Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#501 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 25 marca 2012 - 08:00

Witam.
Orientujecie się, czy Back Cover będzie kompatybilny z nowym iPadem? Mam na myśli coś takiego:
PURO Back Cover Etui plecki iPad 2 zielony (2229859445) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja w puro crystal cover z ipada 2 włożyłem bez problemu nowego ipada.
W ispocie chłopaki mówili że nie wejdzie bo jest grubszy o 6mm :D

#502 Michu30

Michu30
  • 2 postów

Napisano 25 marca 2012 - 13:08

co do książkowego stylu, polecam dodo case:

[url=http://www.dodocase.com]iPad Cases by DODOcase[/url]

bardzo dobre recenzje

#503 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 25 marca 2012 - 19:49

Mam do dwójki Puro Magnet Booklet Cover. To jest niemalże to samo co teraz Puro sprzedaje jako Booklet Cases. Jedyna różnica to fakt, że nowy iPad nie wchodzi w to etui. Poza tym identyczne. Z postów powyżej wiem już, że nowa seria Puro jest kompatybilna z nowym iPadem. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic jak kupić Puro Booklet z nowej serii, bo z poprzedniej jestem bardzo zadowolony. Moja opinia o etui w tym wątku na stronie 24.

#504 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 25 marca 2012 - 23:11

A ma ktoś może coś takiego?
Dwustronny pokrowiec more. Safara [Neon Green/Blue Camo] dla iPada Sklep internetowy iThings.pl
Zastanawiam się czy nowy iPad razem z PURO Zeta Cover się zmieści. Jak myślicie? :confused:

#505 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 26 marca 2012 - 14:04

szybkie pytanie :)
BooqPad - ma ktos na nowym ipadzie (3) ??
czy ewentualnie wejdzie w niego Ipad 1 ?
chodzi o taki
BooqPad iPad 2 Folio Review: The iPad Case for Note Takers

#506 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 26 marca 2012 - 15:17

Ja czekam na to:
iPad folios by booq

#507 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2012 - 15:48

ja używam zwykłej skarpety:
GOLLA Slim iPad® 2-Compatible Sleeve - Lemmy White at HSN.com

kupiłem ze względu na środek, żadnej gąbki, miękki materiał + szmatka do ekranu.
Wciskam tam ipada z założonym smartcoverem z dwójki.

oczywiście smartcover działa bez problemu
R

#508 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:16

Puro Booklet Cover nie usypia / wybudza Kupiłem dziś Puro Booklet Cover i niestety po włożeniu do niego nowego iPada okazało się, że nie działa automatyczne wybudzanie/usypianie. Co ciekawe z iPadem2 wszystko pięknie chodzi :roll: Z kolei mój stary pokrowiec Puro kupiony do dwójki (niemalże taki sam) wybudza i gasi obie generacje. Trudno jest mi to jakoś racjonalnie wytłumaczyć. :confused: W każdym razie idę jutro do iSpotu z reklamacją.

#509 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 26 marca 2012 - 20:58

O to ciekawe! Czekam na posta z cięgiem dalszym bo sam biję się z myślami co wziac. Zastanawiam się między Booklet Cover i Zeta Cover. Booklet ma lepsze składanie ale znowu Zeta występuje w lepszych kolorach a to znowu dla żony priorytet... Wydaje mi się, że Booklet będzie wygodniejszy w użytkowaniu ze względu na większy kąt nachylenia.... Co sądzicie?

#510 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2012 - 21:52

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim pokrowcem ?
Letiqué Collection for iPad/iPad 2 - iPad 2 - iPad[more-thing.com]

#511 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 28 marca 2012 - 10:31

Posiadam Belkin Snap Shield do nowego iPada, co prawda jest on do iPada 2 ale idealnie pasuje.

Belkin Snap Shield for iPad 2 F8N631

#512 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2012 - 15:04

Czy ktoś może się orientuje, czy wyściółka z nubuku nie będzie rysowała/wycierała iPada ? A zwłaszcza jego oleofobicznej powłoki ?

Generalnie waham się między tym:
Sena Cases - Designer Leather Cases : iPad 2 Leather Cases UltraSlim (SMARTCOVER) for Apple

a tym:
More Letique iPad / iPad2 Brązowy | iPad 2 | etui, obudowy, pokrowce | More Letique | Akcesoria iPhone, iPod, iPad i Mac - Sklep iPhone iPeachy.com

Może ktoś podzieli się opinią :) ?
Dzięki
P

#513 radek.wlod

radek.wlod
  • 20 postów

Napisano 28 marca 2012 - 22:06

Kupiłem dziś Puro Booklet Cover i niestety po włożeniu do niego nowego iPada okazało się, że nie działa automatyczne wybudzanie/usypianie. ....

po prostu kupiłeś starą wersję ... coś zmieniali w polaryzacji magnesów .. część 'smartów' działa dobrze, a część nie

---------- Wpis dodano o 23:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:04 ----------

O to ciekawe!
Czekam na posta z cięgiem dalszym bo sam biję się z myślami co wziac.
Zastanawiam się między Booklet Cover i Zeta Cover. Booklet ma lepsze składanie ale znowu Zeta występuje w lepszych kolorach a to znowu dla żony priorytet... Wydaje mi się, że Booklet będzie wygodniejszy w użytkowaniu ze względu na większy kąt nachylenia.... Co sądzicie?

Czekam na Zeta z komputronika (orange) :-)
wydaje mi się, że kąty mają podobne, ale zeta nie ma tego 'zaczepu' z tyłu który w booklecie niestety musi być.

#514 zakluk

zakluk
  • 8 postów

Napisano 28 marca 2012 - 23:38

mam ten sam problem - kupiłem i nowym ipadzie niestety nie działą wybudzanie - czy jest szansa na reklamację?

---------- Wpis dodano o 00:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:34 ----------

tzn. ten sam problem co barneius ooops

---------- Wpis dodano o 00:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:36 ----------

i na opakowaniu stoi jak byk: compatibible with NEW IPAD

---------- Wpis dodano o 00:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:38 ----------

tzn. compatible:)

#515 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 28 marca 2012 - 23:42

Czekam na Zeta z komputronika (orange) :-)
wydaje mi się, że kąty mają podobne, ale zeta nie ma tego 'zaczepu' z tyłu który w booklecie niestety musi być.

Czekałem na jakiś komentarz odnośnie tego Zeta Cover i czekałem aż w końcu dzisiaj (po mailu z AOS, że iPad w drodze 8-)) zamówiłem! Też myślałem o orange ale w końcu stanęło na granatowym.... A co do ceny...Tutaj jest chyba troszkę taniej :wink:

#516 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 29 marca 2012 - 08:38

to jakiś wałek z tym sklepem bo etui Zeta do nowych iPadów jeszcze nie ma w Polsce.
Pewnie mają model do starego iPada, który nie jest kompatybilny z nowym.

---------- Wpis dodano o 09:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:30 ----------

złóż reklamację

#517 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 29 marca 2012 - 17:22

to jakiś wałek z tym sklepem bo etui Zeta do nowych iPadów jeszcze nie ma w Polsce.
Pewnie mają model do starego iPada, który nie jest kompatybilny z nowym.

---------- Wpis dodano o 09:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:30 ----------

złóż reklamację

Nie są jeszcze dostępne. Ale zamówienie można złożyc.

#518 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 29 marca 2012 - 17:41

Ja zakupiłem takie coś - Shield-Best Protection
Wygląda solidnie, mam nadzieję, że taki będzie ;)

#519 dugipl

dugipl
  • 7 postów

Napisano 29 marca 2012 - 20:51

Czy coś co pozwala na noszenie nowego ipada na ramieniu bądź na szyi jest dostępne, albo coś podobnego do kensington lock do przymocowania do biurka?

#520 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 marca 2012 - 14:07

to daj znac jak już będziesz miał od nich

#521 baron231

baron231
  • 97 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 30 marca 2012 - 16:52

Przejrzałem z grubsza temat ale powiem szczerze że nie znalazłem opini na temat interesujących mnie produktów dlatego pozwolę sobie przerzucić mój poprzedni temat który został zamknięty, jeżeli ktoś coś wie w tym temacie proszę o info ;)

Witam,

Noszę się zamiarem kupienia jakiegoś "kejsa" na nowego iPada muszę powiedzieć że ten wyjątkowo mi podpasował, jest po prostu piękny miał może ktoś z nim do czynienia? Jedyne czego się obawiam to ochrona rogów urządzenia, wydają się nie być chronione przez nic twardszego tylko przez zwykły materiał a zależy mi na tym żeby rogi się nie obijały

Link do i-Luv Dungarees
Apple iSpot Premium Reseller i-Luv Dungarees - etui Portfolio Jacket z standem - Szare - iPad 2

Do tej pory na iPadze 2 używałem tego i byłem bardzo zadowolony właśnie z tego jak ochrania rogi urządzenia (niestety nie pasuje na nowego iPada)

Apple iSpot Premium Reseller Etui i stand firmy Macally do iPada 2 w kolorze szarym - iPad 2

#522 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 30 marca 2012 - 18:28

Sprawdź 3 posty wyżej. Rogi są mocno chronione.

#523 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 marca 2012 - 21:54

piękne :)

#524 GIMLI18

GIMLI18
  • 41 postów

Napisano 31 marca 2012 - 12:54

Witam. Znacie może jakąś bardzo solidne opakowanie w które można wsadzić nowego ipada. Będzie on używany w afryce w warunkach raczej hardcorowych dla sprzętu. Musi być chroniony mocno ze wszystkich stron.

#525 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 31 marca 2012 - 15:16

Ja mam i polecam [url=http://allegro.pl/griffin-elan-sleeve-ekskluzywne-etui-ipad-2-skora-i2216870432.html]Griffin Elan Sleeve ekskluzywne etui iPad 2 skóra (2216870432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] pasuje idealnie na iPada 2 jakosc bardzo dobra.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych