Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Import filmów z PC do rolki aparatu

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Vorgi

Vorgi
  • 50 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 31 March 2011 - 16:57

Witam, zastanawia mnie czy jest jakiś sposób na importowanie filmów z komputera do rolki aparatu w celu obróbki ich i montażu w iMovie. Załóżmy, że mamy jakieś filmy nagrane wcześniej na dysku w kompie, a teraz chcielibyśmy je zmontować z filmami nagranymi przed chwilą które są w iPhonie, czy jest możliwość w jakiś sposób zapisania ich na dysku iPhone?

#2 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 31 March 2011 - 17:13

Nikt na tym forum na to pytanie nie potrafil odpowiedziec :D a bylo wiele razy :)

#3 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 posts
  • SkądLeszno

Posted 31 March 2011 - 17:34

To moze ja ci ci odpowiem. Jezeli pliki nie maja wiecej niz 100mb wyslij sobie na mail'a polecam (gmail) i pobrac na iPad i zapisac go albo synchronizowac te pliki przez iTunes (w tym przypadku nie wiem czy iMove bedzie te pliki widziec).

#4 Vorgi

Vorgi
  • 50 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 31 March 2011 - 18:14

Ja znalazłem na jakimś zagranicznym forum poradę tylko nie mogę tego ogarnąć bo mi błąd wyskakuje, podam linka może ktoś kiedyś to wykmini.

Apple - Support - Discussions - Possible to import movies to Camera ...

#5 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 posts
  • SkądLeszno

Posted 31 March 2011 - 19:06

Ja znalazłem na jakimś zagranicznym forum poradę tylko nie mogę tego ogarnąć bo mi błąd wyskakuje, podam linka może ktoś kiedyś to wykmini.

Apple - Support - Discussions - Possible to import movies to Camera ...

Ok. A probowales jakiegos sposoby ktorego ja ci podalem ? Ten 1 umieszcza zjecia filmy w camera roll napomiast 2 w kolejnym folderze.

#6 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 31 March 2011 - 19:26

czemu gmail ? z wp nie zadziala ?

#7 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 posts
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Posted 31 March 2011 - 19:34

Gmail posiada limit załącznika do 25mb...

#8 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 posts
  • SkądLeszno

Posted 31 March 2011 - 19:38

czemu gmail ? z wp nie zadziala ?

Mozna ale dlugo trwa konfiguracja poniwaz gmail masz od razu skonfigurowany i tylko wpisuejsz swoj login i haslo a wp musisz porty wpisac itp (ja uzywam gmail wlasnie z tego powodu oraz z powodu braku spamu i reklam oraz najwazniejsze dziala wszystko w 100% z moim iPhone)

---------- Wpis dodano o 20:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:34 ----------

Gmail posiada limit załącznika do 25mb...

Zaraz sprawdze.

EDIT: Obnizyli ta wartosc. Kiedys moglem 100mb wysylac i odbierac.
Ale sadze ze kolega nie bedzie chcial robic jakis wielkich filmow na iPhone/iPod/iPad wiec moze starczy te 25mb (jezeli nie moze dodac 4 inne konta ktore sa od razu skonfigurowane chyba ze wybierze opcje "inne" i skonfiguruje sobie poczte np. wp)

#9 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 31 March 2011 - 19:41

wyslalem sobie na maila.. w iphonie pobralem poczte.. ale nie ma opcji zapisz zalacznik :]

#10 TommyMoneta

TommyMoneta
  • 196 posts
  • Skąd's Hertogenbosch NL

Posted 31 March 2011 - 19:42

Czyli mam sobie wysłać film pocztą i będzie działać tak? To dlaczego jak wrzucałem przez masę programów pliki mov itd nigdy nie było go widać? Ipad konwertuje przychodzące w mailu video na swój format?

#11 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 posts
  • SkądLeszno

Posted 31 March 2011 - 19:50

Ja na swoim mam normalnie zapisz ale jak u ciebie nie idzie zobacz na sposob 2 do iTunes wrzucasz ostatnie zakladka "zdjecia" i tam odzaczasz zeby filmy tez kopiowal oraz wybierasz folder gdzie znajduja sie filmy.

#12 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 31 March 2011 - 22:23

Przecież iFile ma możliwość importowania filmów do rolki aparatu.

#13 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 01 April 2011 - 08:12

Mam filmik na kompie w formacie .mp4 klikam w itunes w zakladce zdjecia "dodaj pliki wideo" synchronizuje i rzeczywiscie pojawia sie film w bibliotece.. co najlepsze mam takze plik w formacie .mov wiec taki format jaki iphone zapisuje podczas nagrywania wideo. i gdy synchronizuje to kretyński itunes mowi ze plik nieobslugiwany! kurde jak moze nie byc obslugiwany skoro to jest format apple, ja pierdziele.
Generalnie to jakas porazka, zeby taki wielki problem byl z glupim dodaniem filmu do rolki ;/
rece opadaja...

P.S Wyslalem takze sobie na poczte filmik .mov nagrany przez iphone 4. pobiera wiadomosc klikam na film, a tu komunikat ze nie obslugiwany i nie mozna odtworzyc. ;] porazka

---------- Wpis dodano o 09:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:07 ----------

Przecież iFile ma możliwość importowania filmów do rolki aparatu.

jak?

#14 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 April 2011 - 08:17

Jest prostszy sposób, wystarczy program iFiles, przenosimy filmy z kompa do folderu movies w iFiles (iPhone), wybieramy edit zaznaczmy interesujący nas film wybieramy move to camera roll :) Tak samo jest ze zdjęciami.

#15 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 01 April 2011 - 08:35

Ok jest taka opcja.. ale znowu mi pokazuje file not supported ;] porazka

#16 Vorgi

Vorgi
  • 50 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 01 April 2011 - 15:04

a jak ten ifile dziala, mam jb zrobiony, czyli instaluje ifile na iphonie a na pc tez mam miec jakis program do obsługi ifile czy przez zwykly explorer?

#17 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 April 2011 - 15:07

Pisałam o iFiles programie dostępnym w app store, nie mam jb i tym samym ifile.

#18 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2011 - 15:53

Ja korzystam zarowno z iFile jak iFiles (ale podobne nazwy). Poprzez iFiles wrzucacie film na iPhone, potem przez iFile wchodzicie w iFiles i klikacie przenies do rolki aparatu. Sposobow jest naprawde wiele.

#19 Vorgi

Vorgi
  • 50 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 01 April 2011 - 15:58

To moze ja ci ci odpowiem.
Jezeli pliki nie maja wiecej niz 100mb wyslij sobie na mail'a polecam (gmail) i pobrac na iPad i zapisac go albo synchronizowac te pliki przez iTunes (w tym przypadku nie wiem czy iMove bedzie te pliki widziec).

ten sposób działa, i w tej chwili go właśnie wykorzystuje do wmontowywania różnych wcięć itd w filmikach, także SebaQQ dzięki za podpowiedz :)

@kisielek - powiedz mi jak ten ifile (cydia) funkcjonuje, na kompie musze miec zainstalowany jakis specjalny program?

edit.
Pliki tak jak SebaQQ mówił, da rade wrzucić do rolki kamery, ale w iMovie nie mozna ich edytować. Lipa...

#20 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2011 - 19:37

Wrzuc film przez iTunes (normalnie lub przez iFiles - zjedz na sam dol w tabelce programy) lub jakis program do transferu na PC (iPhone Browser, Disc Aid, Win SCP). Obojetnie jak to zrobisz. Potem wejdz w iFile i znajdz owy film (jesli wrzuciles przez iFiles to bedzie w var/mobile/applications/ifiles/documents). Wejdz we wlasciwosci i na dole bedzie "dodaj do rolki aparatu". Mozna tez dodawac w ten sposob zdjecia.

#21 Vorgi

Vorgi
  • 50 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 01 April 2011 - 20:46

Ok, już wiem, faktycznie da rade przenieść film do rolki aparatu, tylko teraz jest problem tego typu, że iMovie nie widzi w ogole tego filmu, mimo, że jest .mov.

#22 MartaB

MartaB
  • 1 posts

Posted 16 August 2011 - 00:11

Mam ten sam problem mam film w rolce w mpeg-4(przekonwertowany z avi, dziala na ipadzie ok) ale imovie go nie widzi ba pokazuje ze nie ma plikow wideo (w wideo chyba) nie ma nawet opcji przejscia do rolki z poziomu dodawania filmow Czy da sie przegrac film z rolki do wideo?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users