Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w Vodafone UK

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 kleobobi

kleobobi
  • 3 postów

Napisano 25 marca 2011 - 21:53

Dwa tygodnie temu kupilem Iphona 4 na Allegro (bez simlocka) okazja !!!!! Jakie byłomoje zdziwienie gdy okazalo ze sim jest na tel z Vodafone .Oprogramowanie 4.2 i brak ominiecia systemowego .Zaczelem szukac na forach jak usunac simlocka poradzili simlock.pl lecz cena 480 zl byla wygorowana i moj zakup nie mial nic wspolnego z okazja.Kto szuka nie bładzi znalazlem na Allegro za 280 zl .200 pozytywow zaryzykowalem i jakie bylo moje zdziwienie .Szybki kontakt podałem ip.tel i po 4 dniach telefon od goscia ze mam podłaczyc do iTunesa . I po kłopocie simlock zdjety na zawsze szczeze polecem owiele taniej i naprawde szybko [url=http://allegro.pl/odblokowanie-iphone-4-nastale-niejailbreak-simlock-i1510221643.html]Odblokowanie Iphone 4 naSTAŁE nieJailbreak SimlocK (1510221643) - Aukcje internetowe Allegro[/url]. Jezeli ktos z was ma jakies lepsze i sprawdzone zrudlo zrodlo podawajcie mozna zaoszczedzic.Pozdrawiam

#2 domelq

domelq
  • 1 postów

Napisano 29 marca 2011 - 10:51

Sie ma. Jest sposob. W zasadzie banalny. Calkowity koszt to okolo 100zl. Konieczna znajomość angielskiego na poziomie komunikatywnym Krok po kroku 1. Kupujesz na allegro karte sim Vodafone. Koszt 1zl + przesylka = 10zl 2. Wkladasz karte do telefonu, telefon aktywuje sie w itunes. Mnie sie w Polsce włączył roaming Plusa. 3. Musisz teraz zdobyc voucher na doladowanie telefonu (top up) na 20 funtów. Najprościej zadzwonic do znajomych w Anglii. Voucher mogą kupic w każdym sklepie, przysyslają ci numer doładowania (chyba z 15 cyfr). 4. Dzwonisz z iphona z karta vodafone na numer 2345. Nie wiem jak to dziala ale na ten numer można zadzwonic z Polski nawet jak stan konta wynosi 0. 5. Postepujemy zgodnie z instrukcją doladowania, podajemy kod i za chwile dostajemy sms ze nasz telefon zostal doladowany o 20 funtow. 6. Wpisujemy na Iphone *#100# i zapisujemy numer. Jest to nasz numer telefonu w Vodafone. 7. Spisujemy IMEI telefonu z Itunes. 8. Chwytamy za słuchawke i dzwonimy do Vodafone Customer Service. Numer to +448700776655. Ja użyłem strony rebtel.com (Voip) zeby nie narazić sie na koszty. 9. Co musimy powiedzieć mniej więcej. Podajemy swoje Imie i nazwisko, mówimy że chcemy ściągnąć simlocka z Iphone4. Mowimy ze mamy karte Vodafone ktora jest zaladowana 20 funtow. Operator poprosi nas o numer telefonu, oraz numer IMEI, oraz nasz email (tu nie wiem po co email bo i tak nic nie wysylaja). Po tych operacjach z karty sim sciagane jest 20 funtow, a od operatora uslyszymy ze simlock zostanie sciagniety w ciagu 72 godzin. 10. Dwie sprawy. Warto poprosic operatora w trakcie rozmowy o numer zgloszenia (nuc). W przypadku jakichkolwiek problemow mozna sie na ten numer powolac. 11. Czekamy dwa trzy dni ( u mnie trwalo to 12h :) ) podlaczamy telefon do Itunes i cieszymy wzrok komunikatem. Brzmi skomplikowanie ale nie jest.

#3 kleobobi

kleobobi
  • 3 postów

Napisano 03 kwietnia 2011 - 21:28

Bardzo ci dziekuje mysle ze taki poradnik pomoze osobą z simlock na Vodafone .Pozdrawiam

#4 tomekem2

tomekem2
  • 5 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 12:06

Witam,
instrukcja którą podał domelq jest nieco zagmatwana. Dużo zabawy z kupnem karty na allegro, później doładowanie, następnie dzwonienie ...
Ja proponuję coś prostszego i działającego nie tylko w sieci Vodafone UK.

Wchodzimu na [URL="http://www.simlock24.pl"]Simlock24.pl[/URL] i wybieramy: iPhone --> model -- sieć. Następnie wpłacamy pieniądze na konto i czekamy na informację, że iPhone nie ma już blokady sim.
Po otrzymaniu informacji o tym że IMEI został zapisany do bazy apple należy wykonać następujące czynności.
1. podłącz telefon do komputera z oryginalną kartą sim
2. uruchom program Itunes
3. pojawi się informacja o dostępnych aktualizacjach dla tego telefonu, wgraj je
4. telefon jest już bez simlocka

#5 trash58

trash58
  • 96 postów
  • SkądTczew, PL

Napisano 05 kwietnia 2011 - 21:23

tylko, że w przypadku Vodafone UK taka przyjemność to 380 zł....

#6 djrexy

djrexy
  • 40 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 02:35

Wystarczy 20 funtów na doładowanym koncie i ktoś ze znajomych mieszkający w UK. Moja sieć usunęła mi simlocka za 15. Sieć "Three". Wystarczyło zadzwonić do obsługi klienta, podać IMEI , parę detali o sobie i słuchawka była odblokowana na drugi dzień. 15 funtów dodali mi do rachunku za abonament.

#7 tomekem2

tomekem2
  • 5 postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 13:14

Wystarczy 20 funtów na doładowanym koncie i ktoś ze znajomych mieszkający w UK. Moja sieć usunęła mi simlocka za 15. Sieć "Three".
Wystarczyło zadzwonić do obsługi klienta, podać IMEI , parę detali o sobie i słuchawka była odblokowana na drugi dzień. 15 funtów dodali mi do rachunku za abonament.

Sposób który podałeś działa tylko w angielskich sieciach. W przypadku gdy ktoś ma simlocka np. na AT&T USA musi skorzystać z simlock24.pl

#8 szarli

szarli
  • 29 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 października 2011 - 13:48

Hej, mam pytanie: mam iphone 4 z czystym softem 4.3.5 bb 4.10.01 z simlockiem na Vodafone Uk. Kupiłem na aukcji allegro odblokowanie telefonu po numerze IMEI w ciągu 3 dni,a jako że chciałbym zrobić JB już teraz, tutaj pojawia sie moje pytanie: (NIE POSIADAM KARTY VODAFONE UK) Czy jeżeli przeprowadze JB na 4.3.5 bądz 5.0 jest możliwosć aktywacji telefonu bez karty operatora? I czy jeżeli taka możliwosć jest, to czy Vodafone dalej bedzie moglo mi go odblokowac ? Zgloszenie przyjeli, teraz czekam tylko az wykonaja usluge. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz :)

#9 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 października 2011 - 13:49

Zgodnie z regulaminem forum nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych