Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Please log in to reply
1280 replies to this topic

#1126 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 03 March 2014 - 22:09

Wymieniłem za dopłatą 40 zł na skórzany Smart Cover..W sumie za 169zł może być,tym bardziej że to skóra.

#1127 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 08 March 2014 - 00:34

Jeszcze jedno: Może ktos mi doradzić czy lepiej kupić Smart Case zamiast Smart Covera ? Osobiście wolę Smart Cover ale boje się zniszczenia obudowy. Czy on się mocno rysuje ? Będę wdzięczy za szybką odpowiedź, poniewaz na dniach musze sie zdecydować.

#1128 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 08 March 2014 - 00:35

Jeszcze jedno: Może ktos mi doradzić czy lepiej kupić Smart Case zamiast Smart Covera ? Osobiście wolę Smart Cover ale boje się zniszczenia obudowy. Czy on się mocno rysuje ? Będę wdzięczy za szybką odpowiedź, poniewaz na dniach musze sie zdecydować.

JAto polecam smart cover + jakąś folię na plecki np. iCarbon. Sam tak używam w mini z retiną.

#1129 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 14 March 2014 - 21:08

A ja polecam etui URBAN ARMOR GEAR SCOUT. Jest to jedno z nielicznych "męskich" etui :). Jakoś rewelacyjna, właściwie nie spodziewałem sie tak dobrego produktu. Wszystko idealnie spadowane, a ipad wygląda w nim rewelacyjnie, Cena, no cóż, do najniższych nie należy ale warto

#1130 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 19 March 2014 - 19:09

No dobra, a jeżeli wybierać spośród oryginalnych applowskich etui. Smart Cover czy Smart Case ?
Weźcie pod uwagę cenę oraz to, że o sprzęt dbam zawsze jak tylko się da. Jedyne zmartwienie to transport iPada. No i dodam, że liczy się dla mnie też jego design który ma świetny beż zadnych plecków :D

- - - Połączono posty - - -

Będzie się rysował mimo ostrożności ? Czy jego aluminiowa obudowa jest na tyle wytrzymała, że nie powinna? :D

#1131 zuzelek

zuzelek
  • 71 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 19 March 2014 - 19:32

długo się zastanawiałem nad wyborem ponieważ oryginalny Smart Case kosztuje dużo. Po miesiącu "macania" innych etui wolałem wydać to 329 PLN i nie żałuję. Osobiście wolę chronić całego iPada niż tylko jego ekran, a design Smart case'a jest naprawdę godny marki Apple. Miałem też dylemat nad kolorem. Chciałem żółty, ale zakładając, że będę go użytkował kilka lat ze względu na zabrudzenia wybrałem czarny. P.S. Miałem na iPad 2 cover PURO Golf i Puro Zeta Slim i uważam, że warto kupić oryginał.

#1132 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 19 March 2014 - 19:55

długo się zastanawiałem nad wyborem ponieważ oryginalny Smart Case kosztuje dużo. Po miesiącu "macania" innych etui wolałem wydać to 329 PLN i nie żałuję. Osobiście wolę chronić całego iPada niż tylko jego ekran, a design Smart case'a jest naprawdę godny marki Apple. Miałem też dylemat nad kolorem. Chciałem żółty, ale zakładając, że będę go użytkował kilka lat ze względu na zabrudzenia wybrałem czarny.

P.S. Miałem na iPad 2 cover PURO Golf i Puro Zeta Slim i uważam, że warto kupić oryginał.

Ja też jestem przekonany tylko do oryginału. Nie wiem jedynie czy Cover czy Case. Wolałbym Cover, bo widać jego design, no ale z drugiej strony boje się jednak rys na obudowie.

#1133 zuzelek

zuzelek
  • 71 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 22 March 2014 - 16:31

Ja też jestem przekonany tylko do oryginału. Nie wiem jedynie czy Cover czy Case. Wolałbym Cover, bo widać jego design, no ale z drugiej strony boje się jednak rys na obudowie.

Ja wybrałem pełnego CASE'a. Mam zabezpieczonego całego iPad'a i nie muszę się bać o "plecki"

#1134 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 March 2014 - 22:08

Ponad 300zł za Case od Apple? Cover + folia np Spigen i problem z głowy, 100zł będzie w kieszeni.

#1135 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 23 March 2014 - 18:33

Gdzie taka folie dostanę ? Narazie mam iPada z samym Smart Coverem i obchodzę się z nim jak z jajkiem ;D Na Allegro znalazłem jedynie na sam przód :-|

#1136 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 25 March 2014 - 21:21

P.S Moze mi ktoś polecić wkładane etui/pokrowiec który będę używał jedynie do transportowania iPada ?

#1137 Tom-3k

Tom-3k
  • 18 posts

Posted 26 March 2014 - 11:49

Euti / Pokrowiec, ja uzwam Belkin F7P168cwC00

Jezeli chodzi o case'a na iPada Air to polecam Devicewear Ridge, z Amazon Uk za 160 zl z darmowa przesylka
[url=http://www.amazon.co.uk/Devicewear-Ridge-Position-Magnetic-Switch/dp/B00G4EBO24]Devicewear Slim iPad Air Case the Ridge with Six Position Flip Stand, Magnetic, and On/Off Switch - Black (RDG-IPA-BLK): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/url]

#1138 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 27 March 2014 - 13:51

A co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Plecki do iPad Air Belkin Shield Sheer Matte Case Clear - Akcesoria - Komputronik notebooki, komputery i elektronika
Można to etui nosić razem z Smart Cover od Apple ? Bo widzę, ze jest w nim wycięcie po boku, jak by na magnes od Smart Coveru ;)

#1139 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 28 March 2014 - 20:11

Ja nabyłem oryginalnego case w Apple iPad Air Smart Case skórzany czarny - Sklep marki - Karen.pl - Sklep internetowy
Troszkę taniej niż w AOS. Jestem zadowolony z jakości i ochrony jaką zapewnia. Podobnież do iphone'a kupiłem oryginalny. Urządzenia wyglądają jak rodzeństwo teraz. ;)

#1140 wujassek

wujassek
  • 65 posts

Posted 28 March 2014 - 22:07

Ja za bardzo nie chce już dopłacać, ponieważ kupiłem oryginalny Smart Cover i w związku z tym ze nie chroni on pleckow zamierzam dokupić przezroczysty back case który nosilbym z obecnym coverem albo najzwyklejsze wsuwane etui zeby chroniło mi iPada jak wrzuce do torby. Która opcje byście wybrali ?

#1141 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 posts
  • SkądWawa/Ząbki

Posted 01 April 2014 - 09:13

Hej a jakie byscie polecili wsuwki dla iPada, mogą być filcowe bądz skórzane z jakimś zapięciem.

#1142 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 01 April 2014 - 10:10

Hej a jakie byscie polecili wsuwki dla iPada, mogą być filcowe bądz skórzane z jakimś zapięciem.

Skórzane to dbramante1928.

#1143 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 01 April 2014 - 21:21

Moze takie cos?
doapple.pl/be-ez-la-robe-sunset-pokrowiec-ipad-air-fioleto,3,3050,3403

#1144 mario1122

mario1122
  • 25 posts

Posted 02 April 2014 - 13:39

Na wstępie zaznaczę, że nie czytałem dokładnie każdej strony z tematu, więc może już ktoś pisał o tym etui. Firma Rock. Polecam estetycznie wykonany, ciekawe kolory, przezroczysty tył. Minus taki, że po złożeniu "trójkąta" ipad trochę jakby mało stabilny. Może subiektywne odczucie. Nie mam niestety porównania do oryginalnego smart covera. Użytkuję również ipada mini w zeta slimie i pomimo, że na początku drażnił mnie ten otwór na plecach to przy składaniu świetnie spełnia swoją funkcję.

#1145 raphalsky

raphalsky
  • 1 posts

Posted 14 April 2014 - 18:35

Witam wszystkich :-)

Właśnie stałem się posiadaczem iPad Air i zastanawiam się nad zakupem etui... jakiegoś w przyzwoitej cenie.
Na Ceneo znalazłem taki oto model:
[url=http://pamaro.com.pl/product-pol-3882-Nillkin-Stylish-Leather-Case-etui-iPad-Air-folia-czarny-.html#tabs_58676]Nillkin Stylish Leather Case - etui iPad Air + folia (czarny) | Do tabletu \ Etui, pokrowce APPLE \ iPad 5 Air | Pamaro[/url]

No i zastanawiam się czy to nie jakaś wtopa, bo niby ze skóry a cena... jak za plastik ;-)
W sumie na skórze mi nie zależy - prędzej, żeby przesyłka dotarła.
Widział ktoś takie etui? A może ktoś używa?

#1146 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 17 April 2014 - 10:59

Poszukuję etui dla ipada air, chodzi mi o etui na wzór case dla iphone 5/5s. Ma chronić tylko tył urządzenia. Smart case apple wygląda nieźle, nie pogrubia ipada - jednak przednia część nie jest mi potrzebna (btw. zastanawiałem się nad jej odcięciem ;D). Mam też kilka sztuk plecków do tabletu, jednak nie są zbyt przyjemne w dotyku, poza tym ich ściąganie rysuje ipada - tak więc plastikowe plecy odpadają. Czy coś takiego w ogóle istnieje?

#1147 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 17 April 2014 - 22:22

Nie wiem czy to taka dobra cena teraz, ale jakby co to w komputroniku jest promcja na smart covery do ipad 2-4' od 49zł zależnie od koloru i materiału

#1148 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 18 April 2014 - 15:13

Czy ktoś spotkał się z takimi pleckami do ipada? tech21 Impact Mesh Clear etui dla iPad Air przezroczyste - iPad Air iSpot Apple Premium Reseller
Nie chciałbym aby obudowa rysowała tablet podczas zakładania i ściągania - szczególnie narożników urządzenia...

#1149 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 19 April 2014 - 17:55

Myślę że cena na covery podskoczy, bo iPad 4 znowu wraca do sprzedaży w Apple Store

#1150 kris2k

kris2k
  • 321 posts

Posted 25 April 2014 - 22:57

Dobrą promocje na etui, folie i inne akcesoria do iPadów mają teraz w Vobisie. Dla przykładu wyprzedają etui do iPadów 2,3,4 firm Macally, Targus, Belkin itp w cenach od 8 do 12 zł. Tak samo folie Invisible Shield by Zagg w podobnych cenach. Lepszej oferty się chyba nie znajdzie zważywszy ze ceny, przynajmniej Macally i targusa, poniżej 150zl nie schodziły.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users