Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone4 problem z połączeniem bluetooth z laptopem i innymi urządzeniami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alek_74

Alek_74
  • 1 postów

Napisano 28 marca 2011 - 23:16

Witam! Mam problem z połączeniem iphona4 z laptopem oraz zestawem głośnomówiącym w aucie przez bluethooth’a. W obu przypadkach po włączeniu w iphonie4 w „ogólnych” bluethooth’a na „on”, iphone4 nie wykrywa innych znajdujących się w bezpośrednim sąsiedztwie urządzeń typu laptop czy zestaw głośnomówiący w aucie. Co ciekawe zarówno laptop jak i zestaw głośnomówiący wykrywają iphona4. Czy ktoś z Was ma dla mnie radę jak rozwiązać ten problem? Dodam tylko, że iphone4 na kablu z laptopem działa bez zarzutów. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wskazówki i pomoc. Olo

#2 kikelsoon

kikelsoon
  • 62 postów
  • SkądChełmno/Aberdeen

Napisano 29 marca 2011 - 03:09

Nie chcę cię zmartwić ale prawdopodobnie twój zestaw głośno mówiący nie jest kontatybilny z iPhone'm, a co do laptopa to wydaje mi się że żaden laptop po za Mac'em nie łączy się przez bluetooth z iPhone'm. Spróbuj zresetować iPhone'a trzymając power i home jednocześnie do czasu aż się wyłączy i na nowo się pokaże jabłuszko, wtedy spróbuj jeszcze raz się połączyć. Jeżeli to nie pomoże znaczyć to będzie że iPhonie nie współgra z tymi urządzeniami. Innej opcji nie widzę. Pozdrawiam.

#3 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 marca 2011 - 07:20

Nie chcę cię zmartwić ale prawdopodobnie twój zestaw głośno mówiący nie jest kontatybilny z iPhone'm, a co do laptopa to wydaje mi się że żaden laptop po za Mac'em nie łączy się przez bluetooth z iPhone'm. Spróbuj zresetować iPhone'a trzymając power i home jednocześnie do czasu aż się wyłączy i na nowo się pokaże jabłuszko, wtedy spróbuj jeszcze raz się połączyć. Jeżeli to nie pomoże znaczyć to będzie że iPhonie nie współgra z tymi urządzeniami. Innej opcji nie widzę. Pozdrawiam.

Nie masz racji. Iphone bez klopotu laczy sie z laptopem (w moim wypadku asus) i w ten sposob udostepniam polacze nie infernetowe przez bluetooth. Proponuje uaktualnic oprobramowanie do bluetooth na laptopie w moim wypadku rozwiazalo to problem polaczenia z iphonem.

#4 print

print
  • 2 postów

Napisano 29 marca 2011 - 12:22

:( witam :) ja do niedawna też się bez problemu łączyłem przez BT z samsungiem i iMac... dziś ani jeden ani drugi nie może się połączyć z iPhonem 4. nic nie zmieniałem w ustawieniach. a iPhone nie wykrywa nic dookoła... :( jakaś rada?? przeglądam forum. może znajdę gdzieś podobną sytuację... przy podłączeniu USB mam komunikat: "Kabel iPhone USB nie jest podłączony lub urządzenie nie odpowiada." a BT teraz go w ogóle nie wykrywa... :(

#5 madzik11111

madzik11111
  • 1 postów

Napisano 24 września 2011 - 14:12

wlasnie mam ten sam problem, od kilku dni mecze sie z tym bt w iphone 4 i nic, ze starym telefon łacze sie bez prob..laptop-samsung itp ale iphone z niczym i wogole nic tez nie znajduje , ale szukam cały czas jak znajde cos dam znać :) :) zaluje troche zakupu tego iphona :( bo choc taki mial byc wspanialy to jest jednak ograniczony w uzytkowaniu..

#6 pawelf

pawelf
  • 1 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 15:25

Witam Wszystkich, Zakupiłem niedawno iPhone 4 - mam ten sam problem IP4 nie wykrywa innych urządzeń przez Bluetooth (cięgle szuka nawet nie podając wyniku końcowego), natomiast jest on jak najbardziej wykrywany przez inne urządzenia (rozumiem, że dla Apple jest to normalne, ja jako użytkownik niestety już tak nie uważam) Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie współpracował z zestawem głośnomówiącym z moim samochodzie (jeszcze nie sprawdziłem czekam właśnie na nowe auto), jeśli nie będzie działał - wg mnie to duża skaza, wręcz dyskwalifikacja, przed którą warto ostrzec innych, gdybym wiedział o tym wcześniej bardziej rozsądnie rozważyłbym ten zakup. Pozdrawiam Paweł

#7 miyamoto

miyamoto
  • 26 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 02:26

Mój iPhone 4(5.0.1) nie wykrywa nawet iPada. To jest dopiero smutne, ma ktoś pomysł, co z tym zrobić?

#8 autsajder_

autsajder_
  • 5 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 21:45

Witam Mam podobny problem jak wy. Korzystałem z Iphone 4s (5.0.1) jako modem przy połączeniu przez bluetooth, Macbook Pro Lion. Wszystko działało przez 2 tygodnie ok, nagle w trakcie ładowania strony (zaufanej, korzystam z niej od 5 lat) straciłem połączenie. Przy przejściu na kabel i Wi-fi wszystko jest ok. Kasowałem wszystkie ustawienia bluetootha, sparowałem od nowa z pozytywnym skutkiem, ale ile kroć staram się nawiązać połączenie to się nie widzą nawzajem. Ktoś się uporał z tym problemem? Zrobiłem przed chwilą reinstalacje oprogramowania w Iphone przez ITunes, pobrane od nowa bez przywracania ustawień, nic nowego, nadal to samo. Sprzęt jest po sparowaniu, ale się nie łączy. Czyli wina leży po stronie Macbooka. Jakieś pomysły?

#9 autsajder_

autsajder_
  • 5 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 11:04

Nikt nic nie wymyślił, więc zostałem zmuszony do wiszenia na tel. przez 45 min, żeby uzyskać pomoc z supportu Apple. I się udało. Jeżeli ktoś ma taki sam dylemat spróbujcie czegoś takiego. Wyłączyć maca i uruchomić ponownie trzymając jednocześnie taką kombinacje klawiszy: CMD + ALT + P + R. Trzymając te klawisze trzeba jakimś sposobem wcisnąć guzik uruchamiający kompa. O ile guzik power możecie puścić, to pozostałą kombinacje trzymajcie cały czas wciśniętą, aż usłyszycie drugi dźwięk uruchamiania maca (jest to sposób na reset ustawień). Następnie wyłączyć i włączyć ponownie bluetooth. Powinno pomóc, jeśli nie to pozostaje upewnić się co do wersji oprogramowania, mi pomogło zaktualizowanie z 10.7.2 do 10.7.3.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych