Założyłem dzisiaj polskie AppStore, podając dane swojej karty płatniczej (inteligo)
Karta została zweryfikowana, przez co zniknęło mi z konta 8 zł. |
Na koncie jednak miałem bardzo mało, bo około 15zł. Udało mi się jednak kupić Real Racing 2, który kosztuje nieco więcej.
Co się teraz stanie? Zostanie mi zablokowane konto iTunes, czy też może w Inteligo wykonam zadłużenie i kwota pojawi się minusie?
Przelałem ze swojego drugiego konta pieniądze, ale te dotrą dopiero na następny dzień.

Brak środków na koncie i zakupy
Rozpoczęty przez
untaztood
, 29 mar 2011 20:46
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 marca 2011 - 20:46
Napisano 29 marca 2011 - 20:59
Z tego ci wiem Apple sprawdza konto pobierajac kilka zlotych po czym je zwraca wiec jezeli Real Rancing 2 w przeliczeniu po kursie w dniu kupienie nie bedzie wiecej niz 15zl to sciagnie ci tyle ile czeba chyba ze zabraknie ci kasy to wtedy Apple blokuje ci pobieranie plikow nawet tych darmowych dopuki na konsie twoim nie bedzie wystarczajacej sumy by zaplacic za gry. Bo zaplaceniu calej kwoty odblokuje ci pobieranie gier i aplikacji.
P.S. ten temat byl kilka moze troche wiecej razy przerabiany na forum
Napisano 29 marca 2011 - 21:02
Czyli dzisiaj, jak będą chcieli pobrać około 25 zł, a bank im na to nie pozwoli, to zablokują mi możliwość ściągania, a jutro wystarczy że w jakiś sposób potwierdzę, iż moja karta jest już "doładowana" ?
Napisano 29 marca 2011 - 21:08
Nie, u mnie oplaty za aplikacje sa sciagane okolo 1-2 dni po zakupie. Wiec masz troche czasu na doladowanie konta. Apple samo sprawdza czy wplynely scodki na konto jezeli tak to pobiera zadluzenie.
Napisano 29 marca 2011 - 21:12
A skąd biorą przelicznik z Euro na PLN ?
(tzn czy nie jest zawyżany w stosunku np. do waluty.onet.pl)
Wielkie dzięki za informacje.
Napisano 29 marca 2011 - 21:14
Każdy bank ma swoje kursy walut. Znajdziesz je na stronie www.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych