Witam,
Mam problem z moim 3GS'em, mianowicie słuchałem muzyki przez słuchawki gdy nagle jedna słuchawka przestała działać, pomyślałem - "Co się dzieje?". Słuchawki odpiąłem i ku mojemu przerażeniu usłyszałem jakby szum pochodzący z wbudowanego głośnika. Okazało się że ekran dotykowy przestał reagować, przyciski nadal działały, jednak sam telefon po chwili się zresetował dwukrotnie. Przy okazji resetowania nadal można było słyszeć szum. Wymusiłem wyłączenie telefonu i odczekałem kilka chwil. Włączyłem telefon, system się uruchomił ale ekran dotykowy nadal nie działał. Telefon kilkakrotnie resetowałem, po czym wyłączyłem go. Po około pół godziny, właczyłem mojego 3GS ponownie - ekran dotykowy zaczął działać, jednak dźwięku nadal nie było, wyłączyłem telefon. Następnego dnia włączyłem iPhone'a - dźwięk zaczął działać, jednak nie cieszyłem się z niego długo - po uruchomieniu aplikacji iPod lub podpięciu słuchawek - szum i reset. Wszystko inne działa, poza oczywiście dźwiękiem... (w rozmowach po chwili też znika).
Próbowałem restore do 4.3.1, cokolwiek - nadal nic!
Czy mógłby mi ktoś pomóc z moim przypadkiem? Telefon jest po gwarancji (1 rok, bez AppleCare).
Pozdrawiam,
T. Pery

[4.3.1] Uszkodzony chip audio?
Rozpoczęty przez
T. Pery
, 26 mar 2011 20:11
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 marca 2011 - 20:11
Napisano 26 marca 2011 - 21:15
Dodam od siebie, że mam 3GS z takim samym problemem. Po odłączeniu wszystkich taśm i podłączeniu ich ponownie problem dalej występuje. Póki co nie mam na to rozwiązania - wygląda to jak jakaś przerwa, lub uszkodzenie druku na płycie głównej.
Napisano 26 marca 2011 - 23:30
Jeżeli po wymianie taśmy jack nadal jest problem z dźwiękiem to przyczyny mogą być w zasadzie dwie:
1. Główny układ zasilania
2. Kodek Audio
W jednym i drugim przypadku wymiana
Napisano 26 marca 2011 - 23:40
U mnie pomogło jedynie wymiana układu zasilania... Bądź co bądź kosztowna
No ale to iPhone...

Napisano 27 marca 2011 - 10:38
@BLOCK43:
Mógłbyś mi podać ile ta naprawa cię kosztowała?
Napisano 30 marca 2011 - 16:32
bump
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych