iPad - w czym nosić?
Posted 30 November 2013 - 10:11
Jest trochę negatywnych opinii nt. spasowania ale sam case na zdjęciach i filmach wygląda ciekawie.
Pozdrawiam, Jarek
Edit: tutaj więcej zdjęć kavaj berlin - Imgur
Posted 03 December 2013 - 12:28
Posted 04 December 2013 - 07:23
I jak, dostałeś już to etui? Szukam etui i mam parę pytań:Ja zamówiłem dziś [url=http://www.targus.com/uk/product_details.asp?sku=THD03805EU]Click In iPad Air Case - Black – THD03805EU | Targus Europe[/url] jak będzie ok, to będę mieć do sprżedania oryginalny apple smart cover red.
1. Jak wygląda i się sprawuje? Zauważyłeś już może jakieś wady?
2. Czy plecki są z twardszego materiału? Z jakiego materiału jest front? Poliuretan?
3. Czy jest stabilniejsze niż smart cover od Apple gdy się stawia iPada?
4. Czy nie zwiększa za bardzo wagi sprzętu?
5. Masz może jakieś fotki?
Posted 04 December 2013 - 22:25
I jak, dostałeś już to etui? Szukam etui i mam parę pytań:
1. Jak wygląda i się sprawuje? Zauważyłeś już może jakieś wady?
2. Czy plecki są z twardszego materiału? Z jakiego materiału jest front? Poliuretan?
3. Czy jest stabilniejsze niż smart cover od Apple gdy się stawia iPada?
4. Czy nie zwiększa za bardzo wagi sprzętu?
5. Masz może jakieś fotki?
Ponoć to jest dość lekkie jak na case.
Skechit.com - iPad Air - Flipper
Protector Flipper para el iPad Air de la empresa Skech - YouTube
Trochę funduszy z gift cards zalegało na koncie w amazon.com więc zamówiłem to etui i mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Jak dojdzie dam znać jak się sprawuje.
U nas widzę, że jest w cortland.
Akcesoria :: Gadżety :: Skech Flipper etui do iPada Air (czarne) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Akcesoria :: Gadżety :: Skech Flipper etui do iPada Air (czerwone) - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac
Posted 05 December 2013 - 20:05
Ja sobie zamówiłem na przód Brando Workshop Ultra-Clear Screen Protector (iPad Air), a na tył Simplism Smart Back Case for iPad Air.
Jak przyjdzie mój Air z AOS i okaże się jakimś porządnie wykonanym egzemplarzem (czyli że nie bedę od razu robił zwrotu), to pokażę później na zdjęciach jak wygląda ubrany w jedno i drugie.
Posted 06 December 2013 - 20:29
Posted 08 December 2013 - 12:27
Posted 09 December 2013 - 17:21
Posted 11 December 2013 - 22:09
Witam,
Zamówiłem smart case do ipada air. Dostałem uszkodzoną sztukę, zgłosiłem reklamacje. Przyszedł drugi egzemplarz. I tutaj pojawiło się moje zdziwienie. Drugi smart case (oba w kolorze czerwonym) ma inny odcień. Powierzchnia zewnętrzna, skóra jest jakby mniej "porowata", bardziej spłaszczona. To jednak nic, case najzwyczajniej w świecie CUCHNIE. Ten z wymiany śmierdzi spalenizną, jakby przyszedł z magazynu który płonął.... Pierwszy egzemplarz pachnie skórą, delikatny zapach.
Zastanawiam się czy znowu nie reklamować. Drugi case również przyszedł uszkodzony, ma wgniecenie...
Ktoś się z czymś takim spotkał?
Reklamuj jesli smierdzi i jest wgnieciony...bez przesady, za tyle kasy.
A skad ten case? Z Jakiego sklepu?
Posted 12 December 2013 - 22:20
Posted 13 December 2013 - 22:45
Zamowilen z ebay czarny plus sa inne akcesoria Jest super i cena tez
Posted 14 December 2013 - 07:43
Generalnie etui bardzo mi spasowało:
jakość super, starannie wykonane,
mój iPad świetnie wygląda w tym ubranku,
dzięki "zaczepowy" z tyłu stoi bardzo stabilnie,
porowata struktura ułatwia trzymanie (iPad bez okładki wiecznie ślizgał mi się w rękach),
dość masywne co zapewnia odpowiednią ochronę ale i zauważalnie zwiększa masę iPada
niedogodnością jest to, że po zamknięciu front nie jest przytwierdzony do wieczka (brak magnesu/zatrzasku etc) - jak go odwrócisz do góry nogami wieczko otwiera się samo
Przed zakupem rozważałem jeszcze Targus Etui Click-in, które również wydawało się być ok, ale wybór padł suma summarum na Puro Targus Etui Click-in do iPad Air -
Posted 14 December 2013 - 11:43
Uzywam do Ipada mini i polecam. Jedyne co denerwuje to ta "zapinka" na plecach przez którą tablet nie leży idealnie poziomo. Sama konstrukcja i wykonanie jest na tyle dobre ze do Ipada Air równiez kupię to etiu.
ODOYO
Posted 15 December 2013 - 15:08
Przed zakupem rozważałem jeszcze Targus Etui Click-in, które również wydawało się być ok, ale wybór padł suma summarum na Puro Targus Etui Click-in do iPad Air -
Według mnie dokonałeś dobrego wyboru.
Co prawda Targus wygląda o wiele ładniej ale ma wady. Tył jest wykonany z plastiku - jest tak śliski, że po blacie "lata" bez najmniejszego problemu - jest bardzo niestabilny. Do tego plecki nie posiadają żadnego wyścielenia - sam plastik - więc łatwo o porysowanie urządzenia.
Posted 15 December 2013 - 16:59
Do tego plecki nie posiadają żadnego wyścielenia - sam plastik - więc łatwo o porysowanie urządzenia.
"Leci" do mnie Roocase Origami (coś jak Moshi Versacover, tylko z 3 razy tańszy ). Raczej ma twardą od środka wyściółkę i tym raczej bym się nie przejmował. Bądź, co bądź, całego case'a zdejmuje się rzadko, więc dlaczego tak miałby się iPad porysować? Myślę, że też sam sprzęt aż tak nie pływa w tego typu etui ?
Posted 17 December 2013 - 22:59
Puro Booklet Cover to prawie idealna kopia Odoyo Aircoat przy czym Odoyo ma grubsze scianki (boczne).
Uzywam do Ipada mini i polecam. Jedyne co denerwuje to ta "zapinka" na plecach przez którą tablet nie leży idealnie poziomo. Sama konstrukcja i wykonanie jest na tyle dobre ze do Ipada Air równiez kupię to etiu.
ODOYO
Chyba na odwrot
Posted 19 December 2013 - 17:17
"Leci" do mnie Roocase Origami (coś jak Moshi Versacover, tylko z 3 razy tańszy ). Raczej ma twardą od środka wyściółkę i tym raczej bym się nie przejmował. Bądź, co bądź, całego case'a zdejmuje się rzadko, więc dlaczego tak miałby się iPad porysować? Myślę, że też sam sprzęt aż tak nie pływa w tego typu etui ?
No i jest rooCase Origami Shell
Opakowanie
[ATTACH=CONFIG]19187[/ATTACH]
Dostęp do złączy/portów, etc.
[ATTACH=CONFIG]19178[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19189[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19188[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19186[/ATTACH]
Możliwości "konfiguracji"
[ATTACH=CONFIG]19185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19183[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19190[/ATTACH]
Etui jest dość lekkie - 203g (Moshi Versacover powinno być lżejsze). "Back-case" od środka nie jest wyłożony fibrą. Na razie jestem b. zadowolony. Szczególnie podoba mi się stabilność w "Landscape" i tryb portretowy.
Posted 20 December 2013 - 00:54
Posted 21 December 2013 - 19:06
widziałeś "na żywo"? Niestety w Łodzi nigdzie nie mogę tego namierzyć ;-(
Są, są. Poszukaj. Ale cena jest kosmiczna. Jakoś ciężko mi zapłacić kilkanaście % iPada za cover do niego. Zwłaszcza, że do następnego może się już nie przydać...
Posted 21 December 2013 - 19:56
Ja zaś od tygodnia mam Puro booklet cover
Generalnie etui bardzo mi spasowało:
jakość super, starannie wykonane,
mój iPad świetnie wygląda w tym ubranku,
dzięki "zaczepowy" z tyłu stoi bardzo stabilnie,
porowata struktura ułatwia trzymanie (iPad bez okładki wiecznie ślizgał mi się w rękach),
dość masywne co zapewnia odpowiednią ochronę ale i zauważalnie zwiększa masę iPada
niedogodnością jest to, że po zamknięciu front nie jest przytwierdzony do wieczka (brak magnesu/zatrzasku etc) - jak go odwrócisz do góry nogami wieczko otwiera się samo
[/url]
Ja do etui dokupiłem sobie jeszcze folię 3MK Solid za 50 PLN (2 sztuki w opakowaniu) - rewelacja: udało mi się nałożyłem bez jednego bąbelka czy pyłku, dobrze dopasowana, praktycznie niewidoczna
3mk ipad air solid - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Posted 22 December 2013 - 23:50
Witam... widzę, że bardzo wiele osób poleca etui od puro. Trafiłem na ten temat pół roku temu - mój wybór padł właśnie na puro... i to był błąd. Myślę, że wiele opinii było pisanych na gorąco i pod wpływem chwili. Moje pierwsze wrażenia były znakomite - świetna jakość wykonania, bardzo praktyczne - jednym słowem rewelacja. Użytkowanie także super - nie wyobrażam sobie pracy z ipadem bez puro booklet cover... niestety wszystkie te zalety umknęły w 1 dniu kiedy to odpadły zatrzaski mocujące - najpierw pierwszy i kilka godzin później kolejny. Wszystko to w czasie 5 miesięcy po zakupie... w tym czasie ipad wyciągany był z etui może 5-6 razy celem przeczyszczenia tak wiec to nie zmęczenie materiału.
To jest wada fabryczna tych pokrowców - mocowania są bardzo mocno przylegające a miejsce przylegania ma zbyt małą powierzchnię. Kiedy ipad jest w etui - są one bardzo naprężone i ostatecznie muszą się wyłamać - jest to kwestia czasu. Z ipadem 3 jest jeszcze gorzej.... 0,6mm to nie wiele ale dla tego etui to praktycznie pewna katastrofa. Na przeciwległej krawędzi etui także są identyczne zatrzaski - jednak znacznie dłuższe, przez co nacisk rozkłada się na znacznie większą powierzchnię i nie mają prawa się wyłamać.
Przeglądając ten temat widziałem, że nie tylko ja miałem z tym problem i wyłamane zatrzaski są częsta przypadłością. U mnie odpadły one zupełnie samoistnie...
Wiele osób ocenia etui zaraz po zakupie jednak tak naprawdę z czasem dopiero wychodzą takie smaczki - zatem postanowiłem się z Wami tym podzielić. Bardzo żałuję, bo etui kupiłem w okazyjnej cenie - 120zł z wysyłką. Szacun dla sklepu i producenta - bo reklamacja została uznana jednak wolałbym dostać jeszcze raz etui puro... tymczasem dostałem z powrotem 120zł a za tę cene już nie da się obecnie kupić Puro Booklet Cover - szkoda, bo gotów jestem zaufać tej firmie raz jeszcze.
Ten sam sposób mocowania jest w puro golf, zeta cover i wielu innych.... Czy warto kupić to etui pozostawiam już Wam do oceny. Moim zdaniem warto było ale jednak czuję rozczarowanie bo za tę cenę (179zł u producenta) powinno być to bardziej przemyślane.. tymczasem nowe modele robione są z tym samym sposobem mocowania... dwa 8mm zaczepy trzymają ipada... ;/
Posted 23 December 2013 - 22:33
UWAGA PRZED ETUI PURO BOOKLET COVER / GOLF COVER / ZETA COVER
Witam... widzę, że bardzo wiele osób poleca etui od puro. Trafiłem na ten temat pół roku temu - mój wybór padł właśnie na puro... i to był błąd. Myślę, że wiele opinii było pisanych na gorąco i pod wpływem chwili. Moje pierwsze wrażenia były znakomite - świetna jakość wykonania, bardzo praktyczne - jednym słowem rewelacja. Użytkowanie także super - nie wyobrażam sobie pracy z ipadem bez puro booklet cover... niestety wszystkie te zalety umknęły w 1 dniu kiedy to odpadły zatrzaski mocujące - najpierw pierwszy i kilka godzin później kolejny. Wszystko to w czasie 5 miesięcy po zakupie... w tym czasie ipad wyciągany był z etui może 5-6 razy celem przeczyszczenia tak wiec to nie zmęczenie materiału.
To jest wada fabryczna tych pokrowców - mocowania są bardzo mocno przylegające a miejsce przylegania ma zbyt małą powierzchnię. Kiedy ipad jest w etui - są one bardzo naprężone i ostatecznie muszą się wyłamać - jest to kwestia czasu. Z ipadem 3 jest jeszcze gorzej.... 0,6mm to nie wiele ale dla tego etui to praktycznie pewna katastrofa. Na przeciwległej krawędzi etui także są identyczne zatrzaski - jednak znacznie dłuższe, przez co nacisk rozkłada się na znacznie większą powierzchnię i nie mają prawa się wyłamać.
Przeglądając ten temat widziałem, że nie tylko ja miałem z tym problem i wyłamane zatrzaski są częsta przypadłością. U mnie odpadły one zupełnie samoistnie...
Wiele osób ocenia etui zaraz po zakupie jednak tak naprawdę z czasem dopiero wychodzą takie smaczki - zatem postanowiłem się z Wami tym podzielić. Bardzo żałuję, bo etui kupiłem w okazyjnej cenie - 120zł z wysyłką. Szacun dla sklepu i producenta - bo reklamacja została uznana jednak wolałbym dostać jeszcze raz etui puro... tymczasem dostałem z powrotem 120zł a za tę cene już nie da się obecnie kupić Puro Booklet Cover - szkoda, bo gotów jestem zaufać tej firmie raz jeszcze.
Ten sam sposób mocowania jest w puro golf, zeta cover i wielu innych.... Czy warto kupić to etui pozostawiam już Wam do oceny. Moim zdaniem warto było ale jednak czuję rozczarowanie bo za tę cenę (179zł u producenta) powinno być to bardziej przemyślane.. tymczasem nowe modele robione są z tym samym sposobem mocowania... dwa 8mm zaczepy trzymają ipada... ;/
Jesli producent uznal reklamacje to na pewno wymienil etui na nowe. Dlaczego sklep oddal kase?
Ja uzywam etui Booklet od poltora roku i nic z nim sie nie dzieje.
iPad jest wyciagany i nic nie peka
Posted 23 December 2013 - 22:55
Posted 24 December 2013 - 18:09
Mam podobną sytuację z etui do iPad 3 a mianowicie Tucano Domino. Tez mi popękały krawędzie, zalozone raz, potem zdjete drugi raz i od tego czasu nie zdejmowane juz...a pęknięcia są w dwóch narożnikach...kosztowało 129 zł i nie wiem czy się kopać ze sprzedawcami w Gdańskim iSpocie, zawsze coś wymyślą i powiedzą, że to z mojej winy, że źle wkładałem ipada...Dodam, że nigdy mi nie upadł ipad, tym bardziej w tym etui. Co radzicie?
Warto się kopać.... ja też się trochę męczyłem. Sklep robił mi łachę, że przyjął towar na reklamacje - rzekomo wada "mechaniczna" i nie podlega reklamacji. Wcześniej skontaktowałem się z producentem - tutaj nie mam zastrzeżeń. Producent zalecił mi jednak bezpośredni kontakt ze sprzedawcą, gdyż tak będzie szybciej.
Cena tego towaru u producenta to 179zł. W hurtowych ilościach zapewne taniej ale z całą pewnością nie 120zł - bo to była mega okazja kiedy zakupiłem etui. Sklep poprostu wybrał "Tańsze dla siebie" rozwiązanie - tzn ja dostałem z powrotem kase a być może oni nowe etui, które popchną drożej
Bardzo załuję, bo do puro bardzo mocno się przyzwyczaiłem... mam teraz oryginalny SC od Apple ale jest lipa przy tym puro... Szukam teraz jakiejś alternatywy.. myślałem o zeta slim czy zeta cover ale widzę, że sposób mocowania identyczny... znacie jakieś podobne etui składane z okłądką "jedna trzecia - dwie trzecie" i magnesem?
Zdaję sobie sprawę, że problem nie dotyczy wszystkich egzemplarzy i z pewnością pojawi się jeszcze więcej postów osób, które są zadowolone ale dla przyszłych kupujących takie info może być cenne...
Posted 24 December 2013 - 21:27
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users