Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3GS - 4.3] UWAGA na jailbreak, nie dziala synchronizowanie z itunes

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 24 March 2011 - 09:35

Wczoraj wymieniłem swojego leciwego 2g an 3GS'a i chyba rozpedziłęm sie z updatem do 4.3 (na 2G wszystko było już tak podziurawione że mozna było robić wszystko - przyzwyczajenie). W telefonie mam karte play'a i baseband 6.15.00. Ogolnie jailbreak sie udał (ale trzeb atelefon startowac z ibooty, nie mozna go po prostu wylaczyc i wlaczyc). Polaczenia działają ALE.... 3G nie działa (chociaz mzoe to wina nieskonfigurowanego playa) i nie mogę przegrać danych (kontakty, notatki itd) ktorych kopie mam w itunes. Nie moge tez zsynchronizowac kupionych aplikacji przez itunes (pisze mi że mam za stary soft). Takze ogolnie telefon jest dosyc "ograniczony" :(. Pogoogglalem w necie, jest sporo takich problemów, ale zadnego rozwiazania. Pisze aby ostrzec ludzi z podobnymi zapedami ;]

#2 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2011 - 10:00

Szkoda, że wepchałeś się w 3GS z niededykowanym BB, bo sam iOS 4.3 śmiga bardzo przyjemnie i żwawo. Raczej nie chce mi się wierzyć, że problem synchronizacji leży w podwyższonym BB, chyba próbowałeś robić restore? Albo jeszcze raz zrobić/ściągnąć CF...

#3 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 24 March 2011 - 10:08

Jak dostalem telefon to działał z 4.1 i zaczelo mi sie wszystko sychnronizować ze starego telefonu, wiec było ok, dopiero popsułem jak mu wepchnalem ten 4.3 :). Przyznam szerze że nie wiedziałem jaki BB biorę i ogolnie troche "wypadlem" z tematu bo na moim poprzednim telefonie mialem 3.1.3 od wiekow :). Sądze ze problem z synchronizwacja ma zwiazek z tym ze jest to ciagle "tethered" JB i musze startować z tym ibooty - wszytsko jest dosyc swieze. Mam nadzieję że to w miare szybko uaktualnią i itunes zacznie działać normalnie z telefonem. Próbowałem robić juz 5 razy update ponownie, probowalem z itunes 10.2.1 z 10.1 na pc'tach na mabook'u wszedzie ten sam problem, z kolei po podpieciu starego 2G wszystko sie archiwizuje jak trzeba, wiec to problem tego jednego softu z tym wypadku.

#4 paichivo

paichivo
  • 66 posts

Posted 24 March 2011 - 10:10

wczoraj robiłem restore redsn0w na 3Gs i problem jest ten sam, czyli ibooty + zwalone archiwum synchronizacji, jaibreak 4.3 na dzień dzisiejszy ma sporo bugów, bo tethered można przeżyć.

#5 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 24 March 2011 - 11:05

Ja bede próbował wrocic jakos do 4.1 chociaz nie mam tych SHcos tam :) zapisanych nigdzie, nie wiem czy to jest mozliwe. Obecnie sciagam itunes 10.1 i soft 4.1

---------- Wpis dodano o 13:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:23 ----------

No i d... chyba jestem uziemiony z tym 4.3 aż go "zrobią" porządnie. Nie moge przywrócic do 4.1 normalnymi sposobami, a nie mam zapisanych tych SHSH wiec klops.

#6 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 March 2011 - 11:26

Czekaj no... w jaki sposób zrobiłeś update do 4.3 mając BB 6.15? Mam rozumieć, że ten 4.3 to był CF, tak? Jeśli nie masz SHSH to pozostaje Ci tylko właśnie 4.3 CF.

#7 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 24 March 2011 - 11:29

Co znaczy CF? :) Update zrobiłem przy pomocy sn0wbreeze, przez ten baseband nie mam możliwosci zrobienia przez itunes'a (poz atym potrzebuje unlockowac telefon po updejcie wiec i tak musze jailbreakowac).

#8 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 24 March 2011 - 21:40

Mam takie pytanko trochę z innej beczki. Bo domyslam się że te moje problemy z synchronizacją maja związek z unlockiem (moze?) :). W kazdym razie, moj telefon jest z niemieckiego T-Mobile'a. Czy jezeli kupie sobie jakis starter za parę Euro i wsadze go do telefonu, po czym odpale go z ta karta, czy on mi sie normlanie aktywuje przez itunes? Bez koniecznosci uzywania unlocka przy jailbreak'u? Jailbreak i tak mi bedzie potrzebny do sciagniecia simlocka, ale chodzi mi o sam unlock w itunes, czy to jest mozliwe z kartą t-mobile?

#9 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 March 2011 - 22:06

No zapewne żeby móc zrobić sync najpierw trzeba (h)aktywować iPhone. Kup te starter, aktywuj potem zainstaluj ultrasn0w i masz działający telefon.

#10 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 24 March 2011 - 22:13

No wlasnie chce sprobowac z ta karta t-mobile i sprawdzic czy mi pojdzie sync, ale nie bylem pewien czy to tak dziala - czy mi sie aktywuje z obojetnie jakim tmobilem niemieckim. Jezeli tak to dobrze, jak nie to dalej jestem uziemiony z 4.3 bez sync'a. Ale na allegro widze niemieckie karty za 28 zl z przesylka wiec chyba warto sprobowac.

#11 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 posts

Posted 25 March 2011 - 11:13

3g działa(w 3gs w play po jb), trzeba zainstalować przez telefon unlockit.co.nz i pójdzie ;) Wybierasz odpowiednie parametry, klikasz na otrzymany mail, ściągasz i śmiga

#12 5zymon

5zymon
  • 25 posts

Posted 25 March 2011 - 11:16

Tak 3G działa , poprawka. Nie działa mi "tylko" SYNC w itunesie :(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users