Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesyłanie danych iPad - Telewizor

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukaskil

lukaskil
  • 87 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 09:36

Sudan posiadam iPada 16GB WiFi oraz telewizor LG Scarlet 37". Czy mogę w jakiś sposób przesyłać na niego sygnał przewodowo lub tez bezprzewodowo (lepsza opcja) i oglądam programy z ipla?

#2 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2011 - 10:25

Jeśli chodzi o opcję przewodową, to potrzebujesz przejściówkę na HDMI (Apple Digital AV adapter do iPada 2), podłączasz do telewizora przez kabel HDMI i masz 1080p.
Jak uruchomisz iple i oglądasz coś, to dajesz pełny ekran, wtedy na iPadzie zostaje Ci interfejs, a obraz i dźwięk masz na telewizorze.

Do oglądania bezprzewodowo, można użyć Apple TV 2, ale w chwili obecnej nie działa to z iplą (możesz jedynie przełączyć dźwięk na AirPlay).

Pozdrawiam

#3 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 10:40

1080p będzie tylko na iPadzie2. Na jedynce do 720p.

#4 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 04 kwietnia 2011 - 11:13

ja polecam program iMediaShare. Również się przydaje, mozna przesyłać zdjęcia,filmy i wiele innych. Wszystko idzie po DLNA.

#5 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2011 - 11:13

Niestety, na iPadzie 1 ipla nie przesyła obrazu na telewizor, tylko sam dżwięk (sprawdziłem przed chwilą). Aplikacje jak YouTube czy Wideo robią to bez problemu, oczywiście jako 720p, tak jak napisałeś (@benedetti), jednak nie ipla. iPhone 4 w ogóle nie nie przesyła, pomimo że widzi kabelek :( @FishBB - z tego co znalazłem w google, to ten telewizor nie ma DLNA, ale mogę się mylić... Pozdrawiam

#6 kredahel

kredahel
  • 15 postów

Napisano 01 marca 2012 - 18:42

mam ten sam problem. Niech ktoś odpowie krótko. Czy można oglądać w jakikolwiek sposób Ipla z iPada 2 ? tak czy nie ?

#7 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 01 marca 2012 - 18:47

Zgodnie z regulaminem nie odkopujemy wątków starszych niż 6 miesięcy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych