Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Internet Vectra + modem Netgear wgr614

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 crazyy91

crazyy91
  • 67 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2011 - 23:01

Witam Posiadam internet od vectry a wiec dostałem modem od nich do którego moglem tylko podpiąć sie po Ethernecie. Dzisiaj zakupiłem sobie modem netgear dsl dzięki któremu chciałem uzyskać siec wifi. Niestety jak podłączam modem do modemu od vectry na komputerze pojawia sie adres ip 169.254.XXX przez co najprawdopodobniej nie mogę skonfigurować netgeara bo nie laczy sie z routerem używając przeglądarki Czy ktos wie moze jak rozwiazac ten problem Pozdrawiam

#2 oszołom

oszołom
  • 94 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 02 kwietnia 2011 - 18:49

Mam nadzieję, że podłączasz kabel ethernetowy do switcha, a nie do portu WAN. Ustawienia na karcie sieciowej masz na pewno ustawione na pobierz automatycznie z DHCP?. Jeżeli nadal nie dostajesz adresu IP, reset do ustawień fabrycznych. Jak to nie pomoże - uszkodzony router. Przypuszczam, że wcześniej podłączałeś do modemu Vectry bezpośrednio komputer. Operator zapamiętuje twój Mac karty sieciowej, więc nie zapomnij sklonować go do routera (posiada taką opcję), dopiero wtedy uzyskasz dostęp do internetu lub wyłącz modem z Vectry na jakiś czas, Mac adres zostanie zgubiony i możesz podłączyć router do modemu Vectry.

#3 crazyy91

crazyy91
  • 67 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2011 - 21:59

okazało się ze router był popsuty po wymianie na nowy wszystko gra Dzieki :)

#4 oszołom

oszołom
  • 94 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 03 kwietnia 2011 - 22:40

Proszę bardzo!:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych