Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wygaszacz ekranu na żądanie?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 26 March 2011 - 15:36

Witam, czy jest możliwość ustawienia wygaszacza ekranu na żądanie jakimś hotkeyem np. cmd+ctrl+l ? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Michał

#2 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 March 2011 - 15:39

Możesz pogrzebać w preferencjach, tam znajdziesz aktywne rogi, tj jak pojedziesz kursorem w wybrany róg, to włączy się wygaszacz a jeżeli chodzi Tobie o po prostu zablokowanie komputera, to odpal bodajże keychain access (pęk kluczy po polsku chyba) i tam pogrzeb w ustawieniach - znajdziesz możliwość umieszczenia na górnym pasku kłódeczki, którą łatwo blokuje się komputer.

#3 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 26 March 2011 - 16:07

Nie, chciałem na jakąś komendę wygaszacz. Może ktoś inny zna jakiś program który może mi w tym pomóc : ) ?

#4 whateverman

whateverman
  • 233 posts
  • SkądEdynburg, UK

Posted 26 March 2011 - 16:28

Możesz zrobić tak (u mnie działa bez zarzutu): Znajdź: MacintoshHD/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Versions/A/Resources/ScreenSaverEngine.app Przeciągnij na pulpit (stworzysz kopię) lub do dock'a. Podwójny klik na nowo stworzoną ikonę na pulpicie uruchamia wygaszacz. Możesz sobie oczywiście zmienić tą paskudną niebieską ikonę na coś bardziej znośnego i ustawić hasło wygaszacza. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam, Keep on rockin' Marcin

#5 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 26 March 2011 - 17:05

Dziękuję ci bardzo, świetne dla mnie rozwiązanie :)

#6 whateverman

whateverman
  • 233 posts
  • SkądEdynburg, UK

Posted 26 March 2011 - 18:11

Proszę uprzejmie.

#7 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2630 posts

Posted 26 March 2011 - 18:45

Nie wiem w czym to ma byc wygodniejsze od aktywnego naroznika.

#8 whateverman

whateverman
  • 233 posts
  • SkądEdynburg, UK

Posted 26 March 2011 - 19:06

W niczym. Poprostu inne rozwiązanie. Jedni wolą aktywne narożniki a inni nie (lub użwaja narożników do czego innego). Pozdrawiam. Keep on rockin' Marcin

#9 tmkszlc

tmkszlc

• 1846 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 27 March 2011 - 16:44

Możesz pogrzebać w preferencjach, tam znajdziesz aktywne rogi, tj jak pojedziesz kursorem w wybrany róg, to włączy się wygaszacz

a jeżeli chodzi Tobie o po prostu zablokowanie komputera, to odpal bodajże keychain access (pęk kluczy po polsku chyba) i tam pogrzeb w ustawieniach - znajdziesz możliwość umieszczenia na górnym pasku kłódeczki, którą łatwo blokuje się komputer.

Dzięki kolego.

#10 Igorsz91

Igorsz91
  • 83 posts

Posted 27 March 2011 - 17:13

Nie wiem, czy wygaszacz ekranu chcesz włączyć po to, żeby po prostu go obejrzeć, czy chcesz go włączać, gdy odchodzisz od komputera. Jeśli to drugie, to być może zainteresuje Cię wygaszanie ekranu komendą ctrl+shift+eject (przytrzymać chwilę).
Posted ImagePosted ImagePosted Image

(hejtujcie za obrazki)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users