Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak dźwięków sms

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 sAYo

sAYo
  • 33 posts

Posted 22 March 2011 - 23:09

Witam Ostatnio zauważyłem, że zniknął mi dźwięk wiadomości SMS. W ustawieniach podczas wyboru dźwięku dla smsa wszystko słychać, niestety kiedy przychodzi SMS jest cisza. Wydaje mi sie, że stało sie to po zainstalowaniu aplikacji do bezpośredniego ściągania dzwonków (aplikacja korzystająca ze strony audiko.net) i sciagnieciu pierwszego dzwonka. O dziwo nie zmienialem sygnałów SMS tylko połączeń przychodzących. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być i jak z tym walczyć? Tylko proszę bez sugestii o Restorze bo nie lubię sie bawić w ponowne instalowanie wszystkiego po JB.

#2 sAYo

sAYo
  • 33 posts

Posted 25 March 2011 - 14:31

Pomoże ktoś?

#3 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2011 - 14:45

Jak nikt nie napisal, to znaczy ze nikt nie wie jak rozwiazac Twoj problem, poza standardowym Restore - o ktorym pisales ze nie chcesz robic.

#4 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2011 - 14:57

Aaaach, ludzie i ta ich potrzeba kombinowania... Kupujesz iPhone, najczęściej wiedząc, że ma on pewne ograniczenia/braki, zaczynasz kombinować z JB i jeśli (o ile) się uda, to potem mieszanie w systemie, jak leci, najczęściej bez wyobraźni i na koniec lament, że coś przestało działać. A oto instrukcja - odinstaluj ów felerny program, jeśli to nic nie pomoże, pozostaje restore i nadzieja, że nie popełnisz tego samego błędu ponownie...

#5 Lashe

Lashe
  • 232 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2011 - 15:51

Używasz może biteSMS? Jeśli tak to wjedź w ustawienia --> dzwonki --> i włącz kontroluj, następnie ustaw sobie dźwięk SMS-a. Dzięki temu zabiegowi będą ignorowane systemowe ustawienia dźwięków dla SMS-ów. Sądzę, że bite SMS będzie miało priorytet nad wszelkimi innymi dodatkami/aplikacjami. W najlepszym wypadku masz biteSMS i właśnie w tych opcjach namieszałeś :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users