Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPhone 4 - żółty wyświetlacz.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 marca 2011 - 14:03

Witam, tak jak w temacie. Trafił mi się w ręce iPhone 4 który na całej wielkości wyświetlacza ma minimalnie żółtsze kolory od drugiego mojego iPhone 4. Nie ma pojedynczych plamek. Jakieś pomysły?

#2 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 26 marca 2011 - 14:19

Nic się nie da zrobić-jest to zupelnie naturalna rzecz, i musisz się z tym pogodzić.

#3 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 marca 2011 - 14:25

Naturalna w sensie? Były takie partie i nie jest to żadną wadą czy jest, ale bez możliwości wymiany?

#4 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 26 marca 2011 - 14:55

Niektóre partie iP odznaczają się tego typu charakterystyczna barwą wyświetlacza, i nie jest to efektem jakiejkolwiek wady fabrycznej. A tym samym-o reklamacji możesz zapomnieć.

#5 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 marca 2011 - 15:08

Masz może na ten temat jakiś artykuł albo coś podobnego bo chciałbym sobie zobaczyć o co tam chodzi?

---------- Wpis dodano o 15:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:57 ----------

Zresztą miałem pełno iP 4 w łapach i żaden nie miał takiego wyświetlacza. Dlatego dziwi mnie to i ciekawi.

#6 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 26 marca 2011 - 15:29

Artykułem żadnym nie dysponuje, mówię to tylko na podstawie moich własnych doświadczeń. Jako ze w odróżnieniu od ciebie, miałem "pełno iP w łapach" które własnie odznaczaly się tego typu kolorystyką.

#7 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 26 marca 2011 - 15:45

Znalazłem artykuły gdzie pisze, że po dłuższym użytkowaniu tj. kilka dni zabarwienie może zniknąć
Linki:
iPhone 4 yellow tint could fade after a few days of use, source says
iPhone 4 screen yellow tint may evaporate on its own
Tu jest jeszcze temat o tym samym problemie (tzn. zabarwiony cały ekran) - iPhone 4 Yellow screen
PS Miałem w łapach już +10 iPhone'ów 4 i żadnych przebarwień nie zauważyłem...

#8 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 marca 2011 - 16:14

miałem 3GSa i też były nieco ciepłe kolory, ale kompletnie to nie przeszkadza. Dopiero jak porównałem z moim poprzednim iPhonem (2G) i 3GSem kumpla to była spora różnica, ale i tak tego nie reklamowałem, bo nie widziałem takiej potrzeby :)

#9 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 marca 2011 - 17:00

No niby nie przeszkadza, ale chyba gorzej wygląda na nim Retina...

#10 iEnzo

iEnzo
  • 182 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 marca 2011 - 19:35

Idź do sklepu Apple i popytaj czy da się coś z tym zrobić.

#11 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 27 marca 2011 - 00:50

Jeżeli ten typ tak ma to chyba nie ma większego sensu tylko szkoda, że tak mało jest informacji na temat czy to zupełnie normalne i dlaczego tak właśnie jest.

#12 Kriisu

Kriisu
  • 76 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2011 - 10:22

Widziałem jednego iPhone 4 który miał cieplejsze kolory wyświetlacza w porównaniu z moim touchem 4g. U mnie biały kolor jest zimny i taki jak śnieg. W tamtym iPhone biel była jakby przezolkinieta. Pamietam jak miałem kiedyś 5 takich samych nokii 3510i i tez miały rożne odcienie wyświetlacza. Tyle ze to były stare używane Nokie z 2003 roku... Nie nowy iPhone 4. Jak dla mnie jest to trochę jechanie po jakoś ci.

#13 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 30 marca 2011 - 17:41

dzisiaj coś sprawdzałem na moim i koledze "czwórce" i okazało się, że ja też mam nieco żółtawy ekran ;) Byłem przekonany, że mój jest idealnie jasny, biały, ale jednak nie. Także dopiero kiedy porównamy oba telefony wtedy zobaczymy ew. różnicę w wyświetlaczach :)

#14 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 31 marca 2011 - 14:53

No właśnie ja gdybym nie miał innych iP4 to też bym myślał, że jest petarda ;)

#15 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 24 kwietnia 2012 - 12:43

Jako, że nie minęło 6 miesięcy, podbiję temat. Na początku tego roku kupiłem iPhone 4. Podczas ferii zimowych w lutym, zauważyłem, że mój iPhone 4 ma żółty ekran w porównaniu do dwóch innych 4'ek. Nie minęło to po kilku dniach, jest tak do teraz. Można taki telefon reklamować?

#16 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 13:09

Jako, że nie minęło 6 miesięcy, podbiję temat. Na początku tego roku kupiłem iPhone 4. Podczas ferii zimowych w lutym, zauważyłem, że mój iPhone 4 ma żółty ekran w porównaniu do dwóch innych 4'ek. Nie minęło to po kilku dniach, jest tak do teraz. Można taki telefon reklamować?

Nie.

#17 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 24 kwietnia 2012 - 13:24

Nie.

Dlaczego niby nie?

#18 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:44

Bo tak naprawdę każdy iPhone ma inny odcień wyświetlacza. Nie wiem od czego to zależy, ale porównywałam już kilka ip (różnych generacji) i każdy miał dosłownie inny wyświetlacz. Jeden bardziej żółtawy, drugi bardziej niebieski, a trzeci podchodził pod czerwień.

#19 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 18:22

Dlaczego niby nie?

Możesz reklamować, ale nie z powodu odcienia wyświetlacza bo to norma.

#20 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:23

Jak nie minęły 2 tyg i kupowałeś to przez neta, to po prostu to oddaj jak najszybciej, zamów drugiego i nikt nawet nie ma prawa Cie pytać o powody.

#21 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 kwietnia 2012 - 21:07

Jak nie minęły 2 tyg i kupowałeś to przez neta, to po prostu to oddaj jak najszybciej, zamów drugiego i nikt nawet nie ma prawa Cie pytać o powody.

Od lutego wcale mie mineły dwa tygodnie.

#22 joda

joda
  • 24 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 21:54

Wiem ze temat odgrzany, ale zeby juz nie zakladac nowego zadam pytanie tu. Czy ktos spotkal sie z roznicami w jakosci ekranu? Wczoraj odebralem refurba z iSpotu i musze stwierdzic ze jakos ekranu jest duzo gorsza. Na wymienionej sluchawce widac jakby poprzeczne paseczki. Cos jakby oswiezanie ekranu, jak na kompie. Czy ktos spotkal sie z czyms takim? Czy to wada ekranu czy moze roznice wynikajace z procesu produkcji? Spotkalem sie z takim przypadkiem juz raz. Na telefonie mojej siostry z dystrybucji UK zauwazalny byl identyczny efekt. Jednak widzialem w swoim zyciu mnostwo iPhonow 4 i to jedyne 2 egzemplarze w ktrych cos takiego dalo sie zaobserwowac. Czy ktos mial jakies spostrzezenia na ten temat i moglby sie podzielic? Dzieki i pozdrawiam

#23 rychos

rychos
  • 5 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 18:45

Witam U mnie w 4s i u mojej zony w 4 występuje ten sam problem z wyswietlaczem. Co kilka godzin odcień wyświetlacza zmienia sie na zolty i po kilku godzinach wyskakuje spowrotem na biały. I tak naprzemian raz zolty a raz biały. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Czy ktoś miał podobny problem? Może to wina jakiejś wygranej aplikacji.

#24 iPhone4

iPhone4
  • 10 postów
  • SkądBristol, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 13 lipca 2012 - 22:57

Ja mieszkam w UK i mam IP4S a moja siostra IP4 i jej wyswietlacz jest bielszy i jasniejszy. Rowniez te na wystawie w apple store sa jasniejsze i bielsze. W niektorych Apple Store w UK wymienią na inny ale jesli nie bedziesz zadowolony to nie ma mozliwosci ponownej wymiany. Ja tak zrobilem i dostałem to samo, dziwne tylko że te na wystawie są wszystkie ok a te do sprzedaży już nie...

#25 rychos

rychos
  • 5 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 21:00

U mnie sie sprawa juz wyjaśniła. Nie wiedzialem a miałem zainstalowany program f.lux który wieczorem wprowadza zolty ekran aby wzrok sie zbytnio nie męczył. Po wyłączeniu programu wyświetlacz jest idealny. Ale ze mnie tępak:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych