Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Final Fantasy III

• Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 25 March 2011 - 13:23

W AppStore pojawiła sie trzecia część kultowej gry Final Fantasy która większość z nas zna z konsoli Super Nintendo.
Nie jest to jednak ta sama gra w którą graliście dwadzieścia lat temu ale całkiem nowa odsłona z lepsza grafika 3D.
Grafika moze nie jest tak powalajaca na kolana jak w podobnej grze w tym gatunku Chaos Rings ale grając w nią półtorej godziny nie mogłem sie powstrzymać żeby tu o niej nie napisać bo jest to IMO najlepsza gra tego gatunku na iOS. Cena 12.99 € trochę przeraża ale nie są to zmarnowane pieniądze, to gra w która każdy fan RPG musi zagrać.

Dołączona grafika

#2 zavader

zavader
  • 298 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 March 2011 - 13:32

A przy okazji premiery, wszystkie inne tytuły przecenione o ok. 50% :) Cena jednak odstrasza nieco, to prawie 50 zł. Ciekawe czy na iPada 2 będzie FF VII ?

#3 smålandczyk

smålandczyk
  • 120 posts
  • SkądSmåland

Posted 25 March 2011 - 13:33

Najlepsze sa te wszystkie narzekania na cene gry, na ktore nie mozna nie trafic, czytajac informacje o tej grze.

Tymczasem gra kosztuje okolo polowe tego, co wersja na Nintendo DS, a po remake'u wyglada o polowe lepiej.

#4 zavader

zavader
  • 298 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 March 2011 - 13:34

To jest wersja na iPhone, czyli na iPadzie będzie trzeba powiększać? Bo np. FF I, które mam wygląda ekstra na iPadzie :) Ciekawe jak będzie z FF III...

#5 Tomzik87

Tomzik87
  • 1016 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 March 2011 - 15:03

Halleluah! gra nad gry FF3 powraca:D

#6 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 25 March 2011 - 19:51

To jest wersja na iPhone, czyli na iPadzie będzie trzeba powiększać? Bo np. FF I, które mam wygląda ekstra na iPadzie :)

Ciekawe jak będzie z FF III...

Jak powiększymy coś takiego to na Ipadzie będziemy latać kwadratami zapewne ;/

#7 niekumaty

niekumaty
  • 250 posts

Posted 25 March 2011 - 21:29

A przy okazji premiery, wszystkie inne tytuły przecenione o ok. 50% :)

Cena jednak odstrasza nieco, to prawie 50 zł.
Ciekawe czy na iPada 2 będzie FF VII ?

Jednak nie wszystkie, ja chcialem kupic Lare Croft, a tego akurat nie przecenili :(
A cena za FF XIII zabija, to juz cena jak za gre na duze konsole. 4-5€ to sa dla mnie maksymalne ceny, zwykle kupuje jeszcze taniej, ale na szczescie nie mam parcia na nowosci ;)

#8 malamala35

malamala35
  • 2 posts

Posted 27 March 2011 - 12:01

ja już mam, tylko mam pewnien problem niemoge zmienic job (zdjolem eq) i dalej na szaro moze mi ktos pomoc i powiedziec jak zmienic profesje?? ;]

#9 orius

orius
  • 370 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Posted 27 March 2011 - 17:54

muszę pochwalić SE za świetną optymalizację, gra chodzi naprawdę płynnie nawet na 3G!

#10 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 27 March 2011 - 19:10

Malamala35 żeby mieć dostęp do jobs trzeba pokonać Jina, ale zanim pójdziesz na walkę z nim lepiej potrenuj i nabij przynajmniej 6 lvl każdemu z bohaterow (trenuj w jaskini - tam najszybciej). Potem poleć do zamku i pokonaj fenixa, dostaniesz lepszy miecz. Gra jest niesamowita, wciąga na bardzo długie godziny, to najbardziej grywalna pozycja w jaka grałem na iOS. Polecam każdemu bo warta jest dużo wiecej niż kosztuje.

#11 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 30 March 2011 - 10:52

Macie jakas solucje? Bo utknąłem w jednym miejscu i nie wiem co dalej. Chodzi to ten las, Arc doszedl do mojej grupy ale dalej nie wiem co robic.

#12 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 30 March 2011 - 11:29

Ja korzystam z tej :
GameFAQs: Final Fantasy III (DS) FAQ/Walkthrough by arkfullofsorrow

#13 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 30 March 2011 - 11:39

oj oj zbyt skomplikowany ;/ Poprostu musze zrobyc jakis ring zeby wejsc do zamku i zeby w jednym miescie ludzie przestali byc duchami. :/

#14 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 30 March 2011 - 15:09

Pogadaj z tymi duchami w domku w północnej części wioski, jeden z mieszkańców podaruje Ci latajacy statek który jest na piasku na lewo od tego miasta,- tam poznasz nowego bohatera. Poleć nim do zamku i zagadaj do króla, nabij 6 - 7 lvl, pokonaj Fenixa, pogadaj z ludźmi z wioski, kup jakiś konkretny ekwipunek i trenuj. W jaskini jest boss Djinn, pokonaj go i już będziesz miał dostęp do profesji. Potem to już leci jak z górki, ważne żebyś trenował od czasu do czasu. Pozdrawiam

#15 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 31 March 2011 - 10:35

Ehh i znow utknąłem, jestem w miescie tam gdzie musze sie zmniejszyc i isc do wioski goblinow. Ale nie wiem gdzie? Zmniejszyłem sie ale co dalej ?

#16 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 31 March 2011 - 18:00

Idziesz w dół do lasu i szukasz :) tej wioski nie widać gołym okiem, musisz pomniejszyć każda z postaci tylko uważaj bo twoje ataki nie bedą odbieraly nic hp przeciwnikom kiedy jestes gnomem. Po opuszczeniu wioski przemian sie z powrotem w ludzi :-) Pozdrawiam

#17 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 05 April 2011 - 18:06

Mam problem, pokonalem bossa Garuda i gdy wsiadlem do statku I skierowalem go na góry to tak już został, nie mogę sie ruszyć z powodu błędu w grze. Na domiar złego jak idiota zapisałem gre i straciłem całe 21 godzin grania. Mam ogromna prośbę by ktos wysłał mi swój save, jeśli ktos chce jako ciekawostke mogę wyslac swojego, wszystkie postacie na 32 lvl ale i tak dupa blada bo nie mogę już dalej nic w grze zrobić :/ Z góry dziękuje, a ze bardzo zależy mi na dalszym graniu obiecuje nagrodę w postaci przelewu 10 zł na konto w zamian za save w którym jesteście w mniej lub wiecej tym samym miejscu co Ja. Pozdrawiam :-) MOZEMY DOGADAĆ SIE W ZWIĄZKU Z CENĄ, MOGĘ WYSLAC WIECEJ, CZEKAM NA OFERTY :-)

#18 malamala35

malamala35
  • 2 posts

Posted 06 April 2011 - 19:48

A ja korzystm z tego [url]http://www.k-ff.com/Final3/index.php?n=1[/url] troszke sie rozni od tej "iPhonowej" wersji ale z grubsza sie zgadza ;]

#19 orius

orius
  • 370 posts
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Posted 06 April 2011 - 20:38

xperek - a nie wystarczyłoby przywrócić kopię zapasową sprzed zapisu? nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie zazwyczaj są widoczne dwie kopie wstecz. sam jestem w momencie gdy ratujemy gościa ze smoczego gniazda, chcesz to Ci podeślę. za darmo... trzeba w końcu sobie pomagać. ;)

#20 xperek

xperek
  • 250 posts
  • SkądLisów

Posted 07 April 2011 - 05:37

Z tymi kopiami nie da rady, miałem zapisywane na 1 slocie.

#21 MatiGdynia

MatiGdynia
  • 17 posts

Posted 07 April 2011 - 14:37

Powracając do gry, jest naprawdę ekstra. Przeszedłem ją na DSie, a teraz jestem już na końcu gry. Mogę śmiało stwierdzić, że na ipodzie gra jest bardziej grywalna, a grafika w porównaniu do konsoli nintendo jest pierwsza klasa. Na iPodzie 2G chodzi bardzo płynnie (pomijając bardzo rzadkie przycięcia). Polecam wszystkim którzy chcą zapewnić sobie dobre 20-30 godzin wciągającej gry. Ciekawe czy wydadzą FF4 (na DSa wydali i z tego co pamiętam trzymało klasę).

#22 robertp15

robertp15
  • 61 posts

Posted 07 April 2011 - 21:16

Skusiłem się i nie żałuję zakupu. Jednak cena jest bardzo wysoka. Niestety nie posiadam iPhone'a ani iPod'a i szkoda, że nie zrobili wersji na iPad'a. Chociaż mogę spokojnie polecić tę grę posiadaczom iPad'a. Grafika w podbitej rozdziałce i tak prezentuje się całkiem dobrze i nie razi w oczy.

#23 TomuSS

TomuSS
  • 819 posts

Posted 21 April 2011 - 20:55

Panie i panowie... Nadeszła przełomowa dla mnie chwila! Wyszła wersja na iPada!!! :D Tylko teraz pytanie: czy kupować? 13,99 Euro to kupa kasy ;/ Co sądzą posiadacze gry na iPhone?

#24 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 22 April 2011 - 11:17

Pierwszy raz będę miał styczność z serią FF i powiedzcie mi czy BARDZO podstawowy angielski jest dużą barierą w tej grze?

#25 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 23 April 2011 - 00:00

Czy ja wiem czy duza? Stycznosc mialem tylko z VII i VIII. Mozna grac na czuja, ale w sumie lepiej znac podstawy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users