Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#176 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 20:16

Booq na iPada 2 będzie w Polsce w okolicach 20 kwietnia więc pewnie wtedy możliwe będą jakieś opinie na ich temat.

booq jest dostępny
z tym notesem niezły pomysł

#177 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 kwietnia 2011 - 20:32

Tylko szkoda, że czarny. Poluje na białego.

#178 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 22:17

Tylko szkoda, że czarny. Poluje na białego.

biały też jest
www.doapple.pl

---------- Wpis dodano o 23:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:58 ----------

link
http://doapple.pl/ad...eywords=booqpad

#179 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 05:10

Dzięki. Kupowałeś coś tam? Nie znam tego sklepu, ktoś może polecić?

#180 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 08:09

Ja to czekam aż jakis sklep sprowadzi carbonową naklejkę na iPada 2 tą "większą" co pokrywa też rogi.

ewentualnie to wyglada ciekawie BLACK SMART COVER COMPANION TPU CASE FOR APPLE IPAD 2 | eBay + oczywiście SC.

wygląda na jakąś piankę bądź sylikon, więc powinno być oki i nie drapać od środka ipada.

pzdr. Łukasz

#181 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 08:45

niestety jeszcze nie ale mają dużo produktów do apple

---------- Wpis dodano o 09:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:38 ----------

Ja to czekam aż jakis sklep sprowadzi carbonową naklejkę na iPada 2 tą "większą" co pokrywa też rogi.

ewentualnie to wyglada ciekawie BLACK SMART COVER COMPANION TPU CASE FOR APPLE IPAD 2 | eBay + oczywiście SC.

wygląda na jakąś piankę bądź sylikon, więc powinno być oki i nie drapać od środka ipada.

pzdr. Łukasz

a moze takie ?
PURO Hybrid Cover iPad 2 czarny - Etui na iPada 2 - APPLE

#182 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 08:48

ale tutaj nie przyczepisz smart covera :), i taki w kit ten pokrowiec. pzdr. Łukasz

#183 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 08:52

Zamówiłem Booq biały, dam znać jak dojdzie, niestety nie mają płatności kartą więc kurier z pobraniem.

#184 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2011 - 09:26

Wczoraj po miesiącu (sic!) czekania wreszcie dotarła do mnie Macally SNAP-2C i kurcze rewelacja. Spasowanie idealne, iPad fajnie leży w dłoni. Polecam

#185 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 09:52

ja też nie znam a próbowałem się dowiedzieć i nic :( Ale patrząc po ofercie to sklep "zaprzyjaźniony" z jednym z dystrybutorów, mają wszystko właśnie od jednego dystrybutora.

a moze takie ?
[url=http://www.crazybags.pl/p/83/506/puro-hybrid-cover-ipad-2-czarny--etui-na-ipada-2-apple.html]PURO Hybrid Cover iPad 2 czarny - Etui na iPada 2 - APPLE[/url]

ten model mogę polecić z czystym sumieniem, to jeden z moich faworytów i liderów sprzedaży.

#186 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 09:58

@crazybags: chciałem u Was kupić ale macie tylko czarny, a żona chce biały.

#187 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 10:01

a może ja spytam, kolegi od crazybags.pl, czy planujecie ściągnąć na sklep jakieś dobre folie carbonowe do ipadów 2 ??. Takie kryjące również boki i rogi ( najlepiej z rozcięciem, żeby nie trzeba było naciągać ) pzdr. Łukasz

#188 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:04

Zamówiłem Booq biały, dam znać jak dojdzie, niestety nie mają płatności kartą więc kurier z pobraniem.

no to daj znać jak dojdzie.

Mi osobiście podoba się kolor piaskowy - wykoanany z ekologicznych materiałów

http://doapple.pl/bo...tes-p-1545.html

#189 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:05

@crazybags: chciałem u Was kupić ale macie tylko czarny, a żona chce biały.

a trzeba było się zapytać, nie nadąrzam z wstawianiem nowych rzeczy do sklepu !! i cena też inna by była niż 248 zł, zdecydowanie! ale aby nie szerzyć smutku to pocieszę Cię iż dokonałeś dobrego wyboru, właśnie po Twoim poście sobie obejrzałem czarną wersję i oto wnioski:
wykonanie bardzo dobre, szycie na wysokim poziomie, solidne i nie ma wystajacych nitek,
materiał równiez bardzo dobry, skóra może za bardzo "pachnie" ale jakościowo jest ok!
klips ciężko się zatrzaskuje ale to nie wada - będzie dłużej dobrze działał i szybko się nie wyrobi, odbierz to jako zaletę
jeśli ktoś intensywnie pracuje na iPadzie w różnych warunkach to powinien być z tego etui zadowolony, jak go wziąłem do łapy to skojarzył mi się z moją torbą Crumplera - idealny partner do pracy
uzbierały mi się same pozytywy :) może gdybym przymierzył go z iPadem wtedy mogłyby się pojawić jakieś minusów ale na dziś ich brak! jak dojdzie do Ciebie wersja biało-jagodowa (co za kolor!! niezły chłyt marketin.) to podziel się wrażeniami praktycznymi.

a może ja spytam, kolegi od crazybags.pl, czy planujecie ściągnąć na sklep jakieś dobre folie carbonowe do ipadów 2 ??. Takie kryjące również boki i rogi ( najlepiej z rozcięciem, żeby nie trzeba było naciągać )

pzdr. Łukasz

przyznam się iż nie zgłębiałem tematu :( próbuje wprowadzić jeszcze jedną markę i najchetniej to by było SGP ale co nabiorę motywacji i wyślę do nich zapytanie to dostaje nowe warunki, i znowu trzeba kupić wszystkiego po 10szt na iPhone-a albo 6 szt skórzanych na iPada, najlepiej się zastokować na maksa, ehh ... ale podeslij mi jeszcze linka, przyjrze się temu.

Generalnie moja oferta może nie jest imponująca ale to dlatego że sprzedaje rzeczy do których sam jestem przekonany. Przez kilka lat byłem Product Managerem Crumplera i jestem chyba "zboczony" na punkcie jakości, stylu i wyglądu. Jak mi cos nie pasuje to tego nie ma w sklepie, choćby się dobrze sprzedawało. Osobowość zupełenie nie rynkowa ...

Pozdrawiam
Mariusz

p.s. generalnie jak coś Was "dręczy" czytaj chcesz coś kupić z mojego sklepu to piszcie maile na sklep, nie zawsze ale czasami mogę z ceną "coś" zrobić lub dodać. Dziś o tym napisałem na facebookowym profilu sklepu.

#190 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:14

a trzeba było się zapytać, nie nadąrzam z wstawianiem nowych rzeczy do sklepu !! i cena też inna by była niż 248 zł, zdecydowanie! ale aby nie szerzyć smutku to pocieszę Cię iż dokonałeś dobrego wyboru, właśnie po Twoim poście sobie obejrzałem czarną wersję i oto wnioski:
wykonanie bardzo dobre, szycie na wysokim poziomie, solidne i nie ma wystajacych nitek,
materiał równiez bardzo dobry, skóra może za bardzo "pachnie" ale jakościowo jest ok!
klips ciężko się zatrzaskuje ale to nie wada - będzie dłużej dobrze działał i szybko się nie wyrobi, odbierz to jako zaletę
jeśli ktoś intensywnie pracuje na iPadzie w różnych warunkach to powinien być z tego etui zadowolony, jak go wziąłem do łapy to skojarzył mi się z moją torbą Crumplera - idealny partner do pracy
uzbierały mi się same pozytywy :) może gdybym przymierzył go z iPadem wtedy mogłyby się pojawić jakieś minusów ale na dziś ich brak! jak dojdzie do Ciebie wersja biało-jagodowa (co za kolor!! niezły chłyt marketin.) to podziel się wrażeniami praktycznymi.

Pozdrawiam
Mariusz

a on jest z materiału PET ?

#191 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:23

dobrze że się zapytałeś, jestem bogatszy teraz o nową wiedze! a więc: brąz to naturalna skóra, biały i czarny to ekologiczna ale jak wspominałem dobra jakość!! pozostałe PET!

#192 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:26

Przed 10 zamowiłem i właśnie dostałem maila, że wysłali, szybko trzeba przyznać. @crazybags: jak będzie iPad jedynka dobrze leżał w tym etui, to sobie tez kupię, wtedy napiszę do Ciebie, rozumiem, że na adres ze strony plus info, że z myapple?

#193 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:31

dobrze że się zapytałeś, jestem bogatszy teraz o nową wiedze! a więc:
brąz to naturalna skóra, biały i czarny to ekologiczna ale jak wspominałem dobra jakość!! pozostałe PET!

ooo :)

---------- Wpis dodano o 12:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:27 ----------

Przed 10 zamowiłem i właśnie dostałem maila, że wysłali, szybko trzeba przyznać.

@crazybags: jak będzie iPad jedynka dobrze leżał w tym etui, to sobie tez kupię, wtedy napiszę do Ciebie, rozumiem, że na adres ze strony plus info, że z myapple?

pewnie do jedynki nie bedzie pasował skoro jest dedykowany do 2 :)

#194 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 11:43

wystarczy że z myapple, jak robiłem wspólnie z redakcją testy to było oficialne info na portalu a teraz to juz kwestia polecenia się na portal. Pisz :)

#195 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 kwietnia 2011 - 12:04

Hej, ciężko mi powiedzieć która jest dobra a która nie. podeślę parę linków z Ebaya o co mi chodzi.

BodyGuardz Carbon Fiber Protective Film iPad 2 Black | eBay

iPad 2 3M Di-Noc Carbon Fibre Vinyl Skin | eBay

Silver Decal CARBON SKIN fr Apple iPad2 iPad 2 iOS P199 | eBay

Apple iPad 2 ClearPro CARBN Carbon Fiber Skin Graphite | eBay

White CARBON SKIN for iPad 2 3G Wifi iOS 4.3 32GB P200 | eBay

pewno coś sie powtarza :)

pzdr. Łukasz

#196 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:54

Doszło, wygląda ślicznie ale ma jedną wadę, ipad nie jest stabilnie trzymany, za duży luz, wysuwa się.

#197 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 kwietnia 2011 - 15:26

Czytając cały wątek zdecydowałem się na puro cover. Wcześniej miałem puro case ale.... Było duże ALE. Puro cover... Kupiłem i oddałem na następny dzień. Katastrofa. Nie udało mi się "włożyć" iPada. Nie tylko mnie jak również sprzedawcy z iSpotu. Na trzecim opakowaniu darowałem sobie i zaproponowali zwrot pieniędzy. Może i by pasował ale trzeba by było zabawić się w Adama Słodowego i przy pomocy pilniczka ciut podpiłować owe gniazda mocowania. Niewiem jak u Was ale moja rada. Uważajcie. Trzeba przymierzać przed zakupem i uważać że mimo wszystko jak w "kleszcze" iPad wpadnie to można go już nie wyciągnąć bo to grozi uszkodzeniem samego etui lub nawet iPada. Tak wygląda jakby mój iPad ciut "przytył". Naprawdę uważajcie. A ja szukam czegoś innego lecz podobnego.

#198 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 29 kwietnia 2011 - 15:31

@iANDRZEJ ale instrukcję przeczytałeś? Bo jeśli zatrzaskuje się w innej kolejności niż mówi instrukcja to nie ma siły - zapiąć się nie da. Mi się udało za pierwszym razem. Próbowałem też wyciągać z etui. Nie powiem, że było łatwo, ale da się.

#199 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 kwietnia 2011 - 15:40

@jenot
A jakże ... Moje paluszki pracowały jak na obrazku.
Najpierw wsuwasz do zgięcia, następnie dociskach na rogach aby się naciągnęlo i zatrzasło. Cóż ... Nic nawet nie doszło do krawędzi.
Sprzedawca z iSpotu sam był tym zaskoczony gdyż natychmiast wyciągnął drugie etui i dupa.
Jakby cała partia miała wadę.
Niepokoi mnie tylko to że sprzedawca wziął te dwa etui, zapakował i powiesił na haczyki na sprzedaż. Myślałem że zaniesie na zaplecze i będzie reklamował. Trochę to niepokojące i dziwne.
Inny może mieć kłopot jak ja ale to już ich problem.

---------- Wpis dodano o 16:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:39 ----------

Trochę mi szkoda gdyż naprawdę puro cover spełniało moje oczekiwania

#200 prvbox

prvbox
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 kwietnia 2011 - 18:39

Ja właśnie w tym tygodniu przesiadłem się z case na covera i różnica jest niesamowita. Wszystko spasowane idealnie, weszłonza drugim razem aż było słychać 'pyknięcie'. Nigdy więcej puro case! Cover ma o wiele lepszą okładkę i jest bardziej sztywna, idealnie trzyma kąty. Poza tym jest mój ipad jest o niebo cieńszy w tym pokrowcu, jednym słowem - miodzio! @iAndrzej, możesz jeszcze sprawdzić podobne pokrowce Macally.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych