Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

żywotność baterii w Ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:15

Witam Zastanawiam się nad żywotnością baterii w Ipadzie, niektórzy z Was mają od premiery jedynki. Jak wygląda użytkowanie u Was? Codziennie podłączany do ładowarki i odłączany powinien być po ilu godzinach? Jakieś specjalne traktowanie podczas pierwszego ładowania, formatowanie baterii itp ? Po x miesięcy jaka jest różnica u Was w czasie wytrzymywania sprzętu na baterii :confused:

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:17

Nie wiem, nie zauważyłem, żadnych istotnych zmian, żadnego specjalnego traktowania. Podłączam na noc, rano odłączam, ładuje kiedy jest potrzeba.

#3 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:31

o ile się nie myle to w naszych zabaweczkach montowane jest ogniwo litowo-polimerowe które aktualnie jest najlepszym rpzwiązaniem na rynku więc o żywotność nie masz się co martwić i śmiało można doładowywać kiedy tylko jest potrzeba formowania (formatowania) nie trzeba robić taki proces jest wykonywany w fabryce i tyczy się to nie tylko ipadów ale też wszystkich innych urządzeń z ogniwami litowo-jonowymi czy polimerowymi

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:35

robię tak jak arturcisz: ładuje kiedy potrzebuję. Kondycja baterii wydaje się być taka sama jak na początku.

#5 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:41

A ja też mam pytanie , Mam stacje Dock i czy jak mam iPada w niej i kabel jest cały czas podpięty do komputera i stacji a ipad ma 100% baterii to mogę to trzymać na ładowarce czy nie? Ponieważ boję się i zawsze odczepiam kabel od stacji ale jest to irytujące ponieważ jak chce zsynchronizować ipada z iTunes to muszę podpinać i takie tam .

#6 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:45

Przede wszystkim musimy ocenić do czego iPad będzie np mnie służył. U mnie to: Poczta, internet, notatki, kalendarz, zdjęcia /pokaz rodzinny od czasu do czasu/, pisma w pages /ale nie dużo/ średnio podczas pracy od 2-3 godz /na 3G/ w domu 2-4 godz /na wifi/ To bateria mi starcza od 4 do 5 dni. Czasami nawet 6 dni Nie gram na iPadzie. Odnośnie dbania o baterie. Od czasu do czasu rozładowuje iPada na maks. Tak raz w miesiącu. Obecnie mam nr 2 wiec powyższe jest zaobserwowane kiedy miałem nr 1. Powiem jedno. Bateria naprawdę na długo starcza. U mnie /moja opinia/

#7 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:46

A ja też mam pytanie , Mam stacje Dock i czy jak mam iPada w niej i kabel jest cały czas podpięty do komputera i stacji a ipad ma 100% baterii to mogę to trzymać na ładowarce czy nie? Ponieważ boję się i zawsze odczepiam kabel od stacji ale jest to irytujące ponieważ jak chce zsynchronizować ipada z iTunes to muszę podpinać i takie tam .

Apple (Polska) - Baterie - iPad

Z tego co wiem, to nie powinno się ładować baterii dłużej niż 12h - taka informacja nawet gdzieś jest na stronie Apple.

#8 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:48

Odlaczanie jest przereklamowane. Nie ma takiej potrzeby.

---------- Wpis dodano o 19:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:47 ----------

Apple (Polska) - Baterie - iPad

Z tego co wiem, to nie powinno się ładować baterii dłużej niż 12h - taka informacja nawet gdzieś jest na stronie Apple.

Zdecydowanie zaprzeczam.

#9 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 kwietnia 2011 - 18:56

bateria jak to bateria, nawet najlepsza coś z siebie straci w Cydii jest taki programik jak Baterry Detective, czy jakoś tak - pokazuje pojemność baterii jaką powinna mieć i jaką ma - mój 3Gs używany od premiery w Polsce stracił trochę pojemności ale było to bardzo mało, poza tym iPad ma raczej lepszą baterię niż 3Gs

#10 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 kwietnia 2011 - 19:08

Ja ładuje co 2 dni, internet, poczta, nie gram. Czasami starcza na dłużej, ale 4 dni nie przekroczyłem, i tak od początku jak go mam czyli od lipca. Ładuje jak bateria spadnie 0-20%.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych