Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad 2 vs Motorola Xoom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#1 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 22:16

Witam chciałbym kupić tablet do przeglądania neta, czasami do filmów oraz czasami chciałbym coś napisać i pograć. Ale nie wiem co lepiej wybrać ipad 2 czy motorole xoom. Zależy mi na jakimś programie do pisania, wiem że na ipada jest pages ale nie wiem czy coś podobnego jest na androida. Prosiłbym o wypowiedzenie się w tej sprawie czy lepszy jest android czy ios.

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2011 - 22:18

Weź Xoom.

#3 Steam

Steam
  • 44 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 22:28

A czy na android jest jakis program typu pages?

#4 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2011 - 22:29

Wejdź na forum androida i poszukaj.

#5 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 02 kwietnia 2011 - 22:34

Art ma racje, Xoom bedzie lepszy.

#6 canion

canion
  • 59 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 23:24

Xoom lepszy .

#7 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 23:32

jak program do pisania to zdecydowanie Xoom, dziekuje, dobranoc :D

#8 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 02 kwietnia 2011 - 23:57

Moim zdaniem powinieneś wybrać Xoom

#9 shadowsky

shadowsky
  • 299 postów
  • SkądPleszew

Napisano 02 kwietnia 2011 - 23:59

Xoom jest lepszy tylko trochę do netu (bo flasha obsługuję) i oglądania filmów (ekran 16:9)- wszystko inne gry, aplikacje, ogólnie system jest po stronie iPada. Na youtubie jest trochę filmików porównawczych to sobie obejrzyj.

#10 nick-t

nick-t
  • 72 postów
  • Skąd3M

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:24

Jeśli już musisz mieć tablet to wybierz Xoom. Mówię jako użytkownik iPada.

#11 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:26

Jeśli już musisz mieć tablet to wybierz Xoom. Mówię jako użytkownik iPada.

A na poważnie, dlaczego?

#12 nick-t

nick-t
  • 72 postów
  • Skąd3M

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:37

Choćby dlatego, żeby móc przeglądać internet bez ograniczeń (flash).

#13 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:37

Choćby dlatego, żeby móc przeglądać internet bez ograniczeń (flash).

To jedyny argument?

#14 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:40

Jak wpisuje na iPadzie "Xoom" to poprawia mi na "Złom" więc bym się zastanowił.

#15 nick-t

nick-t
  • 72 postów
  • Skąd3M

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:43

To jedyny argument?

"Witam chciałbym kupić tablet do przeglądania neta, czasami do filmów oraz czasami chciałbym coś napisać i pograć"

Myślę, że dosyć ważny biorąc pod uwagę zastosowania, do których ma być używany. Resztę zrobi na obu tabletach tak samo.

#16 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:45

Tez bym wybral Xooma ale z innego powodu. Latwiej jest wybrac przydatna aplikacje z 20 (sztuk, nie tysiecy) na Honeycomba niz dostac oczoplasu od 75 tysiecy aplikacji w pelni tabletowej wersji (app store).
http://carpeaqua.com...-for-honeycomb/

#17 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:48

"Witam chciałbym kupić tablet do przeglądania neta, czasami do filmów oraz czasami chciałbym coś napisać i pograć"

Myślę, że dosyć ważny biorąc pod uwagę zastosowania, do których ma być używany. Resztę zrobi na obu tabletach tak samo.

A czy ja twierdzę, że nie ważny? Pytam tylko czy to jedyny?

#18 nick-t

nick-t
  • 72 postów
  • Skąd3M

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:56

Jak już napisałem to zależy od zastosowań. W przypadku autora wątku większy ekran o wyższej rozdzielczości w Motoroli też może być atutem. Tak samo jak możliwość podłączenia do TV przez HDMI lub wejście USB. Chyba, że kolega i tak wie, że kupi iPada i potrzebuje poklepania po plecach.

#19 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 kwietnia 2011 - 08:57

Właśnie mi sie wydaje, że potrzebuje poklepania.

#20 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 03 kwietnia 2011 - 09:00

Ehh... Motorola xoom może jest zrobiona (a przynajmniej na zdjęciach) dosyć nowocześnie, ma ładną nakładkę na androida, i obsługuje flash. Android jest systemem który jest jak dla mnie mało pamiętliwy, a iOS jest bardzo intuicyjnym systemem, który bardzo prosto się obsługuje, jest to połączenie prostoty obsługi i jednocześnie zaawansowania. Ale to czy ktoś woli Androida czy iOS to już jego sprawa, no bo przecież każdy ma inny gust. ;) Flash - bardzo przydatna rzecz do oglądania stron we flashu, czy jakiś animacji. Ale czy to jest aż tak potrzebne? Ja akurat na urządzeniach mobilnych flasha nie potrzebuję, chociaż czasem by się przydał, ale nie sprawia to dla mnie problemu, bo przecież od tego mam komputer.. A popatrz na to w ten sposób: FLASH = DENERWUJĄCE REKLAMY NA KAŻDYM KROKU. ;) A na iPadzie również można "zainstalować" flasha przez cydię i aplikację "frash", ale zainstalowanie cydii = spadek mocy baterii, więc nie polecam. Program do pisania - pages, a w ostateczności zwykłe notatki. Reasumując, na twoim miejscu zastanowiłbym się nad tym do czego bardziej potrzebujesz tabletu. To już twoja decyzja. Oba urządzenia są dosyć mocne, trwałe, ładne i funkcjonalne. Osobiście gdybym był na twoim miejscu brałbym iPada 2 3g 16gb, m.in. dlatego że z gwarancją nie ma najmniejszego problemu, a po naprawie serwisowej mojego laptopa HP, wolałbym na prawdę brać urządzenie firmy która bez problemu naprawi lub wymieni urządzenie... Cóż, twoja kasa twoja decyzja, każdy wybór jest na swój sposób dobry, ale to czy będziesz zadowolony zależy już od ciebie.

#21 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 kwietnia 2011 - 09:00

Arturcisz iPad 2 nie ma 5 portów USB i nie jest wolny. Do 64GB pamięci nie dołożymy też ekstra karty pamięci. Na iPadzie2 nie będę też mógł oglądać wszystkich moich ulubionych reklam i wyskakujących okienek. Nie mogę wgrać też wyczesanego romu i stiuningować androida. Ciężko też się czyta panoramiczne książki i panoramiczne strony www. Obecnie trudno też jest się pochwalić takim tanim tabletem jak iPad 2. To nie jest true! jak chcesz się dobrze lansować to kup najdroższego Xooma! PS: Mając Xooma mogę czytać książki na telewizorze bo ma HDMI

#22 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 03 kwietnia 2011 - 09:04

Fanowskie forum Apple i wszyscy polecają Xoom? Trochę o dziwne... A ja będę inny i polecę ipada 2. Z prostego powodu: iOS. Android nie dorasta w konstrukcji iOS-owi do pięt. Poza tym iPad 2 zbiera lepsze opinie niż XOOM. Xoom ogólnie kiepsko sie sprzedaje wiec coś w tym mui być. No i iPad 2 jak na oferowane możliwości jest relatywnie tani (szczególnie jeżeli zamawiasz w USA). Ja sam kupuje ipada 2 około czerwca. Już nie mogę sie doczekać ;-) iPad 2 tez ma HDMI tylko po przejsciowce.

#23 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 03 kwietnia 2011 - 09:07

Brak diody dyskwalifikuje iPada 2 do używania jako latarki. Weź to po uwagę. Do czerwca jeszcze trochę.

#24 nick-t

nick-t
  • 72 postów
  • Skąd3M

Napisano 03 kwietnia 2011 - 09:09

Właśnie mi sie wydaje, że potrzebuje poklepania.

Może i racja. W taki razie kolego Steam, bierz iPada. Będziesz zachwycony.

#25 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 03 kwietnia 2011 - 09:13

Ah, no oczywiście. Nie wezmę ipada 2 bo nie będę mógł go używać jako latarki... Cóż za poważna wada... xD

---------- Wpis dodano o 10:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:10 ----------

A tak swoją droga, widzieliście ze na Allegro ipady 2 chodzą po 4k? Ludzie są jednak głupi... Nie lepiej poczekać do przyszłego miesiąca i kupić w ispocie za 2x taniej?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych