Witam,
Mam przedziwny przypadek - iPhone 4
Działa wszystko fajnie, ale podczas rozmowy (dzwonisz lub odbierasz) nie słychać nic przez mikrofon ani przez głośniczek? Dlaczego?
Dodam, że mam ten problem od 3 dni. Wymieniałem SIM, resetowałem ustawienia, przegrywałem soft (obecnie mam 4.3.1 - wcześniej 4.0.1) Bez JB czy unlocka - czysty soft
Jeśli na samym telefonie - bez wykonywania połączenia - włączę VoiceMemos - można nagrać i odsłuchać rozmowę bez problemu! więc nie jest to kwestia głośnika, mikrofonu
Karta SIM loguje się do sieci, działa na niej internet GPRS, 3G
Jedyny problem to brak jakichkolwiek dźwięków podczas rozmowy
Speaker działa.... iPod (muzyka) też
co zrobić ?

Głośnik / Mikrofon - nie działa podczas rozmowy?
Started by
adnet
, 30 Mar 2011 22:37
11 replies to this topic
Posted 30 March 2011 - 22:37
Posted 31 March 2011 - 18:44
...i nikt nie ma pomysłu ?
Posted 06 July 2011 - 20:36
witam jestem tu nowy ale mam ten sam problem...
Znalazles rozwiazanie??

Posted 18 August 2011 - 23:26
Witam,
Kolejny telefon - iPhone 4
Po wymianie LCD+Touch nie można rozmawiać, bo nic nie słychać przez speaker i głośnik koło ucha.
Nikt nie słyszał o podobnym problemie?
Posted 19 August 2011 - 14:43
mam to samo, a slyszysz muze z glosnikow ? bo ja nie ;/
Posted 19 August 2011 - 18:34
Tak! muzyka gra
Wszystko idzie na MUTE tylko podczas połączenia GSM(voice)
Data, Internet, MMS, wszystko działa....
Telefon klient miał na gwarancji do 21/09 więc wysłałęm go do Appla, tam mu powiedzieli, że mu wymienią na nowy ?! dam znać jak się tak stanie
Posted 25 August 2011 - 14:07
Witam,
Dziś Apple zadzwoniło do klienta i powiedziało mu że:
"Pana gwarancja została anulowana ponieważ w telefonie były użyte części nieoryginalne przy wymianie ekranu LCD"
Klient się trochę wkurzył
Macie pomysł jak to naprawić? Sprawdzałem telefon i wszystko jest OK wewnątrz. Brak uszkodzeń etc.

Posted 30 August 2011 - 21:53
Trzeba zacząć od sprawdzenia taśmy z drugim mikrofonem.
Posted 30 August 2011 - 22:55
Telefon rozkręciłem na części pierwsze
Wyczyściłem, przedmuchałem, poskładałem - DZIAŁA
Zmieniłem nawet logic board - w drugim telefonie działało jak sprawdzałem na obydwu telefonach
Klient włożył swoją kartę SIM - nie działa
Wysłałem go do Vodaphone, żeby karę wymienił - i znów nie działa , albo działa tylko sporadycznie....
Na mojej karcie działa za każdym razem - karty SIM mają prawie ten sam numer - więc są z tej samej partii.
@reperatorium
Jaką taśmę dokładnie? Tą na dole koło złącza USB ?

Posted 30 August 2011 - 22:59
iphone 4 posiada 2 mikrofony, 1 przy taśmie dock, 2 na taśmie włącznika
ale jeżeli na jednej karcie sim działa a na drugiej nie to już lekka paranoja

Posted 30 August 2011 - 23:32
@adnet ja tak miałem ze swoim 3G, ale oprócz tego jeszcze padło Wi-Fi... poleciał do serwisu i wymienili... już było kilka takich przypadków... jak poszukasz na forum to znajdziesz... ale naprawić z tego co kojarzę to się nie udało nikomu... czasem była jakaś poprawa, bo przez jakiś czas to nie występowało, a później znów był problem z głuchą słuchawką...
Posted 09 September 2011 - 10:01
Klient zrobił update do 4.3.5 - wczoraj dzwonił, że działa z moją jak i jego kartą sim...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users