Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#451 Cekin

Cekin
  • 16 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 14:57

W torebce mam stary case po MSI - gruby, na suwak. Idealny do noszenia ipada, zabezpiecza przed dostawaniem sie smieci i okruchów do slotow. Wrzucam do niego ipada, ktory "po biurze" nosze w casie macally - wygodnym i wygladającym w nim jak kalendarz lub notes.

#452 Link

Link
  • 102 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 00:24

A ja mam pytanie. Czy znacie może jakieś plecki skórzane do iPada 2, które nie mają wycięcia na Smart Cover? Chcę założyć plecki, najlepiej skórzane, coś a'la Puro, ale bez wycięcia na Smart Cover, bo nie będę go używał. Gdyby komuś obiło się coś takiego o oczy, będę wdzięczny. Pozdrawiam

#453 gigigi

gigigi
  • 16 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 02:38

Ja polecam be.ez [url=http://icase.pl/pokrowiec-beez-la-robe-allure-dla-ipad-ipad-p-100.html]Etui i futefały dla iPad 2 - Pokrowiec be.ez LA robe Allure dla iPad / iPad 2 - be.ez[/url]

#454 Black Jack

Black Jack
  • 2 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:17

Polecam coś w tym stylu, mam i jestem bardzo zadowolony
[url=http://www.highclass.pl/bagaz/etui/etui_na_ipad/etui_beyzacases_ipad_2_executi,p786543742]Etui BEYZACASES IPAD 2 EXECUTIVE II BLACK - Highclass[/url]
albo zwykły sleeve typu
[url=http://www.highclass.pl/bagaz/etui/etui_na_ipad/etui_beyzacases_ipad_2_zero_ta,p1221528699]Etui BEYZACASES IPAD 2 ZERO TAN - Highclass[/url]
tanie nie są, ale na według mnie wydać raz więcej niż kilka razy trochę taniej i cały czas być niezadowolonym z efektu końcowego.

#455 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:40

650 za etui? Lekko przesadzona ta cena.

#456 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2012 - 01:21

A ja mam pytanie. Czy znacie może jakieś plecki skórzane do iPada 2, które nie mają wycięcia na Smart Cover?
Chcę założyć plecki, najlepiej skórzane, coś a'la Puro, ale bez wycięcia na Smart Cover, bo nie będę go używał.
Gdyby komuś obiło się coś takiego o oczy, będę wdzięczny.
Pozdrawiam

Wprawdzie nie jest to naturalna skóra, ale w dotyku przyjemne. Mam od ponad roku na iPhonie i właśnie kupiłem do iPada. Przyzwoita cena, no i nie ma wycięcia - TU. Albo naturalna skóra, trochę drożej i wzór nietypowy - TUTAJ

#457 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 01 lutego 2012 - 12:54

Witam Mam pytanko do osób które maja PURO Zeta Cover ipad 2 . Czy u was w też wybrzusza się środkowa części covera (nie przylega idealnie ) i jak z działaniem magnesu ? U mnie tak to średnio działa przyznam :( a 200pln jednak to kosztowało w ispot .

#458 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 01 lutego 2012 - 22:00

Witam

Mam pytanko do osób które maja PURO Zeta Cover ipad 2 . Czy u was w też wybrzusza się środkowa części covera (nie przylega idealnie ) i jak z działaniem magnesu ? U mnie tak to średnio działa przyznam :( a 200pln jednak to kosztowało w ispot .

U mnie dobrze przylega, nic się nie wybrzusza. I z magnesem też ok. Wygasza tak jak powinien. Również w ispocie kupowałem.

#459 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 01 lutego 2012 - 22:04

Witam

Mam pytanko do osób które maja PURO Zeta Cover ipad 2 . Czy u was w też wybrzusza się środkowa części covera (nie przylega idealnie ) i jak z działaniem magnesu ? U mnie tak to średnio działa przyznam :( a 200pln jednak to kosztowało w ispot .

Możesz reklamować.

#460 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 01 lutego 2012 - 23:34

[/COLOR]

U mnie dobrze przylega, nic się nie wybrzusza. I z magnesem też ok. Wygasza tak jak powinien. Również w ispocie kupowałem.

problem na filmiku

Puro zeta cover ipad 2 - YouTube

#461 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 02 lutego 2012 - 21:17

[/COLOR]
problem na filmiku

Puro zeta cover ipad 2 - YouTube

Tragedia... Koniecznie reklamuj. Mój jest płaski jak ekran. Wygasza zaraz po "klapnięciu" :)
Niech Ci wymienią na nowy.

#462 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 20:35

Tragedia... Koniecznie reklamuj. Mój jest płaski jak ekran. Wygasza zaraz po "klapnięciu" :)
Niech Ci wymienią na nowy.

poszla reklamacja za 14dni wynik ;)

#463 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 17:40

Witam,
jakie etui polecacie do iPada2. Raczej chodzi mi o coś eleganckiego, które chroni i przednią szybkę i tył urządzenia. Prosiłbym o jakieś ciekawe opinie i doświadczenia, może linki gdzie kupić jak ktoś posiada. SmartCover raczej odpada bo chroni tylko frontową część.

k.

Polecam Puro Magnet Booklet Cover Black. Użytkuję od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Wygląda elegancko (ze względu na profesję musiałem wybrać właśnie tego rodzaju etui) - jest całe czarne i wykonane po obu stronach z materiału syntetycznego, który w dotyku i fakturą w pewien sposób przypomina skórę. Jest przeszyte wokół obwodu nicią co nadaje mu swoistej, nazwijmy to, szlachetności. Chroni ekran i plecki; w porównaniu z konkurencją ("elegancką") niewiele pogrubia urządzenie; zapewnia swobodny dostęp do portów / przycisków. Dodatkowo wybudza/gasi automatycznie iPada, a tej, moim zdaniem, bardzo przydatnej funkcji brakuje większości etui z kategorii eleganckich. Możliwość ustawienia pod kątem znakomicie sprawdza się gdy iPad leży na kolanach oraz do pisania na biurku. Można też ustawić urządzenie w pozycji do oglądania filmów - dla mnie to nie ma aż tak dużego znaczenia ale parę razy już się przydało a zatem kolejny "plus". Zakładanie i zdejmowanie etui jest bardzo łatwe ("na wcisk") i wydaje się, że nie ma możliwości uszkodzenia przy tym samego urządzenia. Po kilku miesiącach bardzo intensywnego użytkowania w pracy (liczne codzienne podróże w teczce) i w domu, etui jest prawie jak nowe. Wydaje się więc, że dobry i budzący zaufanie wygląd idzie w parze z trwałością. Jeśli chodzi o "wady", to pozostawia na ekranie ślad w miejscach zagięcia (jest jedno) i wklęsłego wzorku, który jest po wewnętrznej stronie części chroniącej ekran - te miejsca ekranu nie są "polerowane" przy zamknięciu urządzenia przez wewnętrzne wyściełanie i pozostaje tam zawsze tłuszcz z palców. Słowo "wady" wziąłem w cudzysłów, ponieważ powyższa właściwość nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia - ślady widać tylko przy wyłączonym ekranie a skoro każdorazowe otwarcie etui wybudza tablet automatycznie problem można raczej potraktować jako akademicki. Etui niewątpliwie spełniło moje oczekiwania. Link: PURO You Move It Moves | Kategorie

#464 Kac_r

Kac_r
  • 94 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 23:17

Witam. A co myslicie o switcheasy canvas? Ma ktos, ktos testowal? ;). Pozdrawiam

#465 dexter12345

dexter12345
  • 84 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 00:16

Ja posiadam na mojego iPad 2 taką wsuwkę z bardzo fajnego materiału za uwaga... 11,99 zł :D i szczerze wszystkim polecam. Teraz niestety nie ma aukcji z tym pokrowcem ale na pewni będzie jeszcze :)

#466 zeluq

zeluq
  • 11 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 10:46

Ja używam od 4 miesięcy Silgut UltraSlim Case [url=http://www.stilgut.pl/index.php/etui-do-ipad-2/3-stilgut-ultra-slim-case-do-apple-ipad-2]StilGut Ultra Slim Case - Etui do Apple iPad 2[/url]

#467 janek2x

janek2x
  • 2 postów

Napisano 10 lutego 2012 - 20:11

a nie lepiej klawiaturę i etui w jednym? Logitech ZAGG Keyboard Case iPad2. Na ALLEGRO widziałem za 269 zł...

#468 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 10 lutego 2012 - 22:46

ciekawe rozwiazanie Wrapsol
Wrapsol | folie ochronne do smartfonów iPhone, Samsung, HTC, BlackBerry + laptopów Apple MacBook - iPad 2

#469 karol097

karol097
  • 73 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 12:50

Doradzi mi ktoś może jakąś fajną męską torbę na ipada2 do 250zł?

#470 kubaszach

kubaszach
  • 6 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 19:25

Ja mam ipada w pokrowcu PURO. Moim zdaniem są to najlepsze pokrowce na te sprzęty, dodatkowo w domu mam ipada w Belkinie. Są to takie gumowe "plecki", bardzo dobrze zabezpieczają. Kilka razy mi spadł w Belkinie i nic mu nie jest. Puro kosztuje ok. 100 zł, a belkin 120, ale opłaca się bardzo. POZDRAWIAM !

#471 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 lutego 2012 - 23:39

Ja też używam etui firmy puro i jestem bardzo zadowolony. Do tego kompatybilne ze Smart Cover.

#472 magellan

magellan
  • 42 postów
  • SkądLund, SE

Napisano 20 lutego 2012 - 11:23

Od miesiąca używam Smart Cover (szary) i crystal case jako plecki. Funkcjonalność i wygląd jak dla mnie rewelacyjny. Jedyny minus jaki zauważywłem, to od używania covera jako podstawki, brudzi się mikrofibra.
Acha, no i od trzymania ipada za bok z wywiniętym coverem z tyłu, zauważyłem, że strzępią się boki covera...
Dlatego teraz odczepiam sm jak używam ipada.
Jakbym miał wymieniać to na pewno na Magnet Booklet Cover.

Witam,

Dawno mnie tu nie bylo... wrocilem bo kupilem iPada2
Uzyteczny post - bede uwazal na SmartCover, pytanie po jakim czasie uzytkowania odnotowales, zabrudzenie, strzepienie sie?

Co do ochrony - wyszedlem z zalozenia ze to urzadzenie a nie dzielo sztuki ;) tak wiec tylko smart cover. Jesli nawet plecy mi sie porysuja to sa to normalne slady uzytkowania i zakladajac ze nosze tablet w oddzielnej przegrodce w torbie/plecaku gdzie poza tabem nie ma nic, nie powinno nastapic to szybko. Rysy na obudowie nie powinny wplywac na dzialanie.

#473 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 marca 2012 - 12:09

Ciekawe jak będą pasować pokrowce z iPada 2 do iPada 3 gen. ;)

#474 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 marca 2012 - 14:18

SC pewnie będzie działać, plecki nie.

#475 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2012 - 14:32

0,6 milimetra to niewiele. Podejrzewam że do mojego Covera Puro iPad 3 wejdzie ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych