek wydał taką wersję... Bo niestety - ile taki ktoś tego sprzeda? 100 egzemplarzy? 200? :|

#3 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2005 - 21:27

Istniałaby taka szansa, gdyby gra wydana była w wersji hybrydowej, tak jak miało to miejsce z bodaj trzecią częścią Mysta. Ale tu, o ile wiem, wersje windowsowa i makowa są oddzielnymi wydaniami, więc rzeczywiście marne szanse.

#4 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 16 października 2005 - 16:25

jest do kupienia w apple store regent street w londynie od reki. jak chcesz to moge spytac czy moga wyslac do polski.

#5 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2005 - 18:11

I jest to polska wersja językowa?

#6 marc_jag

marc_jag
  • 4 postów

Napisano 21 października 2005 - 21:00

Z zakupem angielskiej wersji nie ma problemu, lecz jeżeli jest dostępna wersja polska w Londynie (?) to proszę zapytaj o szczegóły. Z góry dziękuję.

#7 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 21 października 2005 - 21:19

jeżeli jest dostępna wersja polska w Londynie

Powinna być, w końcu rodaków coraz więcej w "Londku Zdrój" ;)

#8 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 22 października 2005 - 19:12

nie doczytalem slowa polska sorry chlopaki :D

#9 marc_jag

marc_jag
  • 4 postów

Napisano 23 października 2005 - 21:05

Dziękuję za pomoc. Pozostanę obecie przy angielskiej wersji. Może kiedyś pojawi się polska (?). Pozdrawiam. Do spotkania przy następnym temacie.

#10 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2005 - 22:17

Prędzej pojawią się przepisy jak "ręcznie" spolszczyć makową wersję przy pomocy plików pecetycznych - jak z Warcraftem III :mrgreen:

#11 SoleJunior

SoleJunior
  • 271 postów

Napisano 24 października 2005 - 20:00

Pewnie heidi masz rację ale trzeba angielski na grach szlifować :D

#12 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2005 - 21:57

Dzięki grze w Dooma Stefan potrafi perfekcyjnie naśladować odgłos angielskiego miniguna - jego "ra ta ta ta" jest flegmatyczne i ma elegancki akcent :mrgreen:

#13 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2005 - 11:53

Z Diablo II też "myk" zmiany wersji językowej działa(ł), choć najczęściej wykorzystywany jest (był) w celu zamiany polskiej wersji (windows) na angielską :)

#14 Natasha

Natasha
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2005 - 10:10

Witam, Jestem tu nowa :) Jakby ktoś znał informacje gdzie można nabyć w Polsce wersje gier macowych to będę wdzięczna. Poszukuję jakichkolwiek informacji gdzie można takie gry zdobyć lub wymienić.

#15 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 10:27

Allegro albo sklepy SADu i ich resellerów

#16 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 04 listopada 2005 - 10:32

cos za "free" : http://wilk13.net/macintosh/m-gry.php

#17 Natasha

Natasha
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2005 - 11:13

Hmmm dzięki. Jeszcze jedno pytanie. Skoro jest proporcjonalnie niewielu Mac userów w Polsce... Może istnieje miejsce, gdzie można się wymienić grami. Z racji zawodu niedawno przesiadłam się na macusie i nie za bardzo się orientuję. Szukałam trochę w necie, ale nie znalazłam. Gdyby ktoś coś wiedział to proszę o info.

#18 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 18:07

No niestety pozostaje głównie allegro (ostatnio jest jakby ciut lepiej) i ten dział na myapple.pl. A gry prosto ze sklepu, to ofera SAD i import rodzinny :) Sam czekam aż siostra podeśle mi coś z Lądku Zdroju, ale to raczej stare, tanie gry będą... Diablo 2 z dodatkiem, może uda się jej kupić makową Age of Mythology. Niestey muszę jej wszystko łopatologicznie tłumaczyć: jaka wersja, jakigo sklepu szukać. To trochę trwa :roll: Ale, ale! Co do allegro to warto dowiadywać się więcej sposobie wydania gry, bo np. niektóre gry blizzadra, zwłaszcza angielskie wersje językowe, są wydane hybrydowo PC/MAC. I wtedy można coś takiego trafić nie w dziale Apple/Oprogramowanie, ale Gry/Komputerowe...

#19 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 18:48

O ile wiem, wszystkie anglojęzyczne wydania gier Blizzarda są hybrydowe - no, może poza pierwszą edycją Diablo, która po miesiącu czy dwóch została wymieniona na edycję hybrydową. To polskie wydania tych gier są Windows-only.

#20 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 18:58

Też tak myślałem, póki nie zobaczyłem angielskiego wydania Diablo 2 w serii BestSeller. W rogu pudełka DVD zamiast oczekiwanego PC/MAC widniało PC CD-ROM :( To samo dotyczy właśnie pierwszego Diablo, także BestSeller (nawet takie kupiłem i się naciąłem). W tej serii można być pewnym tylko hybrydowości StarCrafta. Myślę, że problem dotyczy egzemplarzy głównie z rynku UK lub w ogóle tych pchanych do Europy... W USA wszystko jest hybrydowe (przynajmniej w amerykańskich sklepach internetowych).

#21 tom_mac

tom_mac
  • 734 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 listopada 2005 - 19:03

A jak z wysyłką tych gier do Polski? Ktoś przerabiał. Raz jak robiłem zakupy w sklepie z USA to musiałem dokonac odprawy celnej, zapłacić cło i Vat :twisted: (wartość przekraczała niewiele 100USD).

#22 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 19:04

A jesteś pewien, że ten Diablo II z serii bestseller to była wersja anglojęzyczna? Bo to, że Diablo I nie było w tej serii hybrydowe to prawda, ale "wieść gminna niesie" iż były to wycofane ze sklepów po edycji wydania hybrydowego egzemplarze windowsowe.

#23 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 19:36

Heidi -> no niestety, widziałem na allegro.
Z resztą krótka wycieczka na ten serwis aukcyjny daje taki przykład:

http://allegro.pl/sh...p?item=70704257 - egzemplarz niby z USA, a "windows CD ROM" na zdjęciu jak wół (co obala moją teorię o hybrydowości egzemplarzy zza oceanu).

Nie znalazłem dziś wydania BestSeller, ale właśnie takie windows-only też widziałem.

[ Dodano: 2005-11-04, 19:39 ]
Poza tym w serii BestSeller ZTCW nie ma wersji PL...? :roll:

#24 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 19:49

Hm, dziwne. Diablo II kupiłem w dniu światowej premiery i zdecydowanie była to wersja hybrydowa. Ale może rzeczywiście są jakieś edycje jednosystemowe - tylko po co, jeżeli nie jest to żadna lokalizacja? A może to tylko taki opis na metce z kodem kreskowym?

[ Dodano: 04-11-05, 19:52 ]
Wysłałem pytanie do wystawiającego - zobaczymy co odpisze.

#25 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2005 - 19:58

Zamawiałeś angielską hybrydę na premierę od CDP?
To była hybryda, zgadza się. Niestety ja byłem wtedy pcuserem i kupułem wersję PL :(

Co do angielskich wersji windows-only, to jest możliwe, że ta naklejka to tylko wynik ignorancji/lenistwa pracownika sklepu...
Czy komuś z nas chce się zapytać sprzedającego o wymagania systemowe z pudełka? :mrgreen:

Muszę przywołać jeszcze coś na potwierdzenie moich słów - tegoroczne wakacje, wyjazd do Italii (a pochwalę się!).
Wdepnąłem wtedy do jakiegoś sklepu z grami (chyba we Florencji) i już prawie kupiłem angielskie D2, ale okazało się także windowsowe...
Najdziwniesze, że na stronach Blizzarda nie ma o wydaniach jednosystemowych ani słowa. I nie mam tu na myśli informacji o lokalizacjach...

[ Dodano: 2005-11-04, 19:58 ]
O, moje pytanie już nieaktualne. To czekamy :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych