Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Głośnik / Mikrofon - nie działa podczas rozmowy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 30 marca 2011 - 22:37

Witam, Mam przedziwny przypadek - iPhone 4 Działa wszystko fajnie, ale podczas rozmowy (dzwonisz lub odbierasz) nie słychać nic przez mikrofon ani przez głośniczek? Dlaczego? Dodam, że mam ten problem od 3 dni. Wymieniałem SIM, resetowałem ustawienia, przegrywałem soft (obecnie mam 4.3.1 - wcześniej 4.0.1) Bez JB czy unlocka - czysty soft Jeśli na samym telefonie - bez wykonywania połączenia - włączę VoiceMemos - można nagrać i odsłuchać rozmowę bez problemu! więc nie jest to kwestia głośnika, mikrofonu Karta SIM loguje się do sieci, działa na niej internet GPRS, 3G Jedyny problem to brak jakichkolwiek dźwięków podczas rozmowy Speaker działa.... iPod (muzyka) też co zrobić ?

#2 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 31 marca 2011 - 18:44

...i nikt nie ma pomysłu ?

#3 speedek85

speedek85
  • 1 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 20:36

witam jestem tu nowy ale mam ten sam problem...:( Znalazles rozwiazanie??

#4 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 18 sierpnia 2011 - 23:26

Witam, Kolejny telefon - iPhone 4 Po wymianie LCD+Touch nie można rozmawiać, bo nic nie słychać przez speaker i głośnik koło ucha. Nikt nie słyszał o podobnym problemie?

#5 iprestigen

iprestigen
  • 520 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 19 sierpnia 2011 - 14:43

mam to samo, a slyszysz muze z glosnikow ? bo ja nie ;/

#6 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 19 sierpnia 2011 - 18:34

Tak! muzyka gra Wszystko idzie na MUTE tylko podczas połączenia GSM(voice) Data, Internet, MMS, wszystko działa.... Telefon klient miał na gwarancji do 21/09 więc wysłałęm go do Appla, tam mu powiedzieli, że mu wymienią na nowy ?! dam znać jak się tak stanie

#7 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 25 sierpnia 2011 - 14:07

Witam, Dziś Apple zadzwoniło do klienta i powiedziało mu że: "Pana gwarancja została anulowana ponieważ w telefonie były użyte części nieoryginalne przy wymianie ekranu LCD" Klient się trochę wkurzył :( Macie pomysł jak to naprawić? Sprawdzałem telefon i wszystko jest OK wewnątrz. Brak uszkodzeń etc.

#8 reperatorium

reperatorium
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2011 - 21:53

Trzeba zacząć od sprawdzenia taśmy z drugim mikrofonem.

#9 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 30 sierpnia 2011 - 22:55

Telefon rozkręciłem na części pierwsze :) Wyczyściłem, przedmuchałem, poskładałem - DZIAŁA Zmieniłem nawet logic board - w drugim telefonie działało jak sprawdzałem na obydwu telefonach Klient włożył swoją kartę SIM - nie działa :( Wysłałem go do Vodaphone, żeby karę wymienił - i znów nie działa , albo działa tylko sporadycznie.... Na mojej karcie działa za każdym razem - karty SIM mają prawie ten sam numer - więc są z tej samej partii. @reperatorium Jaką taśmę dokładnie? Tą na dole koło złącza USB ?

#10 reperatorium

reperatorium
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2011 - 22:59

iphone 4 posiada 2 mikrofony, 1 przy taśmie dock, 2 na taśmie włącznika ale jeżeli na jednej karcie sim działa a na drugiej nie to już lekka paranoja :P

#11 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 23:32

@adnet ja tak miałem ze swoim 3G, ale oprócz tego jeszcze padło Wi-Fi... poleciał do serwisu i wymienili... już było kilka takich przypadków... jak poszukasz na forum to znajdziesz... ale naprawić z tego co kojarzę to się nie udało nikomu... czasem była jakaś poprawa, bo przez jakiś czas to nie występowało, a później znów był problem z głuchą słuchawką...

#12 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 09 września 2011 - 10:01

Klient zrobił update do 4.3.5 - wczoraj dzwonił, że działa z moją jak i jego kartą sim...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych