Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Please log in to reply
1379 replies to this topic

#776 Eduardo

Eduardo
  • 101 posts
  • SkądPuławy / Kraków

Posted 11 April 2011 - 16:05

Ma ktoś może jakieś info z MM z Lublina?

#777 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 11 April 2011 - 16:38

w lublinie jest spora kolejka oczekujących ok. 40 osób i nie wiadomo kiedy będą

#778 Eduardo

Eduardo
  • 101 posts
  • SkądPuławy / Kraków

Posted 11 April 2011 - 17:01

Tak, wiem... jestem na niej. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś ma jakieś info

#779 Burza

Burza
  • 35 posts

Posted 11 April 2011 - 19:22

Ja się dziś ciekawych kwiatków w białostockim Media Markcie w Galerii Białej dowiedziałem. Otóż podobno na Białystok nie zostały przydzielone żadne iPady i ich w ogóle nie będzie! Dość dziwna sytuacja, ale taką informację uzyskałem od obsługi z działu "Komputery".

Też tak słyszałem. Co się dziwić skoro teraz nie mają iPada 1. Kieeedyś podobno był jeden. Nawet w Auchanie na hali mają iPady 1 a MM nie. Chyba bez komentarza do wielkiej sieci MM. :-D

#780 Dibbs

Dibbs
  • 3 posts

Posted 11 April 2011 - 19:25

Czy ktoś dzwonił dzisiaj do sklepów w Warszawie?

#781 panic

panic
  • 360 posts

Posted 11 April 2011 - 19:35

Też tak słyszałem. Co się dziwić skoro teraz nie mają iPada 1. Kieeedyś podobno był jeden. Nawet w Auchanie na hali mają iPady 1 a MM nie. Chyba bez komentarza do wielkiej sieci MM. :-D

W którym Auchanie? ;-) I jakie 1nki mają? ;-)

#782 nseries

nseries
  • 41 posts
  • SkądBiałystok

Posted 11 April 2011 - 19:46

Już pisałem w tym temacie, że w Białymstoku nie kupimy w sklepie ipada 2. W dzień premiery byłem w MM i to potwierdzili. Mi udało się kupić ipada 2 3g 16gb taniej niż w sklepie i towar był dostępny od ręki. Szukałem okazji na allegro i ją znalazłem.

#783 Burza

Burza
  • 35 posts

Posted 11 April 2011 - 19:50

W którym Auchanie? ;-) I jakie 1nki mają? ;-)

Co prawda dawno mnie tam nie było ale w Auchanie na Produkcyjnej tam przy aparatach i płytach CD w gablocie (przy regałach) leżały iPady.

Już pisałem w tym temacie, że w Białymstoku nie kupimy w sklepie ipada 2. W dzień premiery byłem w MM i to potwierdzili. Mi udało się kupić ipada 2 3g 16gb taniej niż w sklepie i towar był dostępny od ręki. Szukałem okazji na allegro i ją znalazłem.

Spoko, tylko że ja potrzebuję FV a na allegro większość jej nie wystawia. :(

#784 damianss

damianss
  • 9 posts
  • SkądLubin

Posted 11 April 2011 - 20:31

Dzisiaj odebrałem swojego iPada 2 32GB + 3G z Cortland'u (zamawiałem 31.03.2011) wszystko jest w należytym porządku :) z tego co wiem to można dzwonić do centrali w Poznaniu i zamówić telefonicznie, podobno mają kilkanaście sztuk. Dzisiaj byłem w Saturnie w Cuprum Arena i mieli jeszcze 2 sztuki czarne 16GB + wifi.

#785 panic

panic
  • 360 posts

Posted 11 April 2011 - 20:36

Co prawda dawno mnie tam nie było ale w Auchanie na Produkcyjnej tam przy aparatach i płytach CD w gablocie (przy regałach) leżały iPady.

Byłem we czwartek, choć jakoś bardzo się nie przyglądałem, to nie widziałem... :-(
Dlaczego Białystok traktowany jest jako miasto podrzędne, nic nieznaczące?

#786 Kryst3000

Kryst3000
  • 4 posts

Posted 11 April 2011 - 20:38

na sprzedaztelefonow.pl twierdzą że mają Ipady 2 na stanie magazynowym... kupował tam ktoś kiedyś coś? :-)

#787 Dibbs

Dibbs
  • 3 posts

Posted 11 April 2011 - 20:48

na sprzedaztelefonow.pl twierdzą że mają Ipady 2 na stanie magazynowym... kupował tam ktoś kiedyś coś? :-)

Taaa, ale jakie ceny...

#788 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2011 - 20:49

Dzisiaj odebrałem swojego iPada 2 32GB + 3G z Cortland'u (zamawiałem 31.03.2011) wszystko jest w należytym porządku :) z tego co wiem to można dzwonić do centrali w Poznaniu i zamówić telefonicznie, podobno mają kilkanaście sztuk.

Chyba rezerwowałeś nie zamawiałeś... Ja rezerwowałem najtańszy model 25.03. i żadnych wieści na razie. Napisałem do nich dziś, na razie brak odpowiedzi.

#789 Kryst3000

Kryst3000
  • 4 posts

Posted 11 April 2011 - 20:58

mała podaż wyższa cena, odwieczne prawo rynku :-) gotów jestem dołożyć te 200 zł i nie czekać, o ile faktycznie mają na stanie.

#790 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 11 April 2011 - 21:11

Ja wybieram sie w środę do Warszawy. Macie jakieś pomysły gdzie sie udać aby mozna było kupić iPada?

#791 damianss

damianss
  • 9 posts
  • SkądLubin

Posted 11 April 2011 - 21:29

Chyba rezerwowałeś nie zamawiałeś... Ja rezerwowałem najtańszy model 25.03. i żadnych wieści na razie. Napisałem do nich dziś, na razie brak odpowiedzi.

Raczej zamawiałem, była opcja dodaj do koszyka więc z tego skorzystałem, później dostałem maila z Cortland'u że moje zamówienie zostanie zrealizowane w późniejszym terminie, ale długo nie musiałem czekać w czwartek tj. 07.03.2011 potwierdzili, że sprzęt już jest i wysyłają kurierem i dzisiaj dojechał do mnie.

#792 Foin

Foin
  • 8 posts

Posted 11 April 2011 - 21:31

@oops2k: Wiesz... Ja mieszkam w Warszawie na stałe, poluję na jakikolwiek iPada,od jakiegoś tygodnia i naiwnym okazało się przekonanie, że w stolicy, prawie dwa tygodnie po premierze, można cokolwiek na razie dostać. Choć może to tylko babska słaba waleczność ;) Póki co nie ma w zasadzie nigdzie-nic (czasem tylko po dosłownie dwie/trzy sztuki w MMach - które rozchodzą się zanim zdąży się dojechać, Saturny głównie na zapisy, o iSpotach nie ma co wspominać), radziłabym może jednak, jeśli to naturalnie możliwe, wybrać się do nas pod koniec tygodnia - kolega z forum tu wspominał, że Media Markt (przynajmniej Marki) ma podobno dostawy towarów w cyklu tygodniowym, we czwartki, a jemu samemu udało się coś upolować właśnie pod koniec zeszłego tygodnia.

#793 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 11 April 2011 - 21:33

Chyba zamówienie jest bardziej konkretne od rezerwacji? Jak zamówisz np. przez cortland.pl to musisz kupić, a taka rezerwacja to jest takie ”może kupię, może nie”.

#794 Foin

Foin
  • 8 posts

Posted 11 April 2011 - 21:38

Czyli - abstrahując od "konkretnych" i "nie-konkretnych" - mówisz, że zamówienie przez Cortland to jest niezła opcja?

#795 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 April 2011 - 21:45

Niestety w chwili obecnej Cortland prowadzi jedynie listę osób zainteresowanych, nie ma możliwości zakupu 'do koszyka' przez ich stronę. Chciałbym również wierzyć, iż ta lista idzie po kolei... :)

#796 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 April 2011 - 22:59

wszędzie :D ale szukałbym raczej w saturnach i media a nie w ispotach, choć zwykle towarzyszą sobie obskocz i to i to w blue i arkadii, saturn w złotych no i media wszystkie - a na najłatwiej jak już będziesz w wawie to wyciągnij telefon i dzwoń, tylko cisnąć i ściemniając, że podobno wczoraj były czy coś żeby sprawdzali porządnie

#797 Foin

Foin
  • 8 posts

Posted 11 April 2011 - 22:59

No nic, Cortland też odpada, ale dzięki za odjęcie kolejnego źródła do sprawdzenia.

#798 kal8

kal8
  • 195 posts

Posted 12 April 2011 - 04:55

A tak sobie myślę ostatnio - opłaca się kupować w Saturnach, Media Marktach? chodzi mi głównie o reklamację jak towar będzie posiadał wadę fabryczną (co się podobno dość często zdarza). W iSpotach to pewnie czeka sie krótko i bez problemów wymieniają na nówkę, ale w takich wielkich sieciach to pewnie długo się czeka na rozpatrzenie reklamacji? Macie jakieś doświadczenia? Nigdy nie kupowałem droższego sprzętu w takich marketach.

#799 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 April 2011 - 06:03

oni nic nie rozpatrują, wysyłają do serwisu, który standardowo ma 14 dni roboczych na załatwienie Twojej sprawy :) w przypadku Apple serwis jest naprawdę wygodny i przyjemny o ile nie wymyślą sobie, że jesteś szczęśliwcem, który zalał swój sprzęt choć tak nie było.

#800 kal8

kal8
  • 195 posts

Posted 12 April 2011 - 06:14

A to mi ulżyło. Dzięki za informację. W takim razie dalej szukam iPada po MM i Saturnach :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users