Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem Cydia GPG Error NODATA 1 NODATA 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 28 marca 2011 - 20:32

Witam. Od jakiegoś czasu w cydii, podczas refresh'a pojawia mi się błąd: GPG error: hxxt://nazwa.repo. com. / Release: The fallowing signatures were inwalid: NODATA 1 NODATA 2 Z tym sobie poradziłem poprzez: 1. Usunięcie z /var/lib/apt/lists wszystkiego oprócz katalogu: partial, którego zawartość usunąłem, bo zawierał wpisy o ww. uszkodzonym repo. 2. Edycję pliku /var/lib/cydia/metadata.plist i usunięcie z niego zapisów o ww. repo. 3. Usunięcie z katalogu /etc/apt/aources.list.d pliku nazwanego jak ww. repo oraz usunięcie z pliku cydia.list wpisu o ww. repo Dopiero po tych wszystkich czynnościach z cydii zostały wymazane wszelkie ślady po ww. repo oraz błąd przestał się wyświetlać. Zależy mi jednak na tym repo, jednak po jego dodaniu znów pojawia mi się ww. błąd :( Repo działa dobrze, ale denerwuje mnie ten pojawiający się błąd. Czy to wina samego repo (źle przygotowane czy skonfigurowane po stronie serwera) czy też można sobie z nim poradzić konfigurując coś w telefonie (nie usuwając repozytoria) ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych