Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#1101 neoxxx3

neoxxx3
  • 38 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 21:43

Myślę żeby nie oddawać w ramach gwarancji, tylko jako niezgodność towaru z umową. Patrzyłem rachunek i etui ma raptem dwa miesiace, a zaczęło pękać po miesiącu..

Dokładnie tak zrób! ja żałuje, ze nie oddałem na niezgodność z umową... w przypadku towaru, który jest używany nie dłużej niż 6 miesięcy zgodnie z ustawą domniemywa się, że wada istniała już w chwili wydania towaru i to sprzedawca musi udowodnić, że jest inaczej. Mimo wszystko jestem zadowolony, że odzyskałem kasę (po ponad miesiącu) natomiast mam kasę, za którą nic porządnego obecnie nie da się kupić.

może ktoś poleci jakieś etui do ipada 2/3 w stylu booklet cover... ? zależy mi na ochronie tyłu.. może nawet nie tyle co ochronie co możliwości ustawienia ipada w leżącej pozycji do pisania tekstu. Smart cover się nie nadaje do tego bo ipad prawie "leży" to jest po prostu za niskie!
odpadają etui typu "folio" czyli wsuwane.... nie chcę, żadnej szpecącej ramki wokół ekranu...

co sądzicie o "zeta slim" ? posiada ktoś ? jak się sprawuje.. i czy tylko mi się wydaje, że ten narożnik szybko odleci ?

[ATTACH=CONFIG]19319[/ATTACH]

#1102 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 22:19

Akurat ten narożnik powinien wytrzymać, bo nie działają na niego takie siły jak na te dolne krawędzie o które opiera się iPad w poziomie. Puro też mi się podoba, chociaż ten odstający garb trochę psuje efekt. Mam orginalny smart Case, smart cover + plecki , no i tą wsuwkę. Chyba już więcej etui nie kupię. Powoli trzeba oddać iPada 3 kobiecie i pomyśleć o Mini lub Air... Chociaż w sumie i to i to Retina, a gry na New Ipad dzialają jak błyskawica...Oczywiście na IOS 6 ;)

Neoxxx3 : Znalazłem coś takiego :http://allegro.pl/ro...3766522065.html

#1103 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 16:40

Mam podobną sytuację z etui do iPad 3 a mianowicie Tucano Domino. Tez mi popękały krawędzie, zalozone raz, potem zdjete drugi raz i od tego czasu nie zdejmowane juz...a pęknięcia są w dwóch narożnikach...kosztowało 129 zł i nie wiem czy się kopać ze sprzedawcami w Gdańskim iSpocie, zawsze coś wymyślą i powiedzą, że to z mojej winy, że źle wkładałem ipada...Dodam, że nigdy mi nie upadł ipad, tym bardziej w tym etui. Co radzicie?

Dokladnie tak zrob czyki reklamuj Tucano - moga sobie wymyslac. Jesli minely raptem dwa miesiace to mozesz oddac jako niezgodnosc towaru z unmowa. Nic nie wymysla tylko musza dac Ci nowe.

#1104 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 10:40

Mam problem ze smar case do air'a. Posiadałem już kilka egzemplarzy smart case do ipada air. Zauważyłem, że każdy ma bardzo słaby magnes służący do podtrzymywania urządzenia w pozycji pionowej lub poziomej (chodzi o ten magnes który trzyma przednią część etui po jej zwinięciu) - szczególnie w górnej części etui (przy otworze na słuchawki). Nie wiem, czy tylko mi się tak przytrafiło, czy to jednak ogólna tendencja nowych smart case'ów??

#1105 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 11:41

Ja do etui dokupiłem sobie jeszcze folię 3MK Solid za 50 PLN (2 sztuki w opakowaniu) - rewelacja: udało mi się nałożyłem bez jednego bąbelka czy pyłku, dobrze dopasowana, praktycznie niewidoczna

3mk ipad air solid - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja mam folię 3MK Classic i niestety ma 3 małe plamki powietrza. To nie jest kurz, tylko mini wklęśnięcia, zagięcia tej folii. Już chyba za późno za zwrot, zresztą jest już naklejona i wykorzystana, więc raczej by nie przyjęli. Następnym razem, jak zobaczę, że folia ma jakieś rysy, to zwrócę towar. Tak to folia jest bardzo dobra. Dodatkowo do zakupu dostałem rabat 30% na kolejne więc to też zaleta zakupu przez sklep.

#1106 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 15:35

Ja mam folię 3MK Classic i niestety ma 3 małe plamki powietrza. To nie jest kurz, tylko mini wklęśnięcia, zagięcia tej folii. Już chyba za późno za zwrot, zresztą jest już naklejona i wykorzystana, więc raczej by nie przyjęli. Następnym razem, jak zobaczę, że folia ma jakieś rysy, to zwrócę towar. Tak to folia jest bardzo dobra. Dodatkowo do zakupu dostałem rabat 30% na kolejne więc to też zaleta zakupu przez sklep.

Produkt ma 24 miesiace gwarancji wiec mozna spokojnie reklamowac jak ma bable

#1107 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 21:30

Nie wiem, czy to przyjmą.

#1108 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 23:19

Nie wiem, czy to przyjmą.

To wina folii.
Nie powinno byc babli -jeski sa to cos jest nie tak

#1109 sneyk

sneyk
  • 144 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 10:33

A co sądzicie o Targusach? Któryś warty polecenia czy kupować Booklet od Puro? A może jeszcze coś innego?

#1110 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 26 stycznia 2014 - 17:48

Ja od lat jestem fanem etui Marware (obecnie marblue). Miałem do iPada oryginalnego, 3 i mam do mini retiny aktualnie. Dla Air będzie to: iPad Air Case Folio Axis
Ma zaletę, której w innych nie widziałem - można wywinąć przód do tyłu, zabezpieczyć gumką, która jest w komplecie i wsunąć rękę w uchwyt - daje to bezpieczne i wygodne używanie iPada. Zawsze kupowałem na Amazon.co.uk

#1111 ikilledcoco

ikilledcoco
  • 5 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 22:57

Ja jestem zadowolony z Smart Case , jedyny minus jaki zauważyłem to po jakimś czasie słabe działanie magnesu . Troche głupio że za case ktory kosztuje 329 zł jest niedopracowany .

#1112 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 00:42

Ja polecam taki zestaw: smart cover a na plecy iCarbon ;)

#1113 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 17:14

Używam puro zeta slim i mogę te etui szczerze polecić. W wersji czarnej z czarnym ipadem wygląda to conajmniej elegancko.

#1114 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 29 stycznia 2014 - 02:14

Po ponad miesiącu zdecydowałem się na zakup oryginalnego Smart cover'a od Appla w kolorze czarnym. POLECAM!!! Jest świetne pod każdym względem (no może magnes mógłby być mocniejszy) jest drogi ale jeśli "masz" taką kasę to warto. Wybrałem kolor czarny że względu na zabrudzenia, a w zasadzie na ich "niewidzialność"

#1115 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2014 - 22:34

Czy ktoś z forumowiczów posiada może Back Cover ( plecki ) firmy Belkin lub X-Doria ? Chodzi mi o model belkin shield sheer matte case oraz X-Doria X-Doria Engage Case? Jeśli tak, to czy mógłby wypowiedzieć się na temat spasowania wszystkich wcięć ? Z różnych zdjęć oraz filmów w sieci, które oglądałem wynika, że wcięcie na wysokości kamery w Belkinie jest troszkę przesunięte w górę. O X-Doria słyszałem, że potrafi wyskakiwać z ipada i jest kiepsko spasowany ? Jeśli ktoś posiada, któryś z tych dwóch back coverów i może podzielić się opinia oraz jakimiś fotkami to będę ogromnie wdzięczny. Z góry dzięki i Pozdrawiam!

#1116 edwslo

edwslo
  • 4 postów

Napisano 15 lutego 2014 - 00:54

Ja ma Belkina. Otwory na kamerę i to coś na prawo od niej są lekko przesunięte ale nie przeszkadzają w ich używaniu. To raczej kwestia estetyczna. Ponadto te plecki wydają mi się trochę śliskie. Trochę późno odpowiadam, ale dopiero dzisiaj te plecki dotarły do mnie.

#1117 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2014 - 21:50

Dzięki za odpowiedz. Sprawdzałem te plecki w Saturnie, 2 sztuki przezroczystych i 2 ciemnych przydymionych. Przydymione sa spasowane idealnie a przezroczyste nie. Nie wiem dlaczego, przecież to ta sama linia technologiczna. Jako że wole jasne musiałem wybrać gorsze spasowanie. Zamówiłem jeszcze plecki xdorii najwyżej je odeśle. Mam tez na oku smart case ponoć z tych samych materiałów co oryginalny, ale w cenie 58 zł. Podjadę w tygodniu sprawdzić spasowanie i materiał, jak będzie ok kupie i wrzuce fotki:) Pozdrawiam.

#1118 mateuszmm

mateuszmm
  • 2 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 01:00

Poszukuję jakiegoś etui w stylu smart case do około 50 zł (nie wliczając ceny przesyłki)

Znacie coś w miarę dobrego do tej ceny? Takie coś się nada? [url=http://allegro.pl/5w1-smart-cover-back-etui-retina-ipad-4-3-folia-i3972935476.html?source=mlt]5w1 Smart Cover + Back Etui Retina iPad 4 3 Folia (3972935476) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

#1119 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 17 lutego 2014 - 09:57

Poszukuję jakiegoś etui w stylu smart case do około 50 zł (nie wliczając ceny przesyłki)

Znacie coś w miarę dobrego do tej ceny? Takie coś się nada? 5w1 Smart Cover + Back Etui Retina iPad 4 3 Folia (3972935476) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nada się, ale nie oczekuj po tym jakości oryginału.

#1120 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 11:26

Znacie coś w miarę dobrego do tej ceny? Takie coś się nada? 5w1 Smart Cover + Back Etui Retina iPad 4 3 Folia (3972935476) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bardzo dużo zależy od jakości wykonania Smart Covera,wiadomo że to podróbka, ja polecam przezro
Zyste plecki crystal i granatowy smart cover. Dla faceta idealnie sie prezentuje.

#1121 dsk121

dsk121
  • 169 postów
  • Skądwwa

Napisano 18 lutego 2014 - 08:59

w porównaniu z tym:
Etui Obrotowe Cover New iPad4 iPad2 3 Case Skóra F (3946565519) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co wybrać??

Folia ochronna jest konieczna na i nie osłabia retiny w sensie piękna wyświetlaqnia:)

#1122 mateuszmm

mateuszmm
  • 2 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 23:32

@dsk121 Mam to obecnie ii zdecydowanie odradzam. Plastik w którym umieszcza się urządzenie rysuje iPada i łamią się rogi jego utrzymujące. W dodatku powierzchnia która zakrywa ekran mocno się brudzi.

#1123 wujassek

wujassek
  • 65 postów

Napisano 26 lutego 2014 - 22:39

A co byście powiedzieli na iPada Air z samym Smart Coverem ? Myślicie, że się porysuje po czasie czy nie powinien ? :confused:

#1124 Marcinm3

Marcinm3
  • 14 postów

Napisano 27 lutego 2014 - 21:09

[url=http://allegro.pl/zestaw-7w1-ipad-5-air-etui-smart-back-cover-i3943986815.html]ZESTAW 7w1 | iPad 5 AIR etui | Smart + Back Cover (3943986815) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Kupiłem i powiem tak: kawałek cienkiej pleksy dociętej na wymiar i pianki, która służy jako smart cover. Funkcjonalność swoją spełnia ale co do jakości to sami się domyślcie. Oczywiście nie oczekiwałem od tego za te pieniądze cudów ale uprzedzam żeby nie było rozczarowań.

Mam również taki pokrowiec firmy Targus:
[url=http://allegro.pl/czarne-etui-na-tablet-targus-ipad-air-thd03805eu-i3984589995.html]Czarne Etui na tablet TARGUS iPad Air THD03805EU (3984589995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

I ten jak jakościowo jest bardzo dobry tak ma swoje ogromne wady.

1. "Gumowana" powłoka, sam nie wiem jak to nazwać, jest strasznie matowa, zbiera odciski, łatwo przyjmuje wgniecenia i ogólnie wygląda strasznie nieestetycznie.
2. W środku na tym panelu, który przykrywa iPada jest również taki materiał niby gumowany, który prawdopodobnie ma służyć temu żeby iPad się nie ślizgał powiedzmy w pozycjach stojących itp. Niestety cała ta powłoka po każdym otwarciu pokrowca jest odbita na ekranie i ciężko go z tego czegoś doczyścić :/

Wniosek taki, że odkładam i w odpowiednim momencie kupię oryginał co mogłem uczynić na początku.
Dodam, że za Targusa zapłaciłem w X-Komie 149 zł a biorąc pod uwagę względy estetyczne wygląda tragicznie w porównaniu do "lewego" smartcover'a.

#1125 Marek Wróbel

Marek Wróbel
  • 2 postów

Napisano 01 marca 2014 - 19:07

ja mam to: [url]www.capybara.mobi[/url] i nie jest złe, naładowałem Nokię 820 cztery razy, ale straciłem rachubę czasu (bo jest permanentnie używana),
torba ma też wyjście 2,1A do iPada, ale się nieźle na tym wyjściu grzeje, więc nie wiem, ile wytrzyma, ale jakoś ładuje...
pewnie połowa powera na tym wyjściu idzie "w komin", bo bateria jest dość ciepła...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych