Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wyjście słuchawkowe wariuje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 misiek_yogi

misiek_yogi
  • 3 postów

Napisano 29 marca 2011 - 15:50

Witam wszystkich czytelników MyApple ;) W moim Iphone 3G od pewnego czasu dzieje się dziwna rzecz, mianowicie po odłączeniu słuchawek, telefon nadal "czuje" jakby były one podłączone. Wynik: dźwięk wysyłany jest tylko na port słuchawek (które nie są podłączone), a nie tak jak być powinno do głośniczków. Druga sprawa z tym związana: zaraz po włączeniu, albo parominutowym leżeniu telefonu na stole głośnik zaczyna działać, jest sygnał odblokowywania ekranu itp. Po paru minutach znowu włączają się słuchawki i wracamy do początku tematu. Czytałem wątki o podobnej tematyce, grzebałem tam wykałaczką i cienkim wacikiem z małą ilością spirytusu w celu usunięcia kurzu / zabrudzeń. Nic nie pomaga. Czy downgrade jakkolwiek może pomóc w tej sytuacji? Proszę Was o pomoc, w obecnej sytuacji nie mogę nawet prowadzić rozmów. Będę wdzięczny za każdy głos wsparcia. Pozdrawiam! :)

#2 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 marca 2011 - 17:00

Ja myślę, że Twoj iPhone pływał i teraz elektronika wariuje. Masz go od nowości, czy odkupiłeś?

#3 misiek_yogi

misiek_yogi
  • 3 postów

Napisano 29 marca 2011 - 18:12

Od nowości, od 2009 roku. Nie przypominam sobie, żeby pływał (nie wpadł do wody), myślę, że elektronika jest cała pod tym względem. Czy to może być zużycie / uszkodzenie wyjścia słuchawek? Wymiana pomoże? Ile to kosztuje?

#4 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 29 marca 2011 - 18:28

Podłączam się do pytania czy istnieje możliwość wymiany samego JACKA ?? I czy jeżeli tak to czy potrzeba wysyłać do regeneresis czy wystarczy ktoś kto umie posłużyć się lutownicą i zna się na elektronice ??

#5 carolinett

carolinett
  • 5 postów

Napisano 29 marca 2011 - 20:30

help!!!!!! Jakas godzine temu iphone wpadl mi do wody!!!!!! Ogolnie wszystko dzialolo, niestety zaczely sie problemy z profilem glosnosci! Pokazuje mi sie komunikat o podlaczeniu do sluchawek, chociaz nie sa podlaczone fizycznie. Dodatkowo glosnosc sama sie zwieksza. Telefon jest polroczny. Jakie sa szanse na naprawe samodzielnie? Czy gwarancja obejmuje takie problemy? Jakie sa koszta naprawy? Blagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

#6 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 29 marca 2011 - 20:33

Żadnej lutownicy nie potrzebujesz, wystarczą sprawne paluszki, wymieniasz taśmę na której znajduje się: przycisk power, gniazdo słuchawek, przełącznik wibracji i przyciski sterowania głośnością, koszt taśmy jakieś 30 PLN

---------- Wpis dodano o 21:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:31 ----------

Jakas godzine temu iphone wpadl mi do wody!!!!!! Ogolnie wszystko dzialolo, niestety zaczely sie problemy z profilem glosnosci! Pokazuje mi sie komunikat o podlaczeniu do sluchawek, chociaz nie sa podlaczone fizycznie. Dodatkowo glosnosc sama sie zwieksza. Telefon jest polroczny. Jakie sa szanse na naprawe samodzielnie? Czy gwarancja obejmuje takie problemy? Jakie sa koszta naprawy? Blagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

Musisz go dobrze wysuszyć, gwarancja nie obejmuje zalania

#7 carolinett

carolinett
  • 5 postów

Napisano 29 marca 2011 - 20:39

Dobrze osuszyc.... ?????? Ale czy musze go rozkrecac itp? Jesli wogole da sie go rozkrecic (iphone4)... Narazie wylaczylam go, lezy poziomo w misce z ryzem.... Ile czasu powinien tak pozostac? Czy jest szansa, ze wszystko wroci do normy po osuszeniu?

---------- Wpis dodano o 21:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:38 ----------

jeszcze jedno: Jakie sa koszta naprawy? I gdzie zglosic sie w takim przypadku?

#8 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 29 marca 2011 - 20:59

[QUOTE=tores.;1549076]Żadnej lutownicy nie potrzebujesz, wystarczą sprawne paluszki, wymieniasz taśmę na której znajduje się: przycisk power, gniazdo słuchawek, przełącznik wibracji i przyciski sterowania głośnością, koszt taśmy jakieś 30 PLN[COLOR="Silver"]

Wystarczy tą taśmę wymienić ??
TAŚMA + ZŁĄCZE HF iPHONE 3G / 3GS ORYGINALNA (1514022826) - Aukcje internetowe Allegro ??
Znajdę w necie jakiś poradnik jak to wymienić samemu ??

#9 carolinett

carolinett
  • 5 postów

Napisano 29 marca 2011 - 21:49

Przejrzalam wlasnie cale archiwum tego forum. I juz sama nie wiem co myslec! Jedni pisza, ze go na 24 h zostawic w ryzu, a inni, ze natychmiast nalezy go rozkrecic i wtedy osuszac, a jeszcze inni, ze natychmiast do serisu, bo czas dziala na niekorzysc! Minely dwie godziny, i nie wiem co tu robic? Nie ma pojecia, jak go rozkrecic, bo to iphone4. :( Mieszkam w Niemczech, ale mam mozliwosc, zeby naprawic w Polsce, jesli ktos zna jakiegos specjaliste.... Narazie telefon lezy caly czas w ryzu, ale nie jest rozkrecony. Czy to ma jakis wiekszy sens? Widzialam na allegro rowniez tasmy do iphone 4, ale w archiwum pisza, ze wymiana najprawdopodobniej nic nie da. Nie wiem co o tym wszystkim myslec. Ile czasu mam na wymiane tej tasmy? Czy to ma jakies znaczenie? Dziekuje bardzo za pomoc!!!

#10 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 29 marca 2011 - 21:58

carolinett co do taśmy to nie było do Ciebie tylko do kolegi ejnik Co do Twojego zalania, jeżeli problem nie zniknie do rana, biegł bym do serwisu jakiegoś, by go dobrze wyczyścili, to jest bardzo czułe użądzonko i nie za bardzo lubi wilgoć

#11 carolinett

carolinett
  • 5 postów

Napisano 29 marca 2011 - 22:08

dobrze! Czekam wiec do jutra... :( Chyba dzisiaj nie zasne.... A jeszcze wczoraj, zdalam sobie sprawe, ze juz nie umiem zyc bez iphona....a dzis????!!!! Wpadl do wanny....na jakies 2 sek....ale moze wystarczy. Eh...niewazne! Dziekuje bardzo za pomoc. I przepraszam, ze podlaczylam sie pod czyjs temat.... Ale dzialalam w akcie desperacji. Pozdrawiam!

#12 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 29 marca 2011 - 22:57

Mam nadzieje że Twój skarbik wyzdrowieje, ja bez mojego też jakoś się łyso czuję

#13 misiek_yogi

misiek_yogi
  • 3 postów

Napisano 30 marca 2011 - 09:19

ejnik znalazłem coś takiego [URL="http://www.ifixit.com/Guide/Device/iPhone_3G"]-> KLIK <-[/URL]
Dzisiaj idę do paru serwisów w Poznaniu, zapytam się ile chcą za wymianę takiego elementu (taśma ze złączem HF), jeśli wszystko przekroczy 60-70 zł to zamówię część i spróbuję zrobić to sam :)

--- EDIT
[url]http://iphone-serwis.com.pl/[/url] --> 180 zł
[url]http://www.iphone-serwis.com[/url] --> 150 zł

--- EDIT
Zamówiłem na allegro za 30 pln z przesyłką, jak na razie to 120 PLN w kieszeni, zobaczymy czy mi wyjdzie to 'serwisowanie' ;)

#14 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 30 marca 2011 - 16:21

dzięki za tego linka, też spróbuje to sam zrobić...

#15 carolinett

carolinett
  • 5 postów

Napisano 30 marca 2011 - 16:27

uratowany!!! :)

Odpalilam i wszystko dziala jak przed wypadkiem!! :) Tryb sluchawkowy juz sie nie wlacza...glosnosc dziala rownie sprawnie! Wszystko wskazuje na to, ze iphone bedzie zyl! :) Przelezal w ryzu 18 godzin i pomoglo. No chyba, ze jeszcze cos mu sie odwidzi... Czy moze jeszcze cos sie stac? :/ Jak narazie iphone zdrowy, a ja szczesliwa! Przez jeden dzien musialam uzywac starej nokii.... Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy rano uslyszalam obcy mi dzwiek budzika... :) Ciesze sie, ze wszystko wrocilo do normy!
Pozdrawiam Was chlopcy serdecznie!!!!! i dziekuje... :)

---------- Wpis dodano o 17:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:26 ----------

Ejnik....trzymam kciuki, zeby wszystko udalo sie naprawic!!!!!!!!!!

#16 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 30 marca 2011 - 16:32

No teraz to już loteria, woda może reagować z elektroniką. Na pewno trochę jej tam zostało.

#17 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 30 marca 2011 - 16:35

@carolinett a mógłbyś dać linka na tą taśmę bo nie chce kupić złej...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych