Sudan posiadam iPada 16GB WiFi oraz telewizor LG Scarlet 37". Czy mogę w jakiś sposób przesyłać na niego sygnał przewodowo lub tez bezprzewodowo (lepsza opcja) i oglądam programy z ipla?

Przesyłanie danych iPad - Telewizor
Rozpoczęty przez
lukaskil
, 04 kwi 2011 09:36
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 kwietnia 2011 - 09:36
Napisano 04 kwietnia 2011 - 10:25
Jeśli chodzi o opcję przewodową, to potrzebujesz przejściówkę na HDMI (Apple Digital AV adapter do iPada 2), podłączasz do telewizora przez kabel HDMI i masz 1080p.
Jak uruchomisz iple i oglądasz coś, to dajesz pełny ekran, wtedy na iPadzie zostaje Ci interfejs, a obraz i dźwięk masz na telewizorze.
Do oglądania bezprzewodowo, można użyć Apple TV 2, ale w chwili obecnej nie działa to z iplą (możesz jedynie przełączyć dźwięk na AirPlay).
Pozdrawiam
Jak uruchomisz iple i oglądasz coś, to dajesz pełny ekran, wtedy na iPadzie zostaje Ci interfejs, a obraz i dźwięk masz na telewizorze.
Do oglądania bezprzewodowo, można użyć Apple TV 2, ale w chwili obecnej nie działa to z iplą (możesz jedynie przełączyć dźwięk na AirPlay).
Pozdrawiam
Napisano 04 kwietnia 2011 - 10:40
1080p będzie tylko na iPadzie2. Na jedynce do 720p.
Napisano 04 kwietnia 2011 - 11:13
ja polecam program iMediaShare. Również się przydaje, mozna przesyłać zdjęcia,filmy i wiele innych. Wszystko idzie po DLNA.
Napisano 04 kwietnia 2011 - 11:13
Niestety, na iPadzie 1 ipla nie przesyła obrazu na telewizor, tylko sam dżwięk (sprawdziłem przed chwilą).
Aplikacje jak YouTube czy Wideo robią to bez problemu, oczywiście jako 720p, tak jak napisałeś (@benedetti), jednak nie ipla.
iPhone 4 w ogóle nie nie przesyła, pomimo że widzi kabelek
@FishBB - z tego co znalazłem w google, to ten telewizor nie ma DLNA, ale mogę się mylić...
Pozdrawiam

Napisano 01 marca 2012 - 18:42
mam ten sam problem. Niech ktoś odpowie krótko. Czy można oglądać w jakikolwiek sposób Ipla z iPada 2 ? tak czy nie ?
Napisano 01 marca 2012 - 18:47
Zgodnie z regulaminem nie odkopujemy wątków starszych niż 6 miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych